• چهارشنبه / ۲۶ دی ۱۴۰۳ / ۰۵:۵۷
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 1403102518499
  • خبرنگار : 71469

مواد ممنوعه در ورزش

مواد ممنوعه در ورزش

مواد، داروها و روش‌های ممنوعه در ورزش فهرست مشخصی دارد که باید از سوی ورزشکاران به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد چرا که در غیر این صورت با محرومیت‌های چند ساله مواجه می‌شوند.

به گزارش ایسنا، ۱۱ دی ماه سال جاری، فهرست کامل مواد، داروها و روش‌های ممنوعه در سال ۲۰۲۵ میلادی که مصداق بارز دوپینگ به شمار می‌رود به صورت رسمی از سوی وادا (سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ)، اعلام شد؛ این فهرست برای ورزشکاران هر سال توسط گروه کارشناسان وادا (سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ) در کشورهای مختلف بازنگری شده و از ابتدای ژانویه ۲۰۲۵ (۱۱ دی ۱۴۰۲) اجرایی می‌شود.

این امر از جهت ارائه آموزش مناسب به ورزشکاران، مربیان و نیروهای پشتیبان و شرح تغییرات به ورزش کشورها، مدنظر قرار می‌گیرد.

مواد ممنوعه در زمان مسابقه: برای رشته هایی که توسط آژانس جهانی ضد دوپینگ مشخص شده است، دوره حین مسابقه دورهای است که از نیمه شب روز قبل از مسابقه (ساعت ۱۱:۵۹ نیمه شب روز قبل از مسابقه) آغاز شده و تا پایان مسابقه و اتمام فرآیند جمع آوری نمونه های پس از آن مسابقه، ادامه خواهد داشت.

مواد ممنوعه در ورزش

مواد ممنوعه در همه زمان ها: همان طور که در کد تعریف شده، موادی هستند که استفاده از آن مواد یا روش های ممنوعه در حین مسابقه و یا خارج از مسابقه ممنوع است.

مواد خاص و غیرخاص: بر اساس ماده ۴.۲.۲ کد وادا در زمان تعیین محرومیت ها طبق فصل ۱۰ کد، تمام مواد خاص در نظر گرفته می شوند مگر آنکه به عنوان ماده غیر خاص تعریف شده باشند. هیچ یک از روش های ممنوعه خاص در نظر گرفته نمی شود مگر اینکه به طور مشخص از آن روش به عنوان روش خاص نام برده شده باشد.

مواد ممنوعه در ورزش

مواد ممنوعه در ورزش

به هیچ عنوان نباید مواد و روش های خاص کم اهمیت تر یا کم خطرتر از سایر مواد یا روشهای دوپینگ (مواد غیر خاص) در نظر گرفته شوند. در عوض مواد و روش های خاص صرفا مواد یا روش هایی هستند که به احتمال بیشتر، ورزشکاران آن ها را برای اهداف دیگری به جز افزایش عملکرد ورزشی مصرف می کنند و مورد استفاده قرار می دهند.

مواد دارای کاربرد سوء مصرف: مواد دارای کاربرد سوءمصرف موادی هستند که به طور شایعی در جامعه و خارج از زمینه ورزش مصرف می شوند. این مواد شامل کوکائین، دایامورفین (هروئین)، متیلن دی ا کسی مت آمفتامین یا اکستازی(MDMA، Ecstasy) و تتراهیدروکانابینول (THC) هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha