غلامرضا احمدی، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در این جلسه گفت: یکی از پاکبانان پرتلاش، حین انجام وظیفه در اثر سانحه رانندگی جان خود را از دست داد و راننده متخلف نیز از محل حادثه متواری شده است. این حادثه ناگوار را به خانواده ایشان، خانواده خدمات شهری و اعضای شورا تسلیت میگویم.
وی گفت: ماه رجب فرصتی برای تقرب به ارزشهای الهی، خودسازی و نزدیکی به ذات مقدس پروردگار است. از خداوند میخواهیم ما را مشمول لطف و عنایات این ماه عزیز کند.
وی با اشاره به ۱۶ دیماه، سالروز شهادت سیدحسین علمالهدی و همرزمانش، که به نام روز شهدای دانشجو نامگذاری شده است، ادامه داد: در این روز، دانشجویان پیرو خط رهبری به فرماندهی شهید علمالهدی، حماسهای خونین در هویزه آفریدند. این دانشجویان رزمنده در سال ۱۳۵۹ با آغاز عملیات در سوسنگرد و هویزه، به پیروزیهایی دست یافتند. اما در نهایت در محاصره دشمن، تا آخرین نفس و قطره خون از سرزمین ایران اسلامی دفاع کرده و مظلومانه به شهادت رسیدند.
احمدی تأکید کرد: ۱۶ دیماه، به پاس رشادتهای دانشجویان مسلمان پیرو خط امام، بهویژه شهید علمالهدی، بهعنوان روز شهدای دانشجو نامگذاری شده است. یاد و نام همه این شهیدان گرامی باد.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ۱۷ دیماه ۱۳۱۴، گفت: این روز یکی از ننگینترین روزهای تاریخ سلطنت پهلوی است، چراکه در آن، قانون منع حجاب رسماً ثبت و اجرا شد. پیش از رضاخان نیز استعمارگران به دنبال کشف حجاب در ایران بودند.
وی افزود: اهداف استعمارگران و رضاخان از کشف حجاب شامل دینزدایی، مبارزه با اسلام، ایجاد وابستگی فرهنگی، ترویج فرهنگ غرب و رواج فساد در جامعه ایرانی بود.
احمدی با اشاره به سخنی از رهبر معظم انقلاب درباره عفاف و حجاب گفت: حیا و عفاف، علاوه بر آنکه حکمی الهی است، از عوامل اقتدار ملی نیز محسوب میشود که دشمن آن را هدف قرار داده است. حجاب، برخلاف تبلیغات ابلهانه، مایه عزت و آزادی زن است و باید قدر این نعمت الهی را دانست و در برابر دشمنان هوشمندانه عمل کرد.
وی همچنین به سانحه ناگوار تصادف یکی از پاکبانان اشاره کرده و گفت: آقای سجاد کبیری، یکی از پاکبانان پرتلاش، حین انجام وظیفه در اثر سانحه تصادف جان خود را از دست داد و راننده متخلف نیز از محل حادثه متواری شده است. این حادثه ناگوار را به خانواده ایشان، خانواده خدمات شهری و اعضای شورا تسلیت میگویم.
احمدی افزود: بارها از طرف پاکبانان پیام داده شده که به ما تسلیت نگویید چون این تسلیت مانند تیری به قلب ماست. بارها درباره ایمنی کار پاکبانان و سبزبانان هشدار دادهایم، اما اینگونه حوادث همچنان تکرار میشود. این مسائل جزو اولویتها بوده و باید به آنها پرداخت شود. از کمیسیون خدمات شهری انتظار داریم این موضوع را جدی گرفته و علاوه بر شهرداری، گزارش دقیقی به شورا ارائه دهند.
وی ادامه داد: معابر پرخطر باید شناسایی و ایمنسازی شوند. در مکانهایی که امکان استفاده از تجهیزات مکانیزه وجود دارد، نباید نیروی انسانی به کار گرفته شود. همچنین با خاطیان برخورد قاطع صورت گیرد تا از تکرار این حوادث جلوگیری شود.
احمدی تأکید کرد: حمایت و دلجویی از خانواده این پاکبان عزیز وظیفه ماست. با راننده متخلف که پس از تصادف از محل متواری شده نیز باید برخورد جدی صورت گیرد.
