علی بناساز در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه فعالیتهای آزمایشگاه مرجع اداره کل دامپزشکی استان مرکزی شامل دو بخش است، اظهار کرد: بخش تشخیص بیماریها شامل تشخیص بیماریهای دام، طیور، آبزیان و زنبورعسل و بخش کنترل کیفی مواد غذایی شامل نظارت بر سلامت فرآوردههای دامی(گوشت قرمز، مرغ، ماهی، شیرخام، عسل و تخم مرغ) که بر روی آنها فرآوری انجام نشده است.
وی همچنین تامین سلامت خوراک دام، طیور و آبزیان را از دیگر فعالیتهای آزمایشگاه مرجع اداره کل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد و گفت: خوراک دام، طیور و آبزیان از نظر بار میکروبی و نیز تقلبها مورد پایش و بررسی قرار میگیرند و آنالیز میشوند.
وی افزود: بخش تشخیص بیماریها خدمات مربوطه را به بهرهبرداران شامل دامداران، مرغداران، زنبورداران، پرورش ماهی خوراکی و زینتی ارائه میدهد. همچنین خدمات مربوط به بخش کنترل کیفی مواد غذایی نیز به صنایع تامین مواد پروتئینی نظیر کشتارگاههای دام و طیور، مراکز بستهبندی و عرضه، کارخانجات لبنی و همچنین کارگاههای بستهبندی عسل و تخممرغ ارائه میشود.
بناساز در خصوص تعداد آزمایشگاههای استان نیز گفت: در حال حاضر یک آزمایشگاه در اداره کل دامپزشکی استان مرکزی به عنوان آزمایشگاه مرجع وجود دارد که افزون بر ۹۰ درصد آزمایشات را انجام میدهد و در تمامی ۱۲ شهرستان استان نیز آزمایشگاه وجود دارد و آزمایش مهمی نظیر تشخیص اولیه تب مالت انجام میشود. ۶ آزمایشگاه بخش خصوصی نیز با آزمایشگاه مرجع اداره کل دامپزشکی استان مرکزی همکاری دارند.
وی در خصوص مشکلات احتمالی تجهیزات و تامین مواد مورد نیاز آزمایشها و هزینههای آزمایش و نیروی متخصص نیز گفت: خوشبختانه در حوزه نیروی متخصص مشکلی وجود ندارد و تمام افراد بکار گرفته شده واجد شرایط لازم بوده و متخصص هستند. اما در تامین مواد مورد نیاز آزمایشات مشکلاتی به دلیل وجود تحریمها وجود دارد. طولانی شدن پروسه خرید و تامین قطعات، از مهمترین مشکلات پیش روست.
سرپرست آزمایشگاه مرجع اداره کل دامپزشکی استان مرکزی در ادامه گفت: برخی از آزمایشات نیاز به دستگاههای پیشرفتهای دارد که گرانقیمت بوده و از طرفی هزینه نگهداری آنها نیز بالاست که موجب شده نتوان ۱۰ درصد آزمایشات را در استان انجام داد. سیاست سازمان بر این است که انجام این آزمایشات به صورت منطقهای انجام شود، براین اساس برخی استانها به این دستگاهها و تجهیزات تجهیز شدهاند تا بتوان این میزان آزمایش را در نقاط برخوردار از این امکانات انجام داد و از این حیث مشکلی وجود ندارد.
وی گفت: بهداشت مواد غذایی مهمترین اولویت آزمایشگاههای دامپزشکی استان است و در این میان همکاری بین بخشی با بسیاری از ارگانها نظیر استانداری، فراجا، علوم پزشکی، شهرداری و دستگاه قضایی وجود دارد.
وی همچنین با اشاره به عملکرد این حوزه از ابتدای سال جاری تاکنون، از انجام بیش از ۹۰ هزار آزمایش تشخیصی در دامپزشکی استان خبر داد و گفت: ۹۰ هزار و ۸۳۱ مورد آزمایش تشخیصی در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ از سوی اداره کل دامپزشکی این استان به منظور شناسایی و کنترل بیماریهای دام و طیور و آبزیان و زنبور عسل انجام شد و آزمایشهای تشخیصی انجام شده در استان مرکزی نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۶۹ هزار و ۱۱۳ مورد بوده ۳۱ درصد افزایش داشته است .
وی با بیان اینکه ۷۳ هزار و ۶۸۰ آزمایش با همکاری بخش دولتی و ۱۷ هزار و ۱۵۱ آزمایش توسط بخش خصوصی انجام شده است، افزود: ۵۱ هزار و ۵۹۹ آزمایش سرولوژی دام، ۲۸ هزار و ۷۶۰ آزمایش سرولوژی طیور، چهار هزار و ۸۳۰ مورد آنالیز شیمی و دو هزار و ۴۴۹ مورد تست میکروبی در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ انجام شده است.
بناساز گفت: هزار و ۹۵۰ مورد آزمایش میکروبی مرضی، ۴۳۵ مورد آزمایش انگل شناسی، ۱۱۴ مورد سم شناسی و ۴۰۰ مورد خون شناسی و ۲۹۴ مورد آزمایش مولکولی برای تشخیص بیماری آنفلوانزای فوق حاد و آنگارای پرندگان در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ توسط اداره کل دامپزشکی استان مرکزی صورت گرفت.
انتهای پیام
نظرات