• چهارشنبه / ۱۲ دی ۱۴۰۳ / ۱۸:۵۴
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1403101209357
  • خبرنگار : 71219

خبرهای تازه از مصوبه مستندنگاری حرفه‌ای پروژه‌های دولتی 

خبرهای تازه از مصوبه مستندنگاری حرفه‌ای پروژه‌های دولتی 

در راستای پیگیری جدی اجرای مصوبه مستندنگاری حرفه‌ای پروژه‌های ملی مقرر شده است که علاوه بر اعلام اسامی مستندسازان برای ثبت در سامانه سازمان سینمایی، آیین‌نامه جدیدی هم برای این طرح مصوب شود.

به گزارش ایسنا، پنجم اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۰ زمانی که سید عباس صالحی، وزیر ارشاد دولت دوازدهم بود از مصوبه‌ای در هیأت دولت خبر داد که بر اساس آن دستگاه‌های اجرایی ملزم به مستندنگاری حرفه‌ای طرح‌های بزرگ و پروژهای مهم می‌شدند. این مصوبه با استقبال خوب مستندسازان همراه شد و برخی از آن‌ها در اظهارنظرهای مختلف نسبت به این مصوبه که سال‌ها منتظرش بودند تا روند غیرتخصصی حاکم بر تولید مستندسازی در سازمان‌ها برچیده شود، همراهی نشان دادند ولی یک دولت آمد و رفت و صالحی دوباره به وزارت ارشاد برگشت، هنوز خبری از اجرای جدی این مصوبه و پروژه‌های آن نیست.

در انتهای این جلسه مقرر شد، شنبه ۱۵ دی اسامی به روز شده مستندسازان از دو صنف برای ثبت در سامانه سازمان سینمایی ارائه و آیین نامه جدید برای اجرای این طرح مصوب شود.

بیشتر بخوانید:

تازه‌ترین خبر از مصوبه‌ای که ۱۷ ماه است معطل مانده

حالا پس از گذشت سه سال روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی خبر داده  که روز گذشته، ۱۱ دی‌ماه جلسه پیگیری اجرای طرح مستندنگاری پروژه‌های ملی با حضور محمد حمیدی مقدم (مدیرعامل مرکز گسترش)، مرتضی رزاق کریمی (تهیه‌کننده و نماینده انجمن صنفی تهیه‌کنندگان سینمای مستند)، پژمان مظاهری‌پور (کارگردان، تهیه‌کننده مستند و نماینده انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند)، علی جعفری (مدیر کل دفتر برنامه، بودجه و تحول اداری سازمان سینمایی)، سید علیرضا حسینی (تهیه‌کننده سینمای مستند و نماینده هیات مدیره خانه سینما)، عبدالحسین بدرلو (قائم مقام و معاون مستند) و سیدمجیدرضا رحیمی (مدیر پژوهش مرکز گسترش) برگزار شده است.

در این جلسه محمد حمیدی مقدم گفته است: آقای صالحی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - و آقای فریدزاده -رئیس سازمان سینمایی - تاکید دارند که امور سینمایی، در حوزه مستند و سینمای داستانی با همراهی و همکاری صنوف انجام شود و نقش صنف‌ها در پیگیری کارها پررنگ‌تر باشد. مصوبه مستندنگاری هم، از جنسی است که صنوف باید در به سرانجام رسیدن آن مشارکت جدی‌تر داشته باشند.

مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی در بخش دیگری از این جلسه گفته: نیاز به جریان‌سازی، اطلاع رسانی و خبررسانی درباره این پروژه احساس می‌شود. فضای نهادها، ارگان‌ها و موسسات آماده شروع این پروژه نیست، در حالی که پروژه مستندنگاری یکی از مهمترین دستاوردها برای سینمای مستند است و می‌تواند بخش قابل توجهی از مسائل معیشتی و امنیت شغلی را حل یا کمرنگ کند.

