محمد میری دیسفانی در حاشیه بازدید از مزارع گندم شهرستان درگز در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه زمان مبارزه با سن غلات بسیار محدود و میزان خسارتها بسیار سنگین است، اظهار کرد: این آفت موجب میشود که گندم قابلیت مصرف برای پخت نان را نداشته باشد و مراکز خرید از تحویل گندمی که بالاتر از نرم مجاز باشد خودداری کنند.
وی با اشاره به اینکه کشاورزان باید با توجه به توصیههای کارشناسان از وارد شدن خسارت به تولیداتشان جلوگیری کنند، از تأمین سموم مورد نیاز برای مبارزه با سن زدگی خبر داد و تصریح کرد: ظرفیت ناوگان مکانیزاسیون و سم پاشهای شهرستانها جوابگوی نیاز مبارزه و عملیات سم پاشی را دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه اکنون در شهرستان درگز هشت دستگاه پهپاد برای سم پاشی فعالیت دارد که این تعداد از سایر شهرستانهای خراسان رضوی بیشتر است، اظهار کرد: در سطح خراسان رضوی حدود ۹۰ دستگاه پهپاد فعال داریم که طی ۲ سال اخیر به ناوگان مکانیزاسیون استان اضافه شده و عملیات سم پاشی بر آفات عمومی و مزارع را انجام میدهند.
وی ادامه داد: سن غلات به دلیل خسارتی که به محصول می زند و نوع خسارتی که وارد میشود متفاوت با سایر آفات است به طوری که از ارزش نان کاسته میشود و عملاً گندم از چرخه مصرف حتی طیور، دام و انسان نیز خارج میشود.
میری دیسفانی نرم سن زدگی را در اوایل دهه ۹۰ در خراسان رضوی بالاتر از ۲ درصد اعلام کرد و گفت: با مدیریتی که صورت گرفته در سال گذشته با حدود ۵۳۰ هزار تن گندمی که تحویل گرفته شد که ۴۰ درصد میزان خرید به نسبت سال ماقبل افزایش یافت، سن زدگی از ۱۱ صدم درصد در سال ۱۴۰۲ به هفت صدم درصد در سال گذشته رسید.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه معادل ۳۶ درصد مدیریت سن در استان پیشرفت داشته و به مرز صفر رسیده است، افزود: برخی شهرستان مانند درگز نرم سن زدگی از متوسط استان بالاتر است.
خراسان رضوی یکی از استانهای مطرح کشور در تولید گندم است به طوری که بالغ بر ۱۷۰ هزار هکتار سطح زیرکشت مزارع آبی و دیم گندم در استان وجود دارد؛ خراسان رضوی با تولید ۲۵ رقم گندم، یکی از استانهای پیشرو در تکثیر گندم است و صادرات بذر به سایر استانها را انجام میدهد.
انتهای پیام
نظرات