• سه‌شنبه / ۱۸ دی ۱۴۰۳ / ۱۴:۰۱
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403101813515
  • خبرنگار : 50592

یک دکترای علوم سیاسی در یزد:

پذیرش تفاوت سلایق لازمه وفاق ملی است

پذیرش تفاوت سلایق لازمه وفاق ملی است

ایسنا/یزد استادیار دانشکده علوم سیاسی دانشگاه یزد با اشاره به این که پذیرش وجود تفاوت در سلایق امری ضروری برای شکل‌گیری دولت وفاق ملی است، گفت: وجود تضارب آرا در جامعه عامل پیشرفت به شمار می‌رود و نبود اختلافات سازنده، جامعه را دچار رکود، بحران و فروپاشی می‌کند.

«اکبر غفوری» در گفت‌وگو با ایسنا ضمن اشاره به این که دولت چهاردهم با شعار وفاق ملی و در راستای رفع مشکلات و دستیابی به پیشرفت بر سر کار آمده است، گفت: این دولت تلاش دارد این گفتمان را در عملکرد خود محقق کند.

وی افزود: پذیرش وجود تفاوت در سلایق امری ضروری برای شکل‌گیری دولت وفاق ملی است و این امر ریشه در اراده الهی دارد.

غفوری اظهار کرد: قرآن کریم به این واقعیت اشاره دارد که اگر خداوند اراده می‌کرد، همه انسان‌ها یک امت واحد می‌شدند، اما چنین نخواسته و اختلافات همواره میان مردم باقی خواهد بود.

این دکترای علوم سیاسی با بیان این که پذیرش تفاوت در دیدگاه‌ها و سلایق، امری فراگیر و سازنده است و وجود تضارب آرا در جامعه عامل پیشرفت به شمار می‌رود، گفت: نبود اختلافات سازنده، جامعه را دچار رکود، بحران و فروپاشی می‌کند.

وی با اشاره به این که امام خمینی (ره) نیز بر ضرورت وجود سلیقه‌های مختلف و تضارب آراء تأکید داشتند و آن را عامل پویایی جامعه می‌دانستند، تصریح کرد: ایشان معتقد بودند وجود اختلافات در مجلس و سایر نهادهای تصمیم‌گیر باید به‌گونه‌ای باشد که موجب دو دستگی و دشمنی نشود و اختلافات در عین دوستی ادامه یابد.

غفوری با تاکید بر این که پذیرش اختلاف به‌ عنوان امری سازنده می‌تواند زمینه نقد و اصلاح را فراهم آورد و موجب توسعه و پیشرفت شود، خاطرنشان کرد: امیرالمؤمنین علی(ع) نیز بر این امر تأکید کرده و بیان داشته‌اند که شنیدن دیدگاه‌های مختلف، فرد را بر خطاهای خود آگاه می‌سازد.

وی تاکید کرد: البته برای آن که اختلاف‌نظرها سازنده و مؤثر باشد، باید دارای ضوابط مشخصی باشد.

این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان این که نخستین ضابطه آن است که انگیزه اختلاف باید خالص و غیرنفسانی باشد، تصریح کرد: اگر اختلافات ریشه در خودخواهی داشته باشد، تلاش برای وفاق بی‌ثمر خواهد بود؛ اما اگر این اختلافات از سر خیرخواهی و عبودیت شکل گیرد، به سازندگی منجر می‌شود.

غفوری با اشاره به این که ضابطه دوم آن است که اختلافات باید با درک صحیح شرایط محیطی و اجتماعی صورت گیرد، گفت: اگر شرایط به‌گونه‌ای باشد که اظهار اختلافات موجب سوءاستفاده دشمن شود، باید از بروز آن‌ها اجتناب کرد و آن‌ها را به زمان مناسب دیگری موکول نمود.

وی با اشاره به این که ضابطه سوم آن است که اختلافات باید در چارچوب اصول بنیادین نظام صورت گیرد، اظهار کرد: هر نظام سیاسی برای استمرار خود، اصولی بنیادین دارد که باید بر سر آن‌ها اجماع وجود داشته باشد.

معاون دانشجویی دانشگاه یزد افزود: اختلاف در این حوزه‌ها موجب تزلزل نظام خواهد شد و پذیرفتنی نیست.

غفوری تصریح کرد: فهم مشترک از مسائل سیاسی، که از سوی رئیس‌جمهور به‌عنوان راهبردی کلیدی مطرح شده، در گرو التزام به این اصول بنیادین است و هرگونه تفسیر و اقدامی خارج از این چارچوب، موجب تفرقه خواهد شد.

وی با اشاره به این که چهارمین ضابطه آن است که اختلافات نباید با اصول قانونی کشور تعارض داشته باشد، گفت: مطابق اصل نهم قانون اساسی، آزادی، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی کشور تفکیک‌ناپذیر هستند و هیچ فرد یا گروهی نمی‌تواند به نام آزادی به استقلال و تمامیت ارضی کشور خدشه وارد کند.

معاون دانشجویی دانشگاه یزد افزود: بر همین اساس، هرگونه اختلاف‌نظر باید در چارچوب قوانین موجود و بدون آسیب به وحدت ملی باشد.

غفوری با بیان این که پنجمین ضابطه، لزوم وفاق حول محور ولایت است، عنوان کرد: از منظر نظری، وفاق ملی بر مبنای اصول دین اسلام استوار است و از نظر عملی، وجود یک مدیریت مقتدر در رأس نظام برای کنترل اختلافات ضروری است.

وی با اشاره به این که در نظام جمهوری اسلامی، ولی‌فقیه محور وحدت و وفاق است و دولت باید در چارچوب منویات و رهنمودهای ایشان عمل کند، گفت: سخن ولی‌فقیه فصل‌الخطاب است و مدیریت اختلافات و هدایت جامعه بر عهده ایشان قرار دارد.

این دکترای علوم سیاسی در یزد با اشاره به این که رهبر معظم انقلاب در اولین دیدار رئیس‌جمهور و اعضای دولت چهاردهم، توصیه‌هایی در راستای تحقق وفاق ملی ارائه کردند، گفت: ایشان بر شکرگزاری از نعمت خدمت به مردم تأکید کردند و شناسایی و بهره‌برداری از ظرفیت‌های انسانی و طبیعی کشور را شرط موفقیت دولت دانستند.

غفوری با بیان این که انتخاب همکارانی جوان، مؤمن، انقلابی، متعهد و پرانگیزه از دیگر توصیه‌های ایشان بود، گفت: رهبر انقلاب توجه به نظرات کارشناسی را ضروری دانسته و آن را راهی برای حکمرانی خردمندانه معرفی کردند.

وی افزود: ایشان همچنین بر ضرورت ارتباط نزدیک مسئولان با مردم و انجام سفرهای استانی تأکید داشتند.

معاون دانشگاه با اشاره به این که تدوین پیوست عدالت برای قوانین و تصمیمات مهم، رعایت اولویت‌ها در امور زیرساختی نظیر انرژی هسته‌ای و مقابله با مسائل فوری نظیر گرانی و تورم از دیگر توصیه‌های ایشان بود، تصریح کرد: رهبر انقلاب بر حکمرانی قانون‌مند در فضای مجازی و دستیابی به فناوری‌های پیشرفته از جمله هوش مصنوعی تأکید داشتند.

وی با بیان این که ایشان حمایت از تولید ملی را کلید حل مشکلات اقتصادی کشور دانسته و بر لزوم مقابله با پیری جمعیت تأکید کردند، گفت: رهبر انقلاب همچنین توصیه کردند که دولت در مسیر کار از موانع نهراسد و امیدی به موافقت دشمنان نداشته باشد.

گفت: در نهایت، ایشان بر لزوم تقویت معنویت در دوران مسئولیت تأکید کردند.

غفوری در پایان با اشاره به این که تحقق وفاق ملی مستلزم پذیرش اختلاف‌نظرها در چارچوب اصول و ضوابط مشخص، اجماع بر اصول بنیادین، پایبندی به قانون و عمل بر اساس رهنمودهای ولی‌فقیه است، گفت: دولت چهاردهم با رعایت این اصول می‌تواند زمینه‌ساز همبستگی ملی و پیشرفت کشور شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha