دادههای حاصل از بررسی فعالیت بدنی، ارتباط معنیداری بین سطوح بالاتر فعالیت بدنی و نتایج بهتر سلامت را نمایان کردند.
ورزش متوسط تا شدید به مدت حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته با کاهش خطر ابتلا به ۱۹ بیماری مزمن مرتبط است. این بیماریها شامل بیماریهای قلبی عروقی، بیماریهای تنفسی، دیابت و انواع مختلف سرطان بود.
دادههای علمی سایت ارث، شکاف قابلتوجهی را بین افرادی که آستانههای توصیه شده برای ورزش هفتگی را رعایت میکردند و افرادی که عمدتا بیتحرک بودند، نشان داد.
به نظر میرسد گروهی از بیمارانی که هفتهای ۱۵۰ دقیقه یا بیشتر ورزش میکنند در معرض خطر کمتری برای طیف وسیعی از بیماریهای مزمن مورد بررسی قرار دارند. در همین حال، افرادی که ورزش محدود یا هیچ ورزشی انجام نمیدهند، آمار بیشتری در ابتلا به این بیماریها نشان دادند.
نکته اصلی این است که سطوح فعالیت بدنی گزارش شده ارتباط نزدیکی با وجود یا عدم وجود بیماریهای مزمن مختلف دارد و نقش اساسی ورزش منظم در ارتقای سلامت و تندرستی طولانیمدت را تایید میکند.
نتایج مقاله «نقش فعالیت بدنی و ورزش در پیشگیری از بیماریهای مزمن غیر واگیر در ایران» که در سایت مقالات علمی جهاددانشگاهی منتشر شده است نیز نشان داد که بیماریهای مزمن غیر واگیر یکی از بزرگترین مشکلات بهداشتی در ایران است. سطح پایین انجام فعالیت بدنی بهعنوان عامل مهم و چهارمین عامل مرگومیر در جهان شناخته میشود. فعالیت بدنی میتواند از بیماریهایی مانند بیماری قلبی، دیابت نوع ۲، برخی از سرطانها، فشارخون، چاقی و افسردگی جلوگیری کند، البته باید این فعالیت بهصورت منظم باشد.
نتایج دیگر مقالات نیز حاکی از این است که فعالیت بدنی و ورزش بهعنوان راهکاری برای جلوگیری از بیماریهای مزمن شناخته شده است و میتواند خطر ابتلا به ۳۵ اختلال مختلف را کاهش دهد و یکی از در دسترسترین و کم هزینهترین روشهای پیشگیری از بسیاری از موارد مرگ و ناتوانی به علت بیماریهای غیرواگیر شناخته شده است.
انتهای پیام
نظرات