وی ادامه داد: سازمان سینمایی و مرکز گسترش تسهیل‌گر در این امر هستند، نقش اصلی را صنوف بازی می‌کنند و باید جدیت نشان بدهند تا این اتفاق رخ بدهد.

پژمان مظاهری پور نیز در این جلسه گفته: سازمان سینمایی به این سمت می‌رود که کارهای بیشتری را به اصناف بسپارد و این اتفاق بسیار مبارکی است.  مهم است مستندسازی کارهایی که در وزارتخانه‌ها انجام می‌شود به مستندسازان حرفه‌ای سپرده شود. وزارتخانه‌ها باید موظف شوند تا امورشان را به مستندسازان بدهند ولی فعلا این کار را نمی‌کنند، گویی اطلاع‌رسانی یا اقناعی در این زمینه انجام نشده است. نکته بعدی این است که ما ساز و کاری داریم تا مستندسازانی که خارج از دو صنف هستند، شناسایی شده و امکان و فرصت مشارکت در این طرح را داشته باشند.

علی جعفری با اشاره به اهتمام سازمان سینمایی برای حل مشکلات معیشتی سینماگران گفت: زمان اجرای چنین مطالبه‌ای فرا رسیده و ما هم برای آن آماده ایم.  ما در شورای عالی سینما هم اجرای این طرح‌ را پیگیری کرده و با حمایت آقای دکتر صالحی و آقای فریدزاده، امیدواریم در هیات دولت هم این طرح و دستاوردهایش مطرح شود.

مرتضی رزاق کریمی گفت: از سال ۹۵ این طرح مستندنگاری مطرح شد. آن زمان آقای صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد بودند. نکته مهم این است که اجرای این طرح توسط اعضای صنوف صورت بگیرد. دکتر صالحی از این طرح حمایت کردند و آن را از دستاوردهای دولت دوازدهم دانستند. یکی از وظایف مهم این است که آیین‌نامه اجرایی را بنویسیم و تهیه لیست اعضا دیگر کاری است که یک بار دو صنف انجام دادند. همان زمان مقرر شد کمیته پنج نفره متشکل از نماینده مرکز، سازمان سینمایی، کارگردانان، تهیه‌کنندگان و خانه سینما افرادی که عضو صنوف نیستند را برای عضوگیری بررسی کند و با تایید شدن در لیست سازمان سینمایی می‌آید.

او افزود: این مصوبه الزام آور است، برای جنبه تشویقی می‌توان در مرکز گسترش، خانه سینما و یا سازمان سینمایی جلسه هم اندیشی با مدیران روابط عمومی وزارتخانه ها برگزار شود، تا آنها با مستندسازان برجسته و مستندسازی صنعتی آشنا شوند. چنین مصوبه ای تکلیف قانونی است و باید انجام شود.

سیدعلیرضا حسینی با اشاره به ضرورت برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای اصناف در این باره گفت: جلسات آگاهی بخش در این زمینه ضروری است، حتی از منظر حقوقی باید مستندسازان را نسبت به امتیازهای این طرح و اجرایی شدنش، مطلع کنیم. حتی از بستر جشنواره فیلم فجر، برای این آگاهی بخشی و برگزاری جلسات، می‌شود استفاده کرد.

محمد حمیدی مقدم در پایان این جلسه گفت: امیدوارم از امکانات شورای اطلاع رسانی دولت، در خبررسانی در این بخش و آگاه کردن وزارتخانه‌ها درباره لزوم اجرای آن استفاده کنیم. مرکز گسترش می‌تواند برای اجرایی شدن این طرح، هم در اطلاع رسانی و هم در برگزاری یک رویداد، که زمینه آشنایی مستندسازان و روابط عمومی‌های وزارتخانه‌ها و نهادها باشد، کمک کند.

خبرهای تازه از مصوبه مستندنگاری حرفه‌ای پروژه‌های دولتی 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha