• سه‌شنبه / ۲۵ دی ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403102518198
  • خبرنگار : 50624

تربیت فرزندان در سیره امام علی(ع)

تربیت فرزندان در سیره امام علی(ع)

ایسنا/اصفهان یک استاد دانشگاه گفت:همهٔ فرزندان حضرت چه آن گروه که در کربلا به شهادت رسیدند چه افرادی که پس از کربلا زنده ماندند، همچون محمد حنفیه که به دستور امام در مدینه ماند، خالص و در خط اهل‌بیت بودند. داماد امام(ع)، عبدالله ابن جعفر نیز به دستور امام حسین(ع) با کاروان همراه نشدند تا خاندان اهل‌بیت در هنگام رجوع به مکه و مدینه، آشنایی متمول در آنجا داشته باشند تا بی‌کس و کار نمانند.

‌مرضیه محمدزاده‌ در گفت‌وگو با ایسنا در مورد نقش امام علی(ع) در تربیت فرزندانشان اظهار کرد: اگر به فرزندان امام علی(ع) بنگریم، جدای از فرزندان مشترک امام علی و حضرت فاطمه(س) که زاده و تربیت شده‌ سیدالنساء‌للعالمین بودند، حتی یکی از فرزندان دیگر حضرت علی(ع)، کوچک‌ترین مشکلی نداشتند. این درحالی است که امام علی(ع) فرزندان زیادی داشتند. محمد حنفیه، یکی از فرزندان امام(ع)، حتی یک آن از خاندان رسالت بریده نشد و آنقدر بر امام حسین(ع) گریه کرد که چشمانش را از دست داد و نابینا شد. تاریخ گواهی می‌دهد که شهادت امام حسین(ع) بر او بسیار دلخراش بود.

وی افزود: معروف است که برادران ناتنی امام حسین(ع) هیچ‌گاه جلوی ایشان حرکت نمی‌کردند، اما در کربلا، نسبت به امام پیش‌قدم شدند و زودتر از ایشان به میدان رفتند و به شهادت رسیدند. در کربلا مدام اطراف امام(ع) را گرفته بودند که آسیبی به امام امت وارد نشود و اگر تعرضی صورت گرفت، متوجه خودشان باشد.

این نویسنده و پژوهشگر تاریخ اسلام خاطرنشان کرد: فرزندان حضرت فاطمه زهرا(س) تحت تعالیم ایشان بودند، زیرا امام علی(ع) در آن دوره در جنگ‌ها و غزوات متعدد شرکت می‌کردند و همواره در سفر بودند، اما سایر فرزندان امام علی(ع) پس از شهادت حضرت فاطمه(س) به دنیا آمدند و تحت تعلیم پدر بزرگوارشان قرار گرفتند.

محمدزاده با تأکید بر اینکه سایر همسران امیرالمؤمنین(ع) زنان شاخصی چون ام‌البنین و اسماء بودند، افزود: اما حضرت علی(ع) در دوران ۲۵ سالهٔ سکوت خود برخلاف دوران زندگی پیامبر، در سفرها و جنگ‌ها و به‌دور از خانواده نبودند و کنار خانواده حضور داشتند. در این دوران به خانواده رسیدگی می‌کردند، به فعالیت‌های بیرون خانه می‌پرداختند و مزرعه را آباد کردند. در همین دوران فرزندان خود را تعلیم داده و تربیت می‌کردند.

وی با اشاره به تربیت دختران حضرت امیرالمومنین(ع) که شجاعانه فرزندان خود را برای شهادت آماده می‌کردند، اظهار کرد: همسران دختران حضرت که از فرزندان برادران ایشان بودند نیز از تربیت حضرت علی(ع) تأثیر پذیرفته بودند و این مسئله در گفتار و رفتار آنان به چشم می‌خورد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه که معتقد است که روش تربیت حضرت علی(ع) بیش از اینکه کلامی باشد، به‌صورت عملی بود، اضافه کرد: فرزندان حضرت، وفاداری، صداقت، ادب، صله رحم و ... عملاً آموختند. پسر دیگر امام علی(ع) حضرت عباس(ع) است که ادب ایشان نسبت به فرزندان حضرت زهرا(س) معروف است که این ادب را ‌از پدر بزرگوارشان به‌صورت عملی آموختند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha