علیرضا موسوی در گفتوگو با ایسنا، درخصوص میزان سهمیه در نظر گرفته شده و توزیع انواع کودهای یارانهای بین کشاورزان استان از ابتدای سال جاری تاکنون اظهار کرد: سهمیه کود ازته ۶۸ هزار و ۶۰۸ تن بوده است که تاکنون ۳۸ هزار و ۱۰۵ تن آن تامین و بین کشاورزان توزیع شده است.
وی گفت: کود فسفاته نیز شامل دی آمونیوم فسفات، فسفات ۱۳ درصد، فسفات ۱۶ درصد و سوپرفسفات تریبل است که میزان سهمیه در نظر گرفته شده سال جاری هشت هزار و ۴۳۲ تن بوده که تاکنون پنج هزار و ۴۹۹ تن آن تامین و بین کشاورزان توزیع شده است.
وی افزود: کود پتاسه نیز شامل سولفات پتاسیم گرانوله، سولفات پتاسیم پودری و کلرور پتاسیم گرانوله است که سهمیه در نظر گرفته کود پتاسه چهار هزار و ۲۹۶ تن بوده که تاکنون ۳۰۶۰ تن توزیع شده است. همچنین حدود ۶ هزار تن از سهمیه کود یارانهای استان تامین و در انبارهای استان ذخیرهسازی شده و در حال توزیع است.
موسوی در خصوص کودهای غیر یارانهای مورد نیاز استان نیز گفت: این کودها در درصدهای مختلف از جمله N-P-K ۲۰-۲۰-۲۰ و ۱۰-۵۲-۱۰ و ۳۶-۱۲-۱۲ نظیر کودهای گوگردی شامل گوگرد بنتونیت دار، گوگرد معدنی و گوگرد پودری، کودهای هیومیک شامل انواع اسید هیومیک و اسید فولیک و آمینواسیدها، کودهای آلی شامل انواع پلیتهای مرغی و بهسازهای خاک، مایع مرغی، انواع ریزمغذیها شامل کلاتهای آهن، مس، روی، منگنز و ...، کودهای زیستی شامل باکتریهای تثبیتکننده ازت، رهاساز فسفر، تجزیه کننده گوگرد است.
وی با بیان اینکه دولت بیش از ۵۰ درصد قیمت کودهای پایه را در قالب یارانه پرداخت میکند، اظهار کرد: کودهای توزیعی توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی بطور کامل مطابق استانداردهای موسسه خاک و آب کشور و پس از انجام آنالیز و اطمینان از رعایت استاندارد کیفیت، جهت توزیع به استانها ارسال میشود.
او گفت: میزان سهمیه کودهای یارانهای هر استان براساس میزان سطح زیر کشت و الگوی کشت هر استان توسط وزارت جهاد کشاورزی تنظیم و مصوب میشود.
انتهای پیام
نظرات