• شنبه / ۱۵ دی ۱۴۰۳ / ۰۹:۵۹
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1403101510601
  • خبرنگار : 50604

مجری طرح توسعه گیاهان دارویی جهاد کشاورزی گلستان عنوان کرد:

اشتغال پایدار و مهاجرت معکوس به روستاها با کشت گیاهان دارویی

اشتغال پایدار و مهاجرت معکوس به روستاها با کشت گیاهان دارویی

ایسنا/گلستان مجری طرح توسعه گیاهان دارویی جهاد کشاورزی گلستان گیاهان دارویی را بهترین گزینه برای جایگزینی محصولات پرآب بر دانست و گفت: توجیه اقتصادی بالا، اشتغالزایی در روستاها و مهاجرت معکوس از مزایای کشت گیاهان دارویی در استان است.

احمد مقصودلو در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در بین گیاهان با ارزش اقتصادی بالا، گیاهان دارویی اهمیت زیادی دارند، اظهار کرد: با توجه به تغییرات آب وهوایی و بروز خشکسالی‌های متعدد و تأثیر آن بر منابع آبی و گونه‌های گیاهی، بکارگیری وکشت گیاهان متحمل و مقاوم به شرایط کم آبی دارای ارزش افزوده بالا امری اجتناب ناپذیر است.

وی ادامه داد: با توجه به خشکسالی و تغییر اقلیم استان و همچنین شرایط خاک وآب وهوایی استان در کوهپایه و کوهستان می‌توانیم گونه‌های چندساله متحمل و مقاوم به خشکی نظیر زعفران، گل محمدی، اسطوخدوس، گل گاوزبان  و مریم گلی، را جایگزین کشت‌های معمول غلات کنیم که علاوه بر نیاز آبی کم  ارزش افزوده بالایی برای کشاورزان دارد.

مجری طرح توسعه گیاهان دارویی استان گلستان جلوگیری از  فرسایش خاک، ‌سیلاب‌ها و کمک به ایجاد ایجاد اشتغال پایدار در جوامع هدف روستایی را از جمله مزایای کشت گیاهان دارویی برشمرد و ادامه داد: گیاهان دارویی به ویژه زعفران و گل محمدی با توجه به نیاز بالا به  نیروی کارگری در زمان برداشت نقش مهمی در مهارجرت معکوس به روستاها دارند.  

مقصودلو، گیاهان دارویی را جایگزین مناسب برای تغییر الگوی کشت در استان دانست و اضافه کرد: در بخش عمده‌ای از اراضی شمال استان که شوری خاک آن بالاست و امکان کشت محصول زراعی وجود ندارد بستر خوبی برای کشت گونه‌های دارویی نظیر زیره سبز، گلرنگ، شیرین بیان، علف شور و خارشتر است که علاوه بر توجیه اقتصادی با ایجاد کمربند سبز در جلوگیری از فرسایش خاک و مبارزه با ریزگردها نقش بسزایی دارند.

این مقام مسئول اضافه کرد: در حال حاضر زعفران با سطح ۷۳۰ هکتار و تولید ۴ هزار و ۳۰۰ تن و عملکرد ۶ کیلوگرم در هکتار و گل محمدی با سطح ۶۵ هکتار با عملکرد ۸۰۰ کیلوگرم و تولید ۵۰ تن گل خشک در ارتفاعات شهرستان‌های شرق استان، رامیان، آزادشهر، مینودشت و گالیکش به عنوان گونه چندساله کشت می‌شود.

مجری طرح توسعه گیاهان دارویی استان گلستان ادامه داد: گونه‌های سیاهدانه و زیره سبز به عنوان گونه یک ساله به ترتیب در نواحی میان دشت استان درتناوب بین کلزا و گندم و زیره سبز در نواحی شمالی استان کشت می‌شود که نسبت  به کشت  غلات مرسوم ارزش افزوده بالاتری دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha