• یکشنبه / ۳۰ دی ۱۴۰۳ / ۱۴:۱۵
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1403103021749
  • خبرنگار : 71461

باشگاه قرآنیان بنیاد شهید تهران بزرگ راه‌اندازی می‌شود

باشگاه قرآنیان بنیاد شهید تهران بزرگ راه‌اندازی می‌شود

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ گفت: به منظور هدفمندی و توسعه فعالیت‌های قرآنی در میان خانواده‌های شهید و ایثارگر شهر تهران که بالغ بر ۳۵۰ هزار نفر را دربرمی‌گیرد، باشگاه قرآنیان بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش ایسنا، عباسعلی رضایی-مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ- امروز یکشنبه(۲۰ دی ماه) در نشست تشریح برنامه‌های قرآنی بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ در فصل نیایش (ماه‌های رجب، شعبان و رمضان) که با حضور بیتا فراهانی- معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثاگران تهران بزرگ- محمد بادپا و غلامرضا احمدی از فعالان و پیشکسوتان قرآنی در خبرگزاری ایکنا برگزار شد با اشاره به اینکه شهدا و جانبازان با الهام از آموزه‌های دینی و قرآنی پای در عرصه جهاد و شهادت گذاشته‌اند، گفت: توقع این است که در راستای ترویج فرهنگ قرآنی کشور برنامه‌هایی داشته باشیم و لذا بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز وظیفه و رسالت خود می‌داند که در گسترش این فرهنگ کوشا باشد.  بر این اساس به همت معاونت فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ و مشارکت اساتید قرآنی مقرر است باشگاه قرآنیان بنیاد شهید تهران بزرگ راه‌اندازی شود تا همه ایثارگران با حضور خود در این باشگاه به فعالیت قرآنی پرداخته و علاوه بر این بستری به منظور اطلاع‌رسانی در زمینه فعالیت‌های و برنامه‌های قرآنی جاری در جای جای تهران بزرگ نیز فراهم شود.

وی با تأکید بر این نکته که مجموعه این فعالیت‌ها در راستای تحقق فرامین مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن کریم، در حال شکل‌گیری است، گفت: علاوه بر حفظ و قرائت قرآن یعنی فعالیت در امر قرآن‌خوانی باید به همان اندازه نسبت به قرآن‌دانی نیز دقیق بوده و فعالیت داشته باشیم، چرا که شهدا دقیقاً به این حوزه توجه داشتند و حتماً شاهد بوده یا شنیده‌اید که به ویژه در شب‌های عملیات  در حالی که زیر بار بی‌امان تیر و موشک دشمن بودند، تلاوت قرآن را رها نکرده و با تمسک به قرآن، دل‌های خود را برای مقابله با دشمن، قوی نگاه می‌داشتند. شهدا با قرآن مأنوس شدند و راه و رسم شهادت و زندگی با عزت را برای خود انتخاب کردند و سر آخر نیز به فیض شهادت نائل آمدند و ما نیز برای ادامه دادن راه ایشان باید با تکیه و تمسک به قرآن، این راه را هر چه پرتوان‌تر ادامه دهیم و اگر می‌خواهیم که به سرمنزل مقصود برسیم باید دمی از قرآن و آموزه‌های آن غافل نشویم.

وی گفت: به دوستان مسئول و به ویژه معاونت فرهنگی بنیاد شهید تأکید کرده و می‌کنم که هیچگاه به دنبال زیاد کردن آمار و ارقام نباشند، بلکه فعالیت آنها در راستای کیفی‌سازی فعالیت‌های قرآنی باشد تا به این واسطه فرهنگ قرآنی در میان جامعه ایثارگر کشور که از مجموع بیش از سه میلیون جمعیت آنها در کل کشور، ۳۵۰ هزار تن از ایشان سهم تهران بزرگ هستند، نهادینه شود. در این راه باید از هر ظرفیتی استفاده شود و البته برای فراگیر شدن این فرهنگ در میان جامعه آماری خانواده بزرگ ایثارگر و جانباز باید به دنبال استفاده از ابزارهای تشویقی و ترغیبی نیز بود؛ همچنان اصرار دارم حتی یک ریال از بودجه مصوب قرآنی بنیاد شهید نباید صرف حوزه‌ای دیگر از فرهنگ شود و البته در جهت عکس آن می‌توان، بودجه‌های فرهنگی دیگر را صرف توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی کرد.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ ادامه داد: دلیل این اصرار آن است که هر کجا ما به فرهنگ قرآنی و آموزه‌های روح‌بخش کلام‌الله مجید متوسل و متمسک شدیم به هیچ مشکلی برخورد نکرده و از گردنه‌های پر پیچ و خم مشکلاتی که شاهد هستید، حتی کشورهای منطقه نیز به آن دچار شده‌اند نیز گذر کردیم؛ همچنان پرقدرت‌تر از قبل قدمی از انجام فعالیت‌های فراگیر قرآنی در بنیاد شهید عقب‌نشینی نکرده و در جهت قرآن‌خوان و قرآن‌دان کردن جامعه ایثارگر تحت پوشش این بنیاد تلاش ساعی خواهیم داشت.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا در امر انجام فعالیت‌های قرآنی بنیاد شهید به برگزاری محافل و مجالس و رویدادهای قرآنی بسنده خواهید کرد و آیا برنامه‌ای نیز در جهت آموزش قرآن خواهید داشت یا خیر، گفت: تا زمانی که آموزش هدفمند در امر قرآن صورت نگیرد و به این واسطه انس و الفتی میان مخاطب و قرآن به وجود نیاید، عملاً مجلس و محافل قرآنی نیز با شور و شوق برگزار نخواهد شد که در همین راستا، ایجاد باشگاه قرآنیان بنیاد شهید تهران بزرگ به این امر نیز اهتمام ویژه‌ای خواهد داشت.

رضایی در پاسخ به پرسشی دیگر که تا چه اندازه در جهت تکریم از پیشکسوت قرآنی خانواده بنیاد شهید عزم جدی دارید گفت: این امر نیاز به تدوین یک شیوه‌نامه مدون در سطح کلان بنیاد شهید دارد، اما آنچه به بنیاد شهید تهران بزرگ مربوط می‌شود و به معاونت فرهنگی آن نیز مربوط می‌شود آن است که از هیچ کوششی در این امر فروگذار نکرده و شخصاً سه حافظ قرآن کریم خانواده شهدا را تکریم کرده و به عنوان پاداش، آنها به سفر عتبات عالیات مشرف شدند. ما در این راستا نه‌تنها به فعالیت‌های قرآنی در زمینه حفظ و قرائت قرآن اهتمام ویژه داریم که در زمینه نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه نیز این کار را به انجام خواهیم رساند.

غلامرضا احمدی-فعال قرآنی- نیز در ادامه گفت: در راستای ایجاد باشگاه قرآنیان بنیاد شهید تهران بزرگ، فردا یک محفل قرآنی با حضور احمد ابوالقاسمی و قاسم رضیعی از قاریان بین‌المللی و پیشکسوت در دهکده نشاط برگزار خواهیم کرد تا به برکت این محفل و به یمن عید مبعث حضرت رسول اکرم(ص) رسماً فعالیت این باشگاه را آغاز کنیم. اقدام دیگری نیز که درصددیم پس از ایجاد، آن را گسترش دهیم، ایجاد یک پایگاه فعالیت‌های قرآنی بر بستر فضای مجازی است که در آن همه اساتید و فعالان قرآن، دستاوردها، ابتکارات و محفل و دوره‌های آموزشی خود را بارگذاری کرده تا به این واسطه دسترسی حداکثری به محتوای قرآنی فراهم شود که به این واسطه علاوه بر گسترش و فراگیر شدن فعالیت‌های آموزشی و ترویجی قرآنی، انتفاع مالی نیز از آن، متوجه اساتید و فعالان قرآنی شود. این کار به همت استاد پیشکسوت قرآنی محمد بادپا در حال برنامه‌ریزی و اجراست که ان‌شاء‌الله با آغاز ماه شعبان و رمضان، فعالیت آن به شکل رسمی و جدی آغاز شود و برای همیشه ادامه پیدا کرده و بر قوام و غنای آن نیز افزوده شود.

احمدی تصریح کرد: در حوزه آموزش در هر مقولاتی که شما تصور آن را کنید، طی این سال‌ها شاهد بدعت و نوآوری بوده‌ایم، اما متأسفانه سبک و سیاق آموزش و ترویج قرآن و مفاهیم دینی قریب به نیم‌قرن است که به همان شکل سنتی خود پابرجاست و هیچ نوآوری و خلاقیت را در آن شاهد نیستیم. با ایجاد این پایگاه اینترنتی که با مساعدت بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ قصد ایجاد و راه‌اندازی آن را داریم، درصددیم تا تلاشی را در راستای ارائه شیوه‌ای نوآورانه در عرصه آموزش و ترویج قرآن داشته باشیم. برای این امر مهم نزدیک به سه‌سال کار پژوهشی به انجام رسیده است و شیوه‌های خلاقانه آموزشی قرآن که در برخی کشورهای اسلامی متداول است، رصد کردیم. آنچه بر بستر مجازی این پایگاه زین پس شاهد خواهید بود، اقتباسی از یک طرح آموزشی است که در مؤسسه‌ای به نام «پورتاجایا» در کشور اسلامی مالزی در حال جریان است و از قضا بزرگترین مرکز چاپخانه قرآن را در جهان داراست.     

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha