• شنبه / ۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403110604047
  • خبرنگار : 50632

رییس اداره نظارت بر حیات وحش محیط زیست استان:

گزارش سرشماری پرندگان به سازمان جهانی ارسال می‌شود

گزارش سرشماری پرندگان به سازمان جهانی ارسال می‌شود

ایسنا/گیلان رییس اداره نظارت بر حیات وحش محیط زیست گیلان از ارسال گزارش های سرشماری پرندگان مهاجر به سازمان‌های بین المللی و نقش این داده‌ها در پایش وضعیت زیستگاه‌های پرندگان مهاجر خبر داد.

حسین علی‌نژاد، رئیس اداره نظارت بر حیات وحش محیط زیست گیلان، در گفت‌وگو با ایسنا تصریح کرد: هر ساله سرشماری نیمه زمستانی پرندگان مهاجر در گیلان با استفاده از روش‌های استاندارد جهانی انجام می‌شود.

وی تاکید کرد: این سرشماری همزمان با کشورهای دیگر در نیمکره شمالی، و اروپا، آغاز می‌شود و ایران نیز به‌طور همزمان با سایر کشورها این فرآیند را انجام می‌دهد.

گزارش سرشماری پرندگان به سازمان جهانی ارسال می شود

علی‌نژاد اظهار کرد: روش اصلی که در این فرآیند استفاده می‌شود، روش «توتال کانت/ Total Count» یا شمارش کلی و کلونی است که با استفاده از دوربین‌های چشمی، تلسکوپ، دوربین عکاسی، چشم و سایر تجهیزات برای شمارش پرندگان انجام می‌گیرد. هدف این روش افزایش دقت شمارش پرندگان است تا داده‌های دقیق برای گزارش به سازمان‌ محیط زیست کشور و پس از جمع بندی و تایید سازمان محیط زیست به سازمان های بین‌المللی مانند سازمان جهانی تالاب‌ها ارسال شود.

وی تصریح کرد: یکی از چالش‌های این فرآیند، جابجایی و پرواز پرندگان در هنگام شمارش است که می‌تواند منجر به بروز خطاهایی در شمارش شود. با این حال، کارشناسان با تجربه و ممارست، تلاش می‌کنند این خطاها را به حداقل برسانند.

گزارش سرشماری پرندگان به سازمان جهانی ارسال می شود

رئیس اداره نظارت بر حیات وحش محیط زیست گیلان خاطرنشان کرد: در صورتی که در شناسایی گونه‌ای مشکلی پیش بیاید، از کارشناسان داخلی و بین‌المللی برای تایید صحت تشخیص استفاده می‌شود.

وی افزود: در این شرایط، از سرشمارکنندگان، عکس می خواهند که اگر تصویری داشته باشیم ارسال می‌کنیم و یا از جوامع محلی درخواست می‌کنیم که در صورت امکان، عکس‌هایی از پرندگان مورد نظر ارسال کنند تا دقت بیشتری در شناسایی گونه‌ها حاصل شود.

علی‌نژاد در ادامه به همکاری‌های بین‌المللی در این زمینه اشاره کرد و گفت: در سال‌های گذشته، کارشناسان بین‌المللی از کشورهای مختلف، به‌ویژه هلند، به گیلان آمده و به کارشناسان ایرانی در زمینه سرشماری پرندگان آموزش‌های تخصصی دادند.

وی با بیان اینکه این همکاری‌ها تاثیر زیادی در بهبود دقت شمارش و شناسایی گونه‌ها در زیستگاه‌های گیلان داشته است اظهار کرد: گزارش‌های سرشماری به سازمان‌های بین‌المللی ارسال می‌شود و این داده‌ها به‌طور مستمر برای پایش وضعیت پرندگان مهاجر و مدیریت زیستگاه‌های آنها در سطح جهانی استفاده می‌شود.

علی‌نژاد توضیح داد: سرشماری پرندگان در یک بازه زمانی مشخص از اول ژانویه تا پایان ژانویه در کشورهای مختلف انجام می‌شود و این گزارش‌ها به‌طور منظم به مراجع سازمانی و مراکز بین‌المللی منتقل می‌شود.

رئیس اداره نظارت بر حیات وحش محیط زیست گیلان در پایان تصریح کرد: سرشماری دقیق پرندگان به کمک افراد خبره و جوامع محلی و جمع‌آوری داده‌های مرتبط با آنها نقش مهمی در مدیریت و حفاظت از زیستگاه‌ها و پرندگان مهاجر دارد و همکاری‌های بین‌المللی در این زمینه به‌ویژه در کاهش خطاها و افزایش دقت گزارش‌ها تاثیرگذار بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha