امید رضاییفر در اختتامیه همایش رودکی و پیوندهای فرهنگی ایران و تاجیکستان که شامگاه چهارشنبه، پنجم دی ماه در سالن رودکی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: نقاش برای خلق تصویری به انواعی از رنگهای مختلف نیاز دارد، طبق شخصیتشناسی رودکی که بیان شد، بدون شک شاید بتوان گفت او رنگهای مختلف را برای شعر و ادب فارسی ایجاد کرده است.
رئیس همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: یکی از محورهای جدی که ما در مجموعههای علمی به آن احتیاج داریم؛ موضوع همگرایی علوم است. رودکی هنری را با مجموعهای از شعر، موسیقی و حتی آواز خلق کرد که در حقیقت آنچه که ما از هنر میشناسیم، به معنای هر چیزی که تعالی با تکیه نوآوری و فناوری است.
وی بیان کرد: متاسفانه امروزه ما در حوزههای مختلف فناورانه، شاهد مجموعههای مختلفی هستیم که از فناوری صحبت میکنند اما جایگاه خالی تعالی فناوری، نوآوری و در حقیقت خلق علمی هنرمندانه خالی است.
رضاییفر اضافه کرد: رودکی یکی از نمونههای جدی است که توانسته با نوآوری در زمان خود، فرآیندی بالاتر از نوآوری را به عنوان یک هنر ایجاد بکند، درست همان چیزی که ما در حوزه علوم باید به کار گیریم. بدون شک شعر فارسی یک نوآوری و حتی میتوانیم در یک مضمون خلاق و هنری آن را فناوری هم بنامیم.
وی خاطر نشان کرد: آن چیزی که ما از فناوری احتیاج داریم، کاربرد و اثرگذاری سریع و درست است که در ادبیات، سخنرانیها و گفتارها میتوانیم از شعر این انتظار داشته باشیم و شعر اصلا چیز سادهای نیست که در حقیقت میتواند در یک برونداد نوآورانه، انتهایی متعالی را برای ما رقم بزند.
رئیس همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: رودکی در چهارچوب شعر، موسیقی و حتی آواز توانسته ابتکاری تلفیقی در این فضا ایجاد کند که ترکیب تمامی این هنرها مهم است و در چند دهه گذشته به دنبال تحقیقات و رشتههای بین رشتهای هستیم که ارزش بالایی دارد. این همگرایی و تلفیق قطعا نیازمند یک سری برنامهریزیها است.
رضاییفر عنوان کرد: متاسفانه و یا خوشبختانه، کشورهای توسعهیافته، از مسیرهای تدوین شده بهتری نسبت به ما برخوردار هستند. شاید در دهه گذشته مسیری را به عنوان فناوریهای همگرا به نام nbic طراحی کردند که ترکیبی از علوم نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، اینفورمیشن، تکنولوژی ساینس و علوم شناختی است.
وی اضافه کرد: برخلاف رویهای ۲۰۰ ساله در حوزه توسعه علمی در کشور، ما نیاز داریم حتما هر موضوعی را در چهار رکن و شان در این چارچوب بررسی و پیش گیریم. زمانی میتوانیم به علوم فناورانه با تکیه بر این چهار رکن برسیم که دارای یک اندیشه و نظریه قوی باشیم که در این زمینه نیز کوتاهیهایی انجام شده است که باید از گنجینههایی مانند نظامی، سعدی و حافظ الگوگیری کرد.
رئیس همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوریبا بیان اینکه امیدوار هستیم که این همایش بتواند گام مناسبی برای ارتباطات بیشتر در حوزههایی با اهداف مشترک علمی میان دو کشور باشد، گفت: یکی از برنامههای جدی ما در مرکز همکاریهای علمی بینالمللی وزارت علوم، توسعه زبان فارسی است که متاسفانه در چند سال اخیر و بعد از کرونا، تعداد کرسیهای اعزامی ما حدود ۲۰ کرسی کاهش پیدا کرده است که در این راستا نیازمند مشارکت و نهضتی جدید هستیم.
رضاییفر خاطرنشان کرد: تشکر میکنم از دانشگاه فردوسی مشهد که به عنوان یکی از دانشگاههای اعزام اساتید بین دانشگاهی همواره در حوزه زبان فارسی کمکرسان ما بوده است. ما در این زمینه نیاز به ایده پردازیها، همافزاییها و توانمندیهای جدید داریم.
انتهای پیام
نظرات