باغبان: شورای ششم در جلب رضایت مردم موفق بوده است
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: نظرسنجیهای جهاد دانشگاهی درخصوص مدیریت شهری باید تحلیل شود. رضایت از عملکرد مدیریت شهری بالای ۷۰ درصد است و شورای ششم توانسته رضایت مردم را جلب کند.
علیرضا نوای باغبان، در نطق میاندستور خود در صحن علنی شورا درخصوص ارزیابی عملکرد مدیریت شهری و دوره ششم شورای اسلامی شهر تبریز در سال پایانی شورا، اظهار کرد: از ابعاد، دیدگاهها و نظرات مختلف میتوان به عملکرد مدیریت شهری و شورا توجه کرد که هم نقاط قوت و هم نقاط ضعف شورا و مدیریت شهری باید مطرح شود و برای مدت باقیمانده از عمر شورای ششم، جهت تجدید قوا برای تقویت نقاط قوت و برطرف کردن نقاط ضعف مسائلی مطرح شود.
وی با اشاره به اینکه وظیفه اساسی و مهم شورا، تنظیم برنامه سالانه شامل درآمد و هزینه است، گفت: شورای ششم در سه سال گذشته در تنظیم، تصویب و اجرای برنامه سالانه نمره قابل قبول دارد و ۱۰۰ درصد برنامه و بودجه مصوب سالانه ۱۴۰۰، ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ در درآمد و هزینه اجرایی شده و سقف و عدد هدفگذاری شده، عملی شده و در متمم بودجه بالای ۱۰۰ درصد محقق شده است که نسبتبه بودجه مصوب قابل قبول است.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز، خاطرنشان کرد: درآمد شهرداری غالبا ناشی از ساختوساز است که اگر ساختوساز رونق یابد شهرداری به سهولت و وفور به درآمد دستیابی دارد و بقیه درآمدهای شهرداری، فرعی است اما به هرحال در درآمد قابل ذکر است.
باغبان با اشاره به اینکه وضعیت برنامه سالانه ۱۴۰۳ در ۹ ماه اول سال باید ارزیابی شود تا ملاک برنامهریزی سال آتی شود، گفت: با بررسی این ۹ ماه متوجه میشویم که در اجرای برنامه در مناطق بالای ۸۰ درصد و در صورت کلی مدیریت شهری بالای ۶۰ درصد است.
وی با اشاره به اینکه در بحث هزینه، عملکرد روشنی مطرح است، گفت: ۲۵ درصد بودجه مصوب صرف هزینههای جاری و ۷۵ درصد باید صرف پروژههای عمرانی میشد که آنچه اجرایی شده ۳۰ درصد صرف امور جاری و ۷۰ درصد صرف پروژههای عمرانی شده که در کمتر دورهای شاهد این وضعیت بودهایم چراکه یک نسبت کاملا منطقی است و آرزو داریم در دولت و مدیریت اجرایی کشور نیز چنین وضعیتی پیش بیاید.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز خاطرنشان کرد: میل به ارائه خدمات عمرانی به مردم در شهرداری بیشتر است و مدیریت شهری نمره قابل قبول و مطلوبی در این زمینه دارد. سرعت عملکرد پروژههای عمرانی مطلوب است و طرحهای نیمهتمام به غیر از مترو و اتوبان ولایت، به شمارش افتادهاند و برای سال آینده پروژه شاخصی نداریم و اگر پروژه نیمهتمامی باقی مانده است، شهرداری مطرح کند تا در بودجه لحاظ شود.
باغبان گفت: کیفیت پروژههای عمرانی مطلوب است و پروژه حیدرآباد در شرایط خاصی به بهرهبرداری رسید و آرزوی ۲۰ ساله اهالی با هزینهکرد قریب به ۱۰۰ میلیاد تومان در شورای ششم برآورده شد.
وی ادامه داد: عملکرد مدیریت شهری در موضوع آسفالتریزی بینظیر بود؛ ۵۰۰ هزار تن آسفالتریزی در تبریز اجرایی شد و اولویت آسفالتریزی مردم تبریز از ۸۰ درصد به ۲۰ درصد کاهش یافت.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: کفسازی و پیادهروسازی در مناطق رقابتی شده و نهضت جدیدی در مناطق اتفاق افتاده است که در دورههای پیشین شاهد چنین اتفاقی نبودیم که هم مورد تقاضای مردم بوده و هم شهرداری آمادگی داشته است.
