به گزارش ایسنا، نوشین پاسدار درباره حساسیتهای جشنواره با توجه به ۴۰ سالگی آن افزود: «بسیار خوشحالم که پس از گذشت ۴۰ سال، جشنواره موسیقی فجر همچنان پابرجاست. یکی از نکات مهم این جشنواره این است که با وجود تمام چالشها و سختیهایی که ممکن است برای هر قشر و نوع فعالیتی پیش آید، این جشنواره در تمامی بخشها از جمله بینالملل و داخلی حضور داشته است. کیفیت کارها در طول این سالها همواره بالا بوده و هنرمندانی که در این جشنواره شرکت کردهاند، همیشه نسبت به آثار خود مسئولیتپذیر بودهاند و وجدان کاری را رعایت کردهاند. این موضوع نشاندهنده کیفیت بالای آثار است و فرهنگی را از گذشته تاکنون به همراه دارد که نتایج آن اکنون در دسترس ما قرار دارد. امیدواریم که بتوانیم هنرمندان بیشتری را جذب این رویداد کنیم و جشنواره موسیقی فجر همچنان فرصتی باشد که هنرمندان شناختهشده و استعدادهای نوپا دور هم جمع شوند و بهترین آثار خود را ارائه دهند.»
این آهنگساز، نوازنده و مدرس ساز عود در مورد حضور هنرمندان جوان و پیشکسوتان در چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر گفت: «حضور هنرمندان جوان و پیشکسوتان، بهویژه در بخش موسیقی محلی و مقامی، از نکات مثبت این دوره از جشنواره است. اما به نظر بنده، باید در این بخش حمایتهای بیشتری از این هنرمندان صورت گیرد. بسیاری از این عزیزان شرایط زندگی مناسبی ندارند و امیدوارم که از طرف دولت، خانه موسیقی، صندوق اعتباری هنر و وزارت ارشاد حمایتهای بیشتری از آنها به عمل آید. این هنرمندان گنجینههای ارزشمندی هستند که باید قدر آنها را بدانیم، اما متأسفانه به دلیل شرایط کنونی کشور، در حق آنها کملطفی شده است. امیدواریم که مسئولان حوزه موسیقی توجه بیشتری به این هنرمندان داشته باشند..»
عضو شورای سیاستگذاری چهلمین دوره جشنواره بینالمللی موسیقی فجر همچنین در خصوص فاکتورهای مهم جشنواره امسال خاطرنشان کرد: «کیفیت همیشه مهم است. نوع موسیقی که ارائه میشود، با توجه به پیوستی که از جامعه داریم، متفاوت است. بهعنوان مثال، در موسیقی پاپ تغییرات بسیار زیادی در جریان است و موسیقی پاپی که ۲۰ سال پیش در کشور رایج بود، اکنون به شکلی متفاوت ارائه میشود و جوانان به این سبکهای جدید علاقهمند هستند. در حوزه موسیقی سنتی نیز شاهد پیشرفتهای قابل توجهی در کیفیت اجراها از نظر میکس، صدابرداری، نوع سازها و تکنیک نوازندگان هستیم. در گذشته بسیاری از شهرستانهای دورافتاده قادر به ارائه چنین اجراهایی نبودند، اما اکنون گروهها و ارکسترهای باکیفیت در آنها فعال هستند و توانمندیها بسیار بالا رفته است. همچنین، در گذشته تعداد آموزشگاههای موسیقی محدود بود و اجراهای موسیقی در طول سال کم بود، اما اکنون جوانان به طور جدی در این عرصه فعال شدهاند و در بخشهای مختلف موسیقی سنتی، محلی، کلاسیک و پاپ و حتی در حوزههای غیرموسیقایی مانند ارتباطات و کتاب، نشانههای پویایی و فعالیت را مشاهده میکنیم.»
نوشین پاسدار در پایان در مورد دستاورد جشنواره بینالمللی موسیقی فجر در طول ۴۰ سال گذشته نیز اظهار داشت: «به نظر من، مهمترین دستاورد این جشنواره تداوم آن است. جشنواره موسیقی فجر مانند یک جریان آب است که اگر سنگی در مسیرش قرار گیرد، آنقدر روان و زلال است که از لابهلای سنگها عبور کرده و مسیر خود را ادامه میدهد. خوشبختانه این جشنواره بعد از ۴۰ دوره که برگزار شده، توانسته ادامه یابد و محدودیتهایی که ممکن است در بخشهای داخلی و بینالملل ایجاد شود، نتواسته مانع از برگزاری این رویداد شود. اگرچه تمایل داریم که بسیاری از اساتید بزرگ در این جشنواره حضور داشته باشند، اما موانع شخصی و مالی مانع از حضور آنها میشود. به نظر من این مسائل قابل حل هستند و از طریق گفتگو میتوان بسیاری از این مشکلات را برطرف کرد. در مجموع، دیدگاه مثبتی به جشنواره موسیقی فجر دارم.»
***
دبیر جشنواره بینالمللی موسیقی فجر اعلام کرد:
تلاش برای جهانیشدن جشنواره موسیقی فجر با تقویت بخشهای رقابتی و بینالملل
چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر با تمرکز بر بخشهای رقابتی، توجه به بانوان، کودکان و نوجوانان و ارتقای سطح بینالمللی، تلاش دارد تا به عنوان نماد فرهنگی ایران در عرصه جهانی جایگاه خود را تثبیت کند.
رضا مهدوی با اشاره به اهمیت مدیریت منابع مالی در ارتقای کیفی جشنواره گفت: «تمام تلاش ما این بوده که کیفیت جشنواره را در کنار کمیت حفظ کنیم. به همین دلیل یک شب به اجراها اضافه کردیم و امیدواریم در آینده با افزایش بودجه، بتوانیم جشنواره را گستردهتر و با اجراهای بیشتری برگزار کنیم. این موضوع گام مهمی برای رسیدن به استانداردهای جهانی است.»
مهدوی همچنین به حضور پررنگ بانوان در این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: «برای نخستین بار از بانوان موسیقیدان در شورای سیاستگذاری و هیئت انتخاب استفاده کردیم. همچنین اجرای بانوان و دختران ایرانی در جشنواره مورد توجه ویژه قرار گرفته است. این موضوع، پیام روشنی برای ارج نهادن به نقش بانوان در موسیقی کشور است و امیدواریم بتوانیم با این گام، مشارکت آنها را بیش از پیش در عرصه موسیقی تقویت کنیم.»
دبیر جشنواره با تأکید بر اهمیت بخش بینالملل افزود: «جشنواره موسیقی فجر به دلیل تنوع بخشها و قدمت تاریخی، جایگاهی منحصربهفرد دارد. با تقویت این بخش، میتوانیم نهتنها موسیقی ایرانی را به جهان معرفی کنیم، بلکه تعامل فرهنگی میان هنرمندان ایران و دیگر کشورها را نیز گسترش دهیم.»
چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی، ریاست احمد صدری و مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی، به همت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری دفتر موسیقی ارشاد، انجمن موسیقی ایران و بنیاد فرهنگی هنری رودکی از ۲۳ تا ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۳ در تهران و استانهای کشور برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات