• سه‌شنبه / ۱۸ دی ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۵
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403101813272
  • خبرنگار : 50181

نان سنگک بهتر است یا لواش؟

نان سنگک بهتر است یا لواش؟

ایسنا/کرمانشاه کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه معتقد است، با توجه به اینکه در حال حاضر همه انواع نان‌های موجود در بازار با آرد یکسانی پخت می‌شوند، تفاوت چندانی در کیفیت آنها وجود ندارد.

محمدسعید غلامی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه در حال حاضر نان‌های مختلفی اعم از سنگک، لواش، بربری، تافتون و... در نانوایی‌ها پخت می‌شود، گفت: آردی که برای پخت همه این نان‌ها استفاده می‌شود، آرد ۱۲ تا ۱۸ درصد سبوس‌گیری شده است - برای پخت نان لواش و سنگک از آرد ۱۲ درصد سبوس‌گیری شده و برای پخت نان بربری نیز از آدر ۱۸ درصد سبوس‌گیری شده استفاده می‌شود- از همین رو تفاوت چندانی در کیفیت انواع نان وجود ندارد و این تصور که برخی فکر می‌کنند نان سنگک از نان لواش بهتر است، درست نیست، زیرا هر دو نوع نان آرد یکسانی دارند.

به گفته کارشناس تغذیه مرکز بهداشت کرمانشاه، تنها عاملی که باعث می‌شود برخی نان سنگک را ترجیح بدهند، حجیم بودن آن و احساس سیری بیشتری است که به افراد می‌دهد و لذا برای افرادی که تمایل به کنترل وزن دارند، مناسب‌تر است.

غلامی تنها نانی که بهتر از سایر نان‌های موجود در بازار است را نان کامل عنوان و اظهار کرد: پخت این نوع نان به زودی در تعدادی از خبازی‌های کرمانشاه نیز آغاز خواهد شد.

وی با بیان اینکه برای خرید نان‌های فعلی موجود در بازار باید به چند نکته توجه کرد، یادآور شد: اول اینکه شهروندان از خرید نان‌هایی که شور هستند و نمک دارند خودداری کنند و سراغ نانوایی‌هایی که نمک به نان می‌زنند، نروند.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت کرمانشاه استفاده از مخمر در نان را نیز مهم برشمرد و اضافه کرد: عطر مخمر در نان مشخص است و توصیه می‌شود افراد نان‌هایی را خرید کنند که عطر مخمر دارد، زیرا استفاده از نان‌هایی که در پخت آنها از جوش شیرین استفاده شده عوارض گوارشی فراوانی به همراه دارد.

غلامی به بیان چند نکته درباره نحوه نگهداری نان پس از خرید آن نیز پرداخت و گفت: برای حمل نان، خصوصا هنگامی که نان داغ است باید حتما از کیسه پارچه‌ای استفاده کرد، زیرا استفاده از کیسه نایلونی باعث ورود مواد مضر به نان می‌شود.

وی زمان مناسب برای نگهداری نان را یک روز اعلام و خاطرنشان کرد: بهتر است افراد نان را به اندازه مصرف روزانه بخرند. اگر هم بیشتر از این تعداد نان خریداری کردند آن را بیش از یک روز خارج از فریزر نگهداری نکنند و حتما نان مازاد را در فریزر قرار دهند و یک یا دو ساعت قبل از مصرف از فریزر خارج کنند.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت کرمانشاه افزود: اگرچه نگهداری نان در فریزر تا حدودی از خواص آن کم می‌کند، اما این میزان چندان چشمگیر نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha