ابراهیم جلیلی در دومین جلسه شورای راهبری طرح ویژه حفاظت و احیای بافت تاریخی شهر ملایر، افزود: بافت تاریخی ملایر حدود ۱۱۰ هکتار است که علاوه بر خود بافت در محدوده بافت آثار تاریخی ثبتی با ارزشی وجود دارد که میتوان به بازار سنتی، مسجد عاشورا، حمام بلور، مهمانپذیر کتابی و فردوسی و سرای فرهنگ اشاره کرد.
وی با بیان اینکه آثار واجد ارزش از جمله مسجد صفی، سرای امین و جداره های با ارزش تاریخی در این بافت وجود دارد، ادامه داد: محدوده های تاریخی- فرهنگی شهرها ، مجموعهای یکپارچه است که هرگونه مداخله در آن بویژه مداخله کالبدی از جمله تخریب بناها، تعریض گذرها، افزایش ارتفاع، افزایش تراکم جمعیتی و... وحدت آن را مخدوش و موجب از میان رفتن هویت و شواهد ناظر بر ارزشهای تاریخی، اجتماعی، فرهنگی و کالبدی میشود و امکان بازشناسی ارزشهای نهفته آن را از میان خواهد برد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر، گفت: در کشور ۱۶۸ شهر دارای بافت تاریخی است که در استان همدان چهار شهر همدان، تویسرکان، نهاوند و ملایر دارای بافت تاریخی هستند و داشتن بافت تاریخی نشان از جایگاه، اصالت و هویت شهر است.
این مقام مسئول اظهار کرد: داشتن بافت تاریخی نشان از جایگاه ، اصالت و هویت آن شهر دارد، بافت تاریخی ملایر حدود ۱۱۰ هکتاراست که علاوه بر خود بافت در محدوده بافت آثار تاریخی ثبتی با ارزشی وجود دارد که می توان به بازار سنتی، مسجد عاشورا، حمام بلور، مهمانپذیر کتابی و فردوسی و سرای فرهنگ اشاره کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی ملایر، جلیلی یادآور شد: بافت تاریخی میتواند به عنوان عنصر اصلی توسعه گردشگری و عامل ماندگاری مسافر در شهر عمل کند و محور توسعه گردشگری شهرستان در کنار سایر جاذبهها و برندهای جهانی و ملی مانند منبت مبلمان و انگور باشد.
انتهای پیام
نظرات