مهدی سلطانی در گفتوگو با ایسنا درباره نیاز بخش تولید و اصناف به برق اظهار کرد: یکی از اساسیترین اقداماتی که در حوزه انرژی باید انجام شود، حمایت از تولید است چرا که ناترازی انرژیهای پرکاربرد مثل برق علاوه بر اینکه به کاهش تولید میانجامد، افزایش هزینههای واحد صنفی و صنعتی و نیز زیانهای اجتماعی را در پی دارد.
وی افزود: با وجود ناترازیهای موجود، مردم و اصناف میتوانند در این بخش مشارکتشان را نشان دهند. یکی از این اقدامات بهینه مصرف کردن انرژی و پیوستن به پویش دو درجه کمتر است.
سلطانی ادامه داد: در این راستا طی جلسهای که با مدیران مراکز تجاری بزرگ، مالها و فروشندگان پوشاک شهر برگزار کردیم، مقرر شد مجتمعها و مالهایی که مجهز به ژنراتور هستند، در پیک مصرف از ژنراتور استفاده کنند و در قبال این کار امتیازاتی در زمینه تامین گازوئیل دولتی برای مصرف به آنها اختصاص داده شود. خوشبختانه این اتفاق افتاده و این مجتمعها با استفاده از ژنراتورهایشان میتوانند به مصرف بهینه برق کمک کنند.
وی گفت: پیش از این، فقط زمانی که برق قطع میشد مجتمعها و مالها از ژنراتورهایشان استفاده میکردند اما با این طرح مجتمعهای تجاری برخوردار از ژنراتور با تامین گازوئیل مورد نیاز قادر خواهند بود که در زمان پیک مصرف از ژنراتور استفاده کرده و از این لحاظ هم به اصناف، تولید و تامین انرژی مورد نیاز مردم در مناطق سردسیر کشور کمک کنند. همچنین در مورد چراغها و روشناییهای غیرضروری هم مواردی یادآوری و مقرر شد که نسبت به خاموش کردن آنها اقدام کنند.
رئیس اتحادیه فروشندگان پوشاک کرج گفت: حدود ۲۰ مجتمع بزرگ در کرج داریم که تقریبا از این تعداد، ۱۵ مجمع ژنراتور دارند، باقی مجتمعها هم یا نیمه تعطیل، متروکه و خالی هستند.
سلطانی در ادامه اظهار کرد: در این طرح بیشترین تمرکز ما روی صنف پوشاک بود اما چون از صنوف دیگر هم در این مجتمعها در حال فعالیت هستند، از این جهت رؤسای اتحادیههای مرتبط را هم دعوت کردیم تا یک هماهنگی در این زمینه اتفاق بیافتد.
وی با تاکید بر اینکه اصناف بازوان توانمند و گردانندگان چرخهای اقتصادی هستند و باید به آنها کمک کرد، یاد آور شد: وقتی برق قطع میشود، مشکل اصناف و تولیدکنندگان دو چندان میشود. اولا این شرایط به تولید لطمه زده و واحدهای صنعتی را در تولید و تامین هزینهها دچار مشکل میکنند. پوشاک هم از همین تولید کنندگان داخلی تهیه میشود و این قطعی کار آنها را با زیانهای پیشبینی نشده مواجه میکند.
رئیس اتحادیه فروشندگان پوشاک کرج گفت: یک موضوع دیگر قطع شدن کارتخوانهاست که به واسطه قطع برق و به موازات آن قطعی اینترنت مشکلی بر معضلات اصناف میافزاید. در حالی که اصناف در تمام دوران دست دولت را گرفته، اما متاسفانه صدای اصناف شنیده نمیشود.
وی درباره مدیریت حراجهای غیرواقعی گفت: متاسفانه در شهر یک ناهماهنگی اتفاق افتاده است. در حالی که حراجها باید طبق قوانین صنفی انجام شود و از این جهت به مردم آسیب میرسد. در راستای مدیریت حراجهای غیرواقعی جلساتی را برگزار کرده و موارد مهم مطرح شده تا از این پس فروشندگان در بخش فروش فوقالعاده و حراجهای فصلی طبق ضوابط فعالیت کنند.
وی افزود: در برپایی فروش فوق العاده و حراجها، واحد صنفی باید فاکتور خرید اجناس خود را به اتحادیه ارائه کند و پس از آنکه درصد حراج و فروش فوقالعاده توسط اتحادیه تائید شد، مجاز به برپایی حراج و فروش فوقالعاده خواهد بود.
وی گفت: با توجه به اینکه مردم هم از واقعی بودن این حراجها اطلاعی ندارند، بنا شده که یک گروه کامل از بازرسان در سطح شهر تمام حراجها را بررسی و راستیآزمایی کنند و در صورت تخلف نسبت به اعمال جریمه واحد صنفی اقدام و او را برای رسیدگی به مراجع مربوطه معرفی کنند.
وی تشریح کرد: در فروش فوق العاده فروشندگان باید از سود خود تخفیف بدهند، اما در حراج زیر قیمت خرید درصدی تخفیف منظور میشود و تمام این موارد باید طبق قوانین صنفی باشد.
سلطانی یادآور شد: همچنین طرحی را هم برای شب عید داریم که بر اساس آن هر فروشگاه یک نمایشگاه خواهد بود و میتواند مجوز حراج بگیرد. این طرح یک نمایشگاه بهاره برای حمایت از مصرف کننده و رونق بازار شب عید در اسفند ماه است و واحدهای صنفی علاقمند به این طرح میتوانند نسبت به درخواست وثبتنام اقدام کنند.
انتهای پیام
نظرات