یحیی رمضانی امروز ۱۸ بهمنماه در مراسم افتتاحیه یک شرکت تعاونی در شهرکرد اظهار کرد: در این واحد تعاونی تقسیم سهام وجود ندارد بلکه تقسیمکار خیرخواهانه است، در کشور بیش از ۲۰۰ هزار شرکت تعاونی ثبت شده است که بالغبر ۳ میلیون نفر از جمعیت کشور عضو شرکتهای تعاونی هستند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به عدم موفقیت در مسیر تعاونیها، افزود: موضوعی که موجب رنجش ما از استقبال شرکتهای صنعتی شده این است که فرهنگسازی لازم برای بهرهگیری از فرهنگ تعاون وجود ندارد.
رمضانی گفت: نقشآفرینی که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی میتواند در این زمینه داشته باشد، فرهنگسازی و ایجاد میل و رغبت است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه دولت چهاردهم در تلاش است که این مشکل رفع شود، گفت: دموکراتیکترین سازمانی که میتواند ناجی اقتصادی ما باشد، تعاونیها هستند.
وی با بیان اینکه در چهارمحال و بختیاری نرخ بیکاری ۰/۲ الی ۰/۳ درصد از کشور بالاتر است و نرخ مشارکت اقتصادی ما از نرم کشوری بالاتر است، افزود: نیروی مستعد اقتصادی در استان هست اما دو خلاء عدم وجود فضای آموزشی مناسب و محیط انگیزهآور موجب کم شدن میل و رغبت میشود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری گفت: این استان مهاجر فرست(مهاجرت معکوس) است و ۶۲ هزار نیروی مولد از این استان به استانهای بوشهر، اصفهان، تهران و سایر استانها مهاجرت کردهاند، لذا لازم است فرهنگسازی ایجاد و شرایطی فراهم شود تا جوانان در استان فعالیت کنند.
رمضانی با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری در یک تله توسعهنیافتگی گیر کرده است، گفت: نگاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به این استان موجب حرکت آن میشود، معیشت مