مصطفی طاعتی مقدم در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه جایگاه مناطق آزاد در قوانین و مقررات جاری و ابلاغی در سالهای گذشته بسیار چالشی بوده است، بیان کرد: بر مبنای قوانین و مقررات متاسفانه از میزان واردات و درآمدهای منطقه آزاد اطلاعات مخدوشی در ادوار مختلف به نمایندگان ارائه شده بود که این باعث شد دولتهای گذشته در طرح درآمدهای مالیاتی در بحث قانون مالیات بر ارزش افزوده مناطق آزاد را هم وارد فرایندی کنند که این موضوع باعث شد در چند سال گذشته استقبال سرمایهگذاران نسبت به مناطق آزاد کم شود.
وی با اشاره به مزیتهای مناطق آزاد، خاطرنشان کرد: این قوانین باعث شد که مزیت های مناطق آزاد آنگونه که شایسته است، دیده نشود و از بین برود و افرادی که قوانین را وضع کردند، تقریبا بین مناطق آزاد با سرزمین اصلی تفاوت قائل نشدند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی ادامه داد: مدیریت جدید در شورای عالی مناطق آزاد این موضوع را در دستور کار قرار داد و مذاکرات و جلسات مفصل و منسجم با بخشهای مربوط به قانونگذاری در حوزههای مختلف برگزار کرد که از جمله این جلسات، نشست با کمیسیون اقتصادی مجلس بود؛ در این جلسه این موضوعات مطرح شد؛ بخشی از مباحث مطرح شده از سوی پژوهش مجلس بود. بدین شرح که در مناطق آزاد حجم مبادلات تجاری که در حال رخ دادن است، نسبت به کل کشور عدد بالایی نیست که سازمان امور مالیاتی یا درآمد کشور به آن چشمداشتی داشته باشد.
طاعتی مقدم گفت: در این جلسه مقرر شد کارگروهی تشکیل شود و برای بررسی قوانین و مقررات مناطق آزاد و مزیتهای مناطق آزاد گفت وگوهایی صورت گیرد و قوانینی وضع شود و این مزیتها به مناطق برگردانده شود.
وی با بیان اینکه مزیتهای مناطق آزاد عمدتا در حوزه عوارض بازرگانی و مالیاتی است، تاکید کرد: آنچه در سالیان گذشته شکل گرفته و دیده شده است، بحث زمین و واردات بوده. ما در منطقه آزاد انزلی و بندر کاسپین مزیت یا مزیتهای لجستیک داریم که براساس مبادلات شکل گرفته با کشورهای CIA و اوراسیا و حتی چین میتواند برنامههای زیرساختی اتفاق بیفتد و با توجه به این وضعیت ما همه جزو اولویتهایی هستیم که باید از این معافیت و یا معافیتها بهرهمند شویم؛ در نتیجه از این حجم انباشته تقاضای سرمایهگذاری در منطقه به عنوان یک منطقه استراتژیک و ژئوپلیتیک حوزه اقتصادی منتفع باشیم.
مدیرعامل منطقه آزاد انزلی با بیان اینکه سرمایهگذاران خارجی وقتی به منطقه آزاد میآیند که مانع قانون مالیات بر ارزش افزوده حل شود، تصریح کرد: بسیاری از این تقاضاهای سرمایهگذاران بی پاسخ میماند و موجب شده است حضور فعالان اقتصادی به شکل چشمگیری متوقف شود.
وی اضافه کرد: رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با توجه به سبقهای که در وزارت اقتصاد و دارایی دارد و نگاه ویژه او نسبت به شمال کشور - با توجه به اینکه نماینده تنکابن و رامسر است - پیشنهادهای راهگشایی مطرح کرد که یکی از این موارد که با فوریت در دستور کار کمیسیون اقتصادی قرار گرفته، موضوع اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده است. محور این جلسه، اصلاح قانون نحوه اداره مناطق آزاد کشور است.
طاعتی مقدم خاطرنشان کرد: موضوع مناطق آزاد رویکردی اقتصادی است و مبتنی بر زمین نیست و نخواهد بود؛ این توسعه را باید یک توسعه آمایشی نگاه کنیم و زمانی یک منطقه اقتصادی موفق هستیم که ثمره تلاش ها، رونق اقتصادی باشد و این باعث میشود که خود به خود منطقه رشد پیدا کند و نیاز به حضور دولت نخواهد بود.
مدیرعامل منطقه آزاد انزلی اظهار کرد: اگر بتوانیم برنامهریزی درست آمایشی برای منطقه آزاد داشته باشیم، نه تنها در شهرستان بندرانزلی که عنوان منطقه آزاد با افتخار نام انزلی را بر دوش میکشد و به منطقه آزاد انزلی شهره شده است، بلکه کل شهرستانهای همجوار و استان منتفع خواهند شد و این رونق اقتصادی در آینده میتواند اثرگذاریهای ملی داشته باشد.
وی با بیان اینکه منطقه آزاد زمین محور، مکان محور و محدوده محور نیست، تصریح کرد: بر این باوریم که منطقه آزاد باید یک نقش بین المللی را در گیلان و ایران ایفا کند که آن نیز تقویت اقتصاد در استان است؛ امیدواریم با اجرای زیرساختهایی که در حال برنامهریزی هستیم، سهم مردم شهرستان بندرانزلی از منطقه آزاد فقط یک نام و یا ترافیک نباشد و از رونق اقتصادی هم بهرهمند شوند.
انتهای پیام
نظرات