• دوشنبه / ۲۴ دی ۱۴۰۳ / ۱۳:۱۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403102417720
  • خبرنگار : 50105

این محله‌ها سلامت قلب را نشانه گرفتند

این محله‌ها سلامت قلب را نشانه گرفتند

ایسنا/خراسان رضوی زندگی در نزدیکی فرودگاه می‌تواند به قلب شما آسیب برساند.

وقتی محله‌های نزدیک فرودگاه را در نظر بگیریم، اغلب شلوغی و صدای دائمی پرواز و فرود را تصور خواهیم کرد، با این حال، خطر غیرقابل مشاهده و هشداردهنده برای سلامتی افرادی که در چنین مناطقی زندگی می‌کنند احتمال افزایش مشکلات قلبی است.

محققان در تحقیق منتشرشده در سایت ارث، ارتباط نگران‌کننده‌ای بین قرار گرفتن در معرض صدای زیاد هواپیما و عملکرد ضعیف قلب، افزایش خطر حملات قلبی و سکته مغزی و ریتم‌های قلبی خطرناک را بیان کردند. آنان با تمرکز بر داده‌ها، ارتباط معناداری بین قرار گرفتن در معرض سطوح بالاتر سر و صدای فرودگاه‌ها و تغییرات در ساختار و عملکرد قلب پیدا کردند.

افرادی که در معرض صدای بیشتر هواپیما قرار می‌گیرند، ماهیچه‌های قلبی با انعطاف‌پذیری کمتر و ضخیم‌تر داشتند. این تغییرات باعث می‌شود که قلب در انقباض و انبساط کارایی کمتری داشته باشد که این امر توانایی آن را در پمپاژ کارآمد خون مختل می‌کند. علاوه بر این، تغییرات ساختاری مشاهده شده در قلب منجر به کاهش کارایی کلی در گردش خون در سراسر بدن می‌شود. سر و صدای هواپیما در شب تأثیر بیشتری دارد و می‌تواند به دلیل اختلال در خواب باشد که برای حفظ سلامت قلب بسیار مهم است و همچنین احتمال قرار گرفتن در معرض طولانی‌تر در طول شب که افراد معمولاً در خانه هستند.

البته هنوز نمی‌توانیم با اطمینان اعلام کنیم که سطوح بالای سرو صدای هواپیما باعث این تفاوت‌ها در ساختار و عملکرد قلب شده است. با این حال، یافته‌های این تحقیق علمی به شواهد فزاینده‌ای اضافه می‌کند که سر و صدای هواپیما می‌تواند بر سلامت قلب تاثیر منفی بگذارد.

آلودگی صوتی می‌تواند واکنش‌های استرسی را تحریک و سیستم عصبی سمپاتیک را بیش از حد فعال کند و منجر به افزایش فشار خون و ترشح هورمون‌های استرس مانند کورتیزول شود. این عوامل می‌توانند به ناهنجاری‌های قلبی، التهاب و تصلب شرایین کمک کنند.

صدای هواپیما در شب بر کیفیت خواب تاثیر می‌گذارد و این ممکن است عامل مهم تاثیرگذار بر سلامت افراد باشد. کارشناسان تخمین می‌زنند که افراد مبتلا به ناهنجاری‌های قلبی مرتبط با صدای هواپیما ممکن است تا چهار برابر بیشتر در معرض خطر حوادث قلبی قرار گیرند. سطوح بالای سر و صدا فقط یک مزاحمت نیست، بلکه یک خطر بالقوه برای سلامت است که ارتباط مستقیمی با مشکلات قلبی عروقی دارد. قرار گرفتن در معرض سر و صدا می‌تواند باعث ایجاد مشکلات سلامتی مختلفی شود که به نوبه خود بر سلامت قلب تاثیرگذار هستند.

نتایج مقاله «بررسی اثرات آلودگی صوتی بر تعداد ضربان قلب و درجه حرارت بدن رت» منتشرشده در پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی نشان داد که امروزه آلودگی صوتی علاوه بر اثرات روانی می‌تواند بیماری‌های جسمی بسیاری ازجمله بیماری‌های قلبی و عروقی را ایجاد کند که بررسی اثرات آلودگی صوتی بر مواردی ازجمله ضربان قلب و درجه دمای بدن برای استانداردهای شدت صوت ضروری است.

یافته‌ها نشان داد که تعداد ضربان قلب و دمای بدن در موارد آزمایشگاه شده که تحت تاثیر آلودگی صوتی بودند نسبت به گروه شاهد افزایش معنی‌داری داشت و آلودگی صوتی می‌تواند باعث افزایش ضربان قلب و افزایش درجه حرارت بدن همچنین منجر به ترشح کاتکولامین‌ها و آدرنوتیکوئیدها شود که بر ضربان قلب و دمای بدن تاثیر دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha