• سه‌شنبه / ۲ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۳:۳۵
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403110201318
  • منبع : نمایندگی فارس

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی استان:

برنامه‌ریزی منسجم و گسترده‌ای برای توسعه صادرات فارس صورت گیرد

برنامه‌ریزی منسجم و گسترده‌ای برای توسعه صادرات فارس صورت گیرد

ایسنا/فارس رئیس کمیسیون بازرگانی اتاق بازرگانی فارس گفت: استان فارس با بهره‌گیری از ظرفیت‌های بی‌نظیر در حوزه خدمات فنی و مهندسی، به یکی از قطب‌های مهم این صنعت در کشور تبدیل شده است، لذا باید برنامه‌ریزی منسجم و گسترده‌ای در استان برای تقویت توسعه صادرات این بخش به عنوان یک پتانسیل منحصر به فرد استان در دستور کار قرار گیرد.

سهراب شرفی امروز، ۲ بهمن در جلسه کمیسیون تخصصی بازرگانی اتاق بازرگانی فارس که با حضور اعضای آن برگزار شد، بیان کرد: استان فارس به دلیل سابقه طولانی و تخصص در حوزه‌هایی نظیر عمران، فناوری اطلاعات، کشاورزی و انرژی، ظرفیت بالایی برای تبدیل شدن به یکی از صادرکنندگان برتر خدمات فنی و مهندسی در سطح منطقه و جهان دارد.

وی با تاکید بر وجود نیروهای متخصص و شرکت های توانمند در حوزه خدمات فنی و مهندسی در استان افزود: نیروی انسانی فعال در حوزه خدمات فنی و مهندسی و شرکت‌های دانش‌بنیان ظرفیت بکری در استان فارس است که باید از این ظرفیت برای ارتقای جایگاه صادرات استان استفاده شود.

شرفی اظهار کرد: در دنیا ساخت نرم‌افزار و خدمات آنلاین نیاز به اظهارنامه گمرکی ندارد و همچنین صادرات در این بخش نیازی به همراهی بخش‌های دیگر این حوزه از جمله خدمات حمل و نقل ندارد و به صورت آزادکار در یک اتاق خانه هم می‌توانند کار را انجام دهند و به کشورهای دیگر بفروشند.

وی با تاکید بر اینکه قوانین و مقررات اشتباه نباید دست و پاگیر صادر کنندگان این نوع خدمات شود، اضافه کرد: برخی از قوانین داخلی برای فعالیت صادراتی آزادکاران در حوزه خدمات فنی و مهندسی تعریف نشده و یا ناقص است لذا باید دستگاه‌های دولتی از جوانانی که در این زمینه فعالیت دارند، حمایت بیشتری انجام دهند زیرا جهان به سمت هوشمند شدن در حال حرکت است و خدمات آنلاین بسیار مورد نیاز زندگی امروزه است.

در ادامه این جلسه مدیرکل گمرک استان فارس نیز گفت: بر اساس قانون در کشور ما برای صادرات خدمات فنی و مهندسی به ویژه نرم‌افزاری باید اظهارنامه گمرکی تنظیم شود و ما فقط کالاها را می‌توانیم صادر کنیم و فقط برای کالاها قوانین گمرکی به صورت دقیق تعریف شده است.

ایوب زارعی افزود: نرم‌افزارها کد sh تعرفه ندارند و امکان تنظیم اظهارنامه خدمات فناورانه میسر نیست که باید از طریق شورای عالی انفورماتیک کشور ایجاد ردیف تعرفه گمرکی پیشنهاد شود.

وی بیان کرد: در سایر کشورها کالاهایی که به صورت فیزیکی مشاهده نمی‌شوند مانند برق یا مثلاً خدمات رومینگ اظهار آن‌ها در گمرک اختیاری است. در اصل متولی آن سازمان توسعه تجارت است که باید از طریق آن سازمان، به گمرک ابلاغ شود و در دستور کار گمرکات جهت اجرایی شدن قرار گیرد.

رئیس اداره تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس نیز گفت: بالا بردن میزان صادرات از استان فارس اهمیت فراوان دارد و ستگاه‌های اجرایی استان باید برای این امر تلاش کنند و تمام همت خود را به کار گیرند.

محمد دانش‌نیا در خصوص ایجاد بسترهای لازم برای صادرات خدمات فناورانه و دانش‌بنیان مانند ساخت نرم‌افزار بازی‌های رایانه‌ای وب سایت‌ها و در کل خدمات آنلاین افزود: این نوع خدمات باید با قوانین جدید جهانی پیش برود چرا که در کل خدمت جدیدی است و جوانان ایرانی در این حوزه بسیار پیشرو و قدرتمند هستند.

وی بیان کرد: دستگاه‌های مرتبط با صادرات نرم‌افزار از جمله گمرک و انجمن خدمات فنی و مهندسی باید در این راستا همکاری‌های لازم را داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha