به گزارش ایسنا، مراسم پایانی هفدهمین دوره جایزه جلال آل احمد با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارشنبه، سوم بهمنماه در سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد.
محسن جوادی، سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با خوشآمدگویی به حاضران و تقدیر از دستاندرکاران گفت: ادبیات خود فرهنگ و فرهیختگی است و بستر و خاستگاه دخیلی از مسائل چون، اخلاق، خردمندی، نوع دوستی است، بنابراین پرداختن به ادبیات در صورتها و اشکال مختلف آفرینش ادبی ضامن حفظ ارزشهای انسانی و ایرانی است. ارزشهای انسانی و ایرانی در دل ادبیات رشد کرده و رمز ماندگاری فرهنگ ایرانی و حفظ هویت ماست. از همه کسانی که این هویت را حفظ میکنند، تقدیر میکنیم و گرامی میداریم که در این مسیر فعالیت میکنند.
جوادی افزود: هفدهمین دوره از جایزه جلال، فرصتی برای تقدیر و قدرشناسی از کسانی است که آفرینش ادبی دارند و باید قدردان این عزیزان باشیم.
غلامرضا امیرخانی، رئیس سازمان داستان و کتابخانه ملی نیز در سخنانی گفت: کتابخانههای ملی در دنیا وظیفه حفظ میراث مکتوب کشور را بر عهده دارند. کتابخانه ملی ما با سابقه بیش از ۱۰۰ سال، این وظیفه را برعهده دارد. کتابخانههای ملی و عمومی طبیعتاً بخش مهمی از آثار را در خود دارند که بخش عمده آن، آثار ادبی است، بهخصوص در کتابخانههای عمومی. بیشترین مراجعه در کتابخانه ملی و عمومی نیز به این آثار است، در واقع پرطرفدارترین آثار، کتابهای ادبی به ویژه داستان و رمان هستند.
او افزود: فناوریهای جدید، به ویژه فضای مجازی هرچند تأثراتی داشته و ممکن است عدهای بگویند، کتاب به کنار رفته است و مطالعه به سمت مطالب کوتاه رفته است اما باید بگویند کمترین تأثیر را در حوزه ادبیات داستانی شاهد هستم و هنوز پرفروشترین و پرتیراژترین آثار ادبی، در این بخش است.
امیرخانی گفت: ممکن است فلسفه توجه به ادبیات قابل درک و توجیه باشد که چرا با وجود امکانهای جدید، کتاب در حوزه ادبیات و به ویژه داستان و رمان همچنان جایگاه خود را دارد. چندی پیش متنی را از نویسنده ایرلندی میخواندم که تعریف خوبی از ادبیات داشت. این نویسنده میگوید «ادبیات بیان ساده واقعیت نیست، بلکه چیزی به واقعیت میافزاید و به ما ارائه میدهد.» با این دید، میتوان گوشهای از اهمیت ادبیات را دریافت کرد.
او سپس خاطرهای از عبدالله انوار که از دوستان صمیمی جلال آل احمد بود، تعریف کرد.
سپس، مسعود کوثری، دبیر علمی جایزه ادبی جلال آل احمد، بیانیه شورای علمی و داوری جایزه را خواند.
سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز درباره ادبیات ملی و نسبت آن با جایزه جلا آل احمد سخن گفت.
در ادامه این مراسم، محسن جوادی ـ سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ، مسعود کوثری ـ دبیر علمی جشنواره ـ، ابراهیم حیدری ـ مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران ـ و علی صلحجو ـ ویراستار ـ جایزه بخش جنبی ویراستاری را به «زهرا خیریه» ویراستار کتاب «کیمیای کرامت» نوشتۀ «محمد رودگر» اهدا شد.
در ادامه، مراسم تجلیل از «گلعلی بابایی» برای یک عمر مستندنگاری در حوزه دفاع مقدس و تاریخ انقلاب با حضور سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محسن جوادی، سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
با حضو سیدعباس صالحی، مسعود کوثری، محسن جوادی، غلامرضا امیرخانی، ابراهیم حیدری و آزاده نظربلند، محسن کاظمی، برگزیدگان بخش مستندنگاری و نقد ادبی به این ترتیب معرفی شدند:
شایسته تقدیر بخش مستندنگاری
«خاک کارخانه؛ پارچههای ناتمام چیتسازی بهشهر و سرگذشت آخرین کارگران» اثر شیوا خادمی، نشر اطراف
شایسته تقدیر بخش نقد ادبی
«دیرش روایی» اثر بهمن نامور مطلق
بر این اساس، ۱۵۰ میلیون تومان به شیوا خادمی و بهمن نامور مطلق اهدا شد.
در ادامه، برگزیدگان بخش داستان بلند و رمان و داستان کوتاه با حضور سیدعباس صالحی، محسن جودی، حیدری، کوثری قاسمعلی فراست، ابراهیم حسنبیگی، نیکنام حسینیپور و غلامرضا امیرخانی تقدیر شدند.
در بخش داستان کوتاه «آن پریزاد سبز پوش» اثر صمد طاهری به عنوان برگزیده و «پرنده باز تهران» اثر ندا رسولی به عنوان شایسته تقدیر معرفی شدند.
در بخش داستان بلند و رمان نیز کتابهای «دختران قبیله جنگ» اثر جواد افهمی و «دم اسبی» نوشته رامبد خانلری به عنوان شایسته تقدیر اعلام شدند.
«سنگ اقبال» اثر مجید قیصری به عنوان برگزیده بخش داستان بلند و رمان جایزه جلال معرفی شد.
صمد طاهری و مجید قیصری جایزه ۵۰۰ میلیون تومانی جلال آل احمد را به خانه بردند.
در حال بهروز رسانی است...
نظرات