باغبان گفت: پروژه شهرک جوانان با جسارت شورا و مدیریت شهری شروع شد و برای تحویل گرفتن همه قطعات آمادگی داشتیم که در این خصوص میتوان سرعت عمل شهرداری و دولت را سنجید که پروژههای اجرایی شهرداری تبریز به بالای ۵۰ درصد رسیده و تا سال ۱۴۰۵ قابل ارائه خواهد بود.
وی اظهار کرد: در دوره شورای ششم توجه خوبی به مناطق کم برخوردار و کمتر توسعه یافته صورت گرفته و مناطق یک، دو و پنج شهرداری تبریز معین سایر مناطق بودهاند.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: شورای ششم در حوزه حملونقل عمومی نیز کارنامه قابل قبولی دارد اگرچه که کافی نیست؛ چون در دورههای گذشته کمکاری شده است و این دوره آن مقدار که هزینه شده، شاهد بهبود نسبی وضعیت هستیم.
باغبان ادامه داد: مترو در این دوره به ظرفیت مسافرگیری به ۷۰ الی ۸۰ هزار نفر در خط یک رسید و بالای ۹۰ درصد خط یک تمام شده است و برای خط ۲ نیز باید اقدام شاخص انجام دهیم که لازمه آن تخصیص بودجه است.
وی با اشاره به توجه بیشتر به مسیرگشاییها، گفت: پروژههای مسیرگشایی در تمام مناطق مطرح است و نیاز است بیش از پیش به این مسئله توجه شود.
وی ادامه داد: نظرسنجیهای جهاد دانشگاهی درخصوص مدیریت شهری باید تحلیل شود؛ رضایت از عملکرد مدیریت شهری بالای ۷۰ درصد است و شورای ششم توانسته رضایت مردم را جلب کند؛ هرچند همه اعضای شورا با شهروندان ارتباط دارند اما این نظرسنجیها به شکل سازمانیافته و کامل بیانگر این است که شورا و مدیریت شهری توانسته رضایت عموم را جلب کند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز گفت: در این دوره پروژههای سرمایهگذاری تماما تعیین تکلیف شده است و کاش در دورههای گذشته شاهد این وضعیت بودیم هرچند که در مسئله سرمایهگذاری وضعیت خوبی نداریم.
باغبان گفت: در باب نظارت کم نگذاشتهایم و در نظارتها و بحث حسابرسی بروز بودهایم و حسابرسی شورا مطابق استانداردهاست.
وی با اشاره به اینکه هم در مسائل عمرانی و هم در مسائل نیروی انسانی وضعیت قابل قبول است، گفت: تبدیل وضعیت پرسنل خواسته بسیاری از این عزیزان بوده و تا جایی که توانستهایم رضایت پرسنل را جلب کردهایم و باید از ظرفیت شورا برای تبدیل وضعیت استفاده کنیم.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: به بحث مسکن و معیشت پرسنل نیز باید توجه داشته باشیم.
باغبان گفت: شورای ششم در برنامههای تنظیمی و مصوب و اجرای آنها موفق عمل کرده و این مسئله به این معنی نیست که شورای ششم ضعف و ایراد نداشته و نیاز است که در باقیمانده عمر شورای ششم نقاط قوت تقویت و نقاط ضعف برطرف شوند.
در ادامه، علی راستی سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به طرحهای نیمهتمام در سطح شهر، گفت: مسیرگشایی سهراه بهشتی از سال ۱۳۵۹ مطرح شده و تا کنون مطرح است و نیاز است هرچه سریعتر پیگیری شود.
وی گفت: مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر تبریز باید عملکرد شورای ششم را به صورت تخصصی بررسی کند و گزارش مستدل، مدون و منطقی منتشر شود.
امیری ایسنا: موافق حاشیه و تنش در شورا نبودهام
بجانی: همه شهروندان از مجموعه عملکرد شهرداری اعلام رضایت میکنند
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: به من میگویند از شهردار دفاع نکنید درحالیکه همه شهروندان از مجموعه عملکرد شهرداری اعلام رضایت میکنند.
