• سه‌شنبه / ۲۵ دی ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1403102518245
  • خبرنگار : 90069

یک توصیه برای سلامت روده

یک توصیه برای سلامت روده

تازه‌ترین بررسی‌های پزشکی نشان داده است رژیم غذایی مبتنی بر گیاهان حتی برای مدتی کوتاه می‌تواند میکروبیوم روده را بازسازی کند.

به گزارش ایسنا، متخصصان سلامت می‌گویند گیاهخواری، باکتری‌هایی را که سلامت را بهبود می‌بخشند، تقویت می‌کند و خطر بیماری‌های مزمن مانند دیابت و مشکلات قلبی را کاهش می‌دهد.

اکنون نتایج یک بررسی جدید حاکیست رژیم غذایی گیاهخواری یا وگان می‌تواند روده و سوخت‌وساز بدن را متحول کند. به این ترتیب فواید جایگزین کردن گوشت و لبنیات با سایر انواع مواد غذایی می‌تواند فراتر از کمک به حیوانات و سیاره زمین باشد.

این مطالعه که داده‌های بیش از ۲۱ هزار شرکت‌کننده در بریتانیا، ایالات متحده و ایتالیا را تحلیل کرده است، میکروبیوم‌های روده‌ای وگان‌ها، گیاهخواران و همه‌چیزخواران را بررسی کرده و نشان می‌دهد که حتی تغییرات کوچک در رژیم غذایی‌ مانند مصرف بیشتر میوه‌ها، سبزیجات و فیبر می‌تواند بهبودهای قابل‌توجهی در سلامت ایجاد کند.

متخصصان تغذیه می‌گویند تنوع رژیم غذایی بیش از آنچه تصور می‌کنیم، اهمیت دارد و حتی یک تغییر موقتی می‌تواند سلامت روده را بهبود بخشد. در سلامت روده همه‌چیزخوارانی که مصرف میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل را افزایش دادند، بهبودهای قابل‌توجهی مشاهده شد که نشان می‌دهد حتی تغییرات اندک در رژیم غذایی نیز می‌تواند سودمند باشد.

به نوشته ایندیپندنت، میکروبیوم روده‌ اکوسیستمی پیچیده متشکل از تریلیون‌ها میکروارگانیسم‌ برای تجزیه غذا، آزادسازی مواد مغذی و تنظیم پاسخ‌های ایمنی حیاتی است اما بنابر یافته‌های این مطالعه، آنچه می‌خوریم به میزان قابل‌توجهی تعیین می‌کند که کدام میکروب‌ها رشد کنند.

طبق این مطالعات، از میان سه گروه تحت‌مطالعه، وگان‌ها بالاترین سطح باکتری‌های مرتبط با هضم فیبر مانند گونه‌های روزبوریا هومینیس (Roseburia hominis) و لاکنوسپیراسه (Lachnospiraceae) را داشتند.

این میکروب‌ها اسیدهای چرب زنجیره‌کوتاه تولید می‌کنند که در کاهش التهاب، تقویت دیواره‌های روده و حمایت از سلامت متابولیک نقش کلیدی دارند.

در مقابل، همه‌چیزخواران باکتری‌هایی مرتبط با هضم گوشت مانند رومینوکوک (Ruminococcus torques) و بیلوفیلا (Bilophila wadsworthia) را در خود داشتند. این مقاله یادآور شد این میکروب‌ها با افزایش التهاب و نتایج ضعیف‌تر در سلامت قلبی‌متابولیکی ارتباط دارند.

شرح این مطالعه در مجله «نیچر میکروبیولوژی» منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha