یدالله رحمانی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این مراسم گفت: یکی از اقدامات مهم و اساسی که در دستور کار قرار دارد ساماندهی رودخانههای استان است که در حال حاضر بیش از بیست پروژه در این ارتباط تعریف شده است.
وی اظهار کرد: این پروژه در راستای طرح کلی ساماندهی رودخانه بشار به طول ۱۵ کیلومتر است که از دهنو شروع و تا پل مختار ادامه دارد که به دلیل اهمیت این موضوع و خواست عمومی مردم انجام میشود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: برنامه ریزی شده که آب منطقهای، شهرداری و گردشگری که وظایفی در این طرح برای آنها تعریف شده است به مرور زمان اقداماتی را انجام دهند.
رحمانی تصریح کرد: دو هفته قبل با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عملیات اجرایی بخشی از پروژه را با اعتبار پانزده میلیارد تومان آغاز کردیم، پروژهای که امروز اغاز شده ساحل سازی به طول ۲۵۰ متر است که با اعتبار ۱۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی شروع شده است که امیدواریم در برنامه زمان بندی که حداکثر شش ماه است به نتیجه برسد، پیمانکار پروژه قول داده که در مدت چهار_ پنج ماه آن را به سرانجام برسد.
وی بیان کرد: این منطقه یک مکان آسیب پذیری است که اگر سیلاب پیش بینی نشدهای رخ دهد ممکن است آسیب جدی وارد کند که از آب منطقه ای خواستیم نظارت لازم را انجام دهد تا پروژه به موقع به اتمام برسد و خطری که این نقطه را تهدید می کند به اتمام برسد.
محمد بهرامی، نماینده مردم بویراحمد دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: مردم ما فهیم هستند و خوب تحلیل می کنند در بحث رودخانه بشار حساس هستند و از من خواستند که به نوعی از زبان آنها بگویم که تعصب شدیدی به بشار دارند تقاضا دارم که ساحل کد گذاری شود چراکه برخی دارند بخشیهای از ساحل را تصرف کنند.
وی افزود: در زمان شهرداری من در کنار ساحل جاده احداث کردیم که حریم رودخانه بشار مشخص شود و در بحث ساماندهی سنگ شکنها مردم نگران هستند و درخواست دارند مشکل مرتفع شود، صلاح نیست در محدوده شهر حضور داشته باشند و این افتادگی که ما در پل خروجی شهر داریم احتمالا این پل دیگر توان قبل را نداشته باشند این افتادگی پل ناشی از برداشتهای بی حد و حصر پایین دست سنگ شکنها است.
بهرامی اظهارکرد: بحث کد گذاری باید انجام شود اگر رها شود دسترسیها بیشتر خواهد شد، در پارک جنگلی هر روز تصرف شکل می گرفت تا اینکه استانداری زمان آقای دوستی حریمها مشخص شدند و تصرفها متوقف شد.
همچنین آرش مصلح، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این مراسم گفت: از اهداف مهم این طرح کنترل سیلاب و جلوگیری از آسیب و تخریب خیابان رجا، ساختمانهای مسکونی و پارک محله ای رجاست .
وی با بیان اینکه هم اکنون ۲۰ طرح ساماندهی رودخانه در استان در حال اجراست، افزود: ۶ مشاور در حال حاضر مطالعات را انجام می دهد و ما حدود بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر از رودخانه های استان را در حال مطالعه داریم.
مصلح اظهار کرد: تنها در دیماه سال جاری این دومین کلنگ زنی ما در بخش رودخانه است و دو پروژه دیگر انتخاب پیمانکار انجام شده است و در شهرستان های دیگر آماده کلنگ زنی هستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: یکی از پیکره های مهم استان رودخانه بشار است باوجود کاهش ۶۰ درصدی بارندگی در سال جاری اما دپی رودخانه بشار قابل رویت است و این عرصه سالیانه سه میلیارد متر مکعب آب را از خودش عبور می دهد که این حجم آب می تواند سیلاب های عظیمی را ایجاد کند و به همین خاطر ما اقدامات ارزشمندی را در این پیکره انجام دادیم.
مصلح با تاکید بر اینکه در ابتدای این پیکره سد تنگ سرخ در حال احداث است، تصریح کرد: این سد بزرگترین طرح آبی استان کهگیلویه و بویراحمد است.
به گزارش ایسنا، وی بیان کرد: در این پیکره عملیات ساماندهی رودخانه در حال انجام است، در سیلابهای سال ۹۸ زیانهای بزرگ به مجموعه بشار و به خصوص منطقه رجا وارد شد بخشی از دیوار کناره ریزش کرد از همان زمان ساماندهی شروع شد که تاکنون دو فاز انجام شده است.
انتهای پیام
نظرات