یاسین بجانی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در تذکر خود با انتقاد از اینکه پروژههای مسیرگشایی به کندی پیش میرود، گفت: مسیرگشایی شهید بیمثل چند سال است که مردم را درگیر کرده و بهخاطر هشت ملک بلاتکلیف باقی مانده است و توافقات تا حدودی پیش رفته و نیاز است هرچه سریعتر بحث بودجه تأمین شود.
وی با اشاره به اینکه موافق حاشیه و تنش در شورا نبوده است، گفت: سه هفته پیش آقای اسوتچی به شهردار مطالبی گفت که به نظر من توهینآمیز بود و از آقای احمدی درخواست مدیریت جلسه را کردم. سپس نامهای تهدیدآمیز از آقای اسوتچی دریافت کردم که این مسئله را از طریق سیستم قضایی پیگیری خواهم کرد.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: به من میگویند از شهردار دفاع نکنید درحالیکه همه شهروندان از مجموعه عملکرد شهرداری اعلام رضایت میکنند.
بجانی گفت: چرا آقای اسوتچی زمانی که رفیقشان شهردار بود شبنامه نمینوشتند؟ من چند روز است در استرس هستم که چه بلایی بر سر سیدصالح هاشمی عضو شورای سوم آمده که قرار است بر سر من نیز بیاید.
وی ادامه داد: باتوجه به مدت همکاری که با آقای اسوتچی داشتهام، بحث ایشان فقط بحث کار و کارگری است که شورا و شهرداری در این دوره اقداماتی انجام داده است.
عضو شورای شهر تبریز گفت: کل مصوبات شورا تاکنون ۴۱۲ مورد است که آقای اسوتچی در ۶۴ مورد بدون رای؛ در ۹۶ مورد عدم حضور و در باقی مصوبهها مخالف بودهاند و نقش غوغاسالاری داشتهاند.
بجانی گفت: باید برای منافع شهر قدم بردادیم و من این نامه را از طریق سیستم قضایی پیگیری خواهم کرد.
در ادامه، محمدحسن اسوتچی خرانهدار شورای اسلامی شهر تبریز در پاسخ به یاسین بجانی، گفت: ای کاش همه شش بند این نامه خوانده میشد. آقای بجانی از طریق تشکیلات قضایی اقدام کنند؛ ما هم همانطور که در شورای سوم جواب دادیم جواب میدهیم.
وی ادامه داد: این نامه شخصا نوشته شده است و علنی نشده است. آقای بجانی اقدامات خود را انجام دهند؛ تهدید مدنظر ایشان در این نامه در تشکیلات قضایی بررسی میشود و ما هم پاسخگو خواهیم بود.
خزانهدار شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: نامه من این است که آقای شهردار این تهمتها را زدی و آقای بجانی از جانب شهردار دفاع کردند. اگر مطالب را تا این حد تحویل میگیریم جای تعجب دارد.
اسوتچی گفت: من آن جلسه مطرح کردم آیا شهردار به وکیل مدافع نیاز دارد؟
در ادامه، حکیمه غفوری، عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: من وقت صحن شورا را برای چیزهای بیهوده تلف نمیکنم و ما با کسی عقد اخوت نبستهایم. هرکس کار نکند مورد انتقاد ما قرار میگیرد.
در پایان، علی راستی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز با تأکید بر اینکه باید از طرح چنین مباحثی در صحن شورا جلوگیری شود و منافع شهر و شهروندان دغدغه اصلی شورا باشد، گفت: از آقایان اسوتچی و بجانی درخواست دارم به این قضیه در این جلسه خاتمه دهند.
نمایندگان شورا در کمیته تخصصی نما و سیمای شهری و کمیته پدافند غیرعامل مشخص شدند
با رای اکثریت اعضای شورای اسلامی شهر تبریز، علی راستی به عنوان نماینده تام الاختیار شورا در کمیته تخصصی نما و سیمای شهری و حکیمه غفوری بهعنوان نماینده شورا در کمیته پدافند غیرعامل شهرداری تبریز انتخاب شدند.
نامه جانشین رییس کمیته پدافند غیرعامل شهرداری تبریز با موضوع معرفی یکی از اعضای شورا جهت عضویت در کمیته پدافند غیرعامل شهرداری تبریز در صحن علنی شورا بررسی و با رای اکثریت اعضای شورای اسلامی شهر تبریز، حکیمه غفوری بهعنوان نماینده شورا در کمیته پدافند غیرعامل شهرداری تبریز انتخاب شد.
همچنین نامه معاون شهرسازی و معماری شهرداری تبریز با موضوع معرفی نماینده تام الاختیار شورا جهت عضویت در کمیته تخصصی نما و سیمای شهری مورد بررسی قرار گرفته و علی راستی به عنوان نماینده شورا در این کمیته انتخاب شد.
رشیدی: در شمول مزایا همه نیروهای شهرداری باید در نظر گرفته شوند
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: در شمول مزایا همه نیروهای شهرداری باید در نظر گرفته شوند چراکه هرکس که در شهرداری کار میکند جزء ارباب جمعی شهرداری است.
روحالله رشیدی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در تذکر خود با انتقاد از اینکه چرا بانوان کنترلگر شرکت واحد در ایستگاههای اتوبوس شامل برخی مزایا نبودهاند، گفت: در شمول مزایا همه نیروهای شهرداری باید در نظر گرفته شوند چراکه هرکس که در شهرداری کار میکند جزء ارباب جمعی شهرداری است.
وی با اشاره به لایحه منطقه سه شهرداری تبریز، گفت: این لایحه نشانگر حرکت رو به جلو شهرداری تبریز است و ورود به بافت ناکارآمد و قولنامهای اقدام خوبی است و پرسش من در این زمینه، مبنیبر روش عملکرد است.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز ادامه داد: اگر مجوز صدور پروانه در بافت ناکارآمد وجود دارد، تمام بافتهای ناکارآمد در پهنه مسکونی تحت شمول صدور پروانه قرار بگیرند.
رشیدی با اشاره به جلسه اخیر کمیسیون عمران که در آن به طور مبسوط به مسئله اتوبوسرانی پرداخت شد، گفت: اتوبوسرانی تبریز با زیر ۳۰۰ دستگاه خدمات میدهد و باوجود اینکه خرید میشود اما مورداستفاده برای ارائه خدمات به مردم نیست.
وی با اشاره به بررسی وضعیت برخط فعالیت اتوبوسهای حملونقل عمومی تبریز گفت: طبق آن بررسی، ۲۱۵ دستگاه اتوبوس فعالیت داشت.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: در ۹ ماهه سال جاری، ۸۳ دستگاه اتوبوس از خدماتدهی خارج شده است.
رشیدی با اشاره به اینکه شاخص اصلی رضایت شهروندان از ارائه خدمات حملونقل عمومی در زمان انتظار سنجیده میشود، گفت: باید شاخص رضایت شهروندان از حملونقل عمومی بالا برود.
وی همچنین درخصوص موضوع حق انشعاب آب و فاضلاب که تبصره ۳ مصوب شورا در سازمان بازرسی لغو شده است، گفت: براساس ماده ۱۱ مجوز دیگری در این حوزه داده شده که شاهد قریب به ۳۰۰ درصد افزایش حق انشعاب آب و فاضلاب بودهایم و نیاز است مقامات استانی به این مسئله ورود کنند.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز همچنین درخصوص نیروهای تدبیراندیش، گفت: نیروهای تدبیراندیش شاغل در شورا هنوز قرارداد نداشته و فیش شفاف صادر نمیشود.
چمنی: مردم از تنش و حاشیه خسته شدهاند
اسماعیل چمنی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز با تاکید بر اینکه مردم از تنش و حاشیه خسته شدهاند، گفت: وقتی میزان تنش را در شورا کاهش دهیم، شان شورا نیز حفظ میشود.
اسماعیل چمنی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در این جلسه اظهار داشت: بهنظر بنده هر چقدر در جلسات شورا با دوستی و صمیمیت برخورد کنیم بهتر است، اعضای شورا منتخبین مردم هستند. مسائل حاشیهدار را خیلی رسانهای نکنیم بهتر است هر چقدر که تنشها را کاهش دهیم، برای شهر و شهروندان آرامش میآفرینیم.
وی با تاکید بر اینکه مردم نیز از تنش و حاشیه خسته شدهاند، خاطرنشان کرد: وقتی میزان تنش را در شورا کاهش دهیم، شان شورا نیز حفظ میشود، اعضای شورا نیز بهتر است مسائل خود را با صحبت کردن و دوستی حل نمایند و مسائل را به حاشیه نکشانند تا اقدامات شورا نیز زیر سوال نرود.
انتهای پیام
نظرات