جعفر مردانی امروز پنجم دیماه در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه چهارمحال و بختیاری با اشاره به ضرورت گام برداشتن در راستای توسعه پایدار استان، اظهار کرد: چهارمحال و بختیاری میان دو استان صنعتی و قدرتمند کشور قرار گرفته که متاسفانه نبض استان خوب نمیزند و حال خوبی ندارد.
استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: گرچه مسئولان در گذشته تلاشهایی کردهاند اما گزارشهایی که در جلسه ارائه میشود نشان میدهد بنده به عنوان خدمتگزار و شما مسئولان باید در کنار هم تلاشمان را برای توسعه استان و سرمایهگذاری دوچندان کنیم.
مردانی گفت: همه شما نقش و جایگاه شورای برنامهریزی و توسعه استانی را میدانید شورایی که به عنوان ارکان مهم تصمیمگیری و سیاستگذاری نقش اساسی در نظارت بر برنامهها دارد، در حقیقت باید این شورا بستری برای هماهنگی بین دستگاهی و استفاده بهینه از منابع باشد.
وی بیان کرد: شورای برنامهریزی محور اصلی تخصیص منابع و اجرای طرحهای زیرساختی، اجتماعی، فرهنگی و ... بوده است، لذا باید برنامهریزی و هدف گذاری برای آن انجام شود.
مردانی تاکید کرد: توصیه میشود مدیران دستگاههای اجرایی کتاب قانون برنامه توسعه هفتم و قانون بودجه ۱۴۰۳ را مطالعه و بخشی که مربوط به حوزه و شرح وظایف دستگاه است را مطالعه کنند، اگر قوانین این دو کتاب را بدانیم آن زمان است که مباحث مربوط به سرمایهگذاری و تصمیم گیریها راحتتر انجام میشود.
استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه اعتبارات مورد نیاز برای پروژههای نیمه تمام استانی و ملی ۵۳ همت است، تصریح کرد: در حقیقت با اعتبارات استانی، نزدیک به ۲۵ سال طول میکشد تا پروژهها به بهرهبرداری برسند که از این طریق به نتیجه نخواهیم رسید، چه بسا راهکارهای فراوانی پیش روی ماست و یکی از راهها استفاده از فعالان بخش خصوصی است که میتوانیم برای عمران، توسعه، آبادانی و توسعه پایدار استان دست به دست هم دهیم.
مردانی ادامه داد: این کار امکانپذیر نیست جز اینکه با وفاق، همدلی، همراهی و تعامل بین بخشی همه دستگاهها این اتفاق را با یکدیگر رقم بزنیم.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه کلیات بودجه در مجلس نهایی و به شورای نگهبان ارسال شده و ارقام بودجه توسط وزارتخانهها در حال تهیه و تدوین است که تقاضا میشود مدیران در خصوص افزایش اعتبارات پیشنهادی برای پروژههای ملی، در سطح ملی و از وزارتخانه مربوطه نسبت به این موضوع اقدام کنند، یعنی مدیران به تهران سفر کنند و برای افزایش اعتبارات پروژهها گام بردارند.
مردانی تاکید کرد: هیچ مدیری بدون اجازه معاونتهای استانداری و حوزه استاندار اجازه مرخصی و ماموریت ندارد، حتی اگر ماموریتی توسط یکی از مدیران اتفاق بیفتد باید توضیح داده شود که چه خروجی داشته است، از طرفی با توجه به اینکه برنامهریزیهای یک ماهه برای جلسات صورت میگیرد باید مدیر طبق آن در جلسات حضور داشته باشد.
استاندار چهارمحال و بختیاری بیان کرد: برای منافع استان با کسی شوخی نداریم، گرچه تمام تلاشم این است که جلسات سر موقع آغاز شود و حضور مدیران پس از آن امکانپذیر نیست، چه بسا مردم ولی نعمتان ما هستند باید تمام وقت در خدمت مردم باشیم اگر امروز نتوانیم در این جلسه طرحهای پایدار برای استان تعریف کنیم تا استان را از بیکاری نجات دهیم و به سمت اشتغال پایدار حرکت کنیم، نشستن ما دور این میز فایدهای ندارد.
مردانی در ادامه با اشاره به بحث متوسط رشد درآمدی استانها در سال جاری، تصریح کرد: رشد درآمدی استانها ۷۵ درصد بوده و برای چهارمحال و بختیاری ۱۳۶ درصد اعمال شده که جلسات کارشناسی در سطح استان انجام شد و در قالب نامهای فنی، محاسباتی و کارشناسی مکاتبهای با رئیس سازمان برنامه و بودجه صورت گرفته است، لذا با توجه به اعتبارات قطرهچکانی لازم است مدیران دستگاههای اجرایی برای درآمدهای استان تلاش کنند.
مردانی توضیح داد: با توجه به فعالسازی کمیتهها و کارگروههای تخصصی ذیل شورای برنامهریزی، لازم است مدیران خود در جلسات کارگروهها و کمیتهها شرکت کنند اگر به هر دلیلی مدیری در جلسات شرکت نکرد باید گزارش داده شود.
وی بیان کرد: تقاضا میشود سایر شوراهای قانونی همچون شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، شورای تعاون، شورای امور بانکها و ... برای تعالیبخشی به مصوبات شورا از ظرفیت بخش خصوصی به ویژه اتاق بازرگانی، تعاون و اصناف بهرهمند و در راستای سرمایهگذاری و توسعه پایدار استان استفاده کنیم.
مردانی اظهار کرد: از گفتمان و سیاست دولت چهاردهم، بحث کارشناسی است، لذا همه چیز باید بر مبنای کارشناسی پیش رود.
استاندار چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: با توجه به اینکه در دو سال گذشته شورای برنامهریزی استان مصوباتی به همراه داشته که برخی منتج به نتیجه شده و برخی به نتیجه نرسیده، لذا لازم است برای صحتسنجی در جلسه آینده شورا، گزارشی از وضعیت مصوبات ارائه تا حقی از استان ضایع نشده باشد.
مردانی در خصوص گزارش درآمدهای حاصل از مولدسازی، تصریح کرد: این درآمد صرف پروژههای استان و بخشی صرف پرداخت پاداش بازنشستگان استان میشود، لذا از مدیران دستگاههای اجرایی انتظار میرود نسبت به بحث مولدسازی اهتمام ویژه داشته باشند، همچنین مدیران باید تلاش مضاعف برای سهم درآمدهای استان از منابع ملی در راستای تحقق ۱۰۰ درصدی و فراتر از آن اهتمام داشته و تلاش کنند.
وی با بیان اینکه یکی از راههای توسعه توجه به پروژههای حوزه راه است، تصریح کرد: بحث استفاده از اوراق اسلامی میتواند خبر خوشی به همراه داشته باشد که میتواند بخشی از بدهی پیمانکارانی که در گرما و سرما کار میکنند از این طریق پرداخت شود تا از شرمندگی آنها بیرون آییم.
مردانی در ادامه با اشاره به نزدیک بودن دهه فجر، بیان کرد: اکثر پروژههایی که دستگاهها و سازمانها داشته باید آماده شوند که تقاضا میشود نسبت به تکمیل شناسنامه مالی پروژهها اهتمام ورزیده شود تا پروژههای شهرستانی و استانی در دهه فجر افتتاح و به بهرهبرداری برسند.
انتهای پیام
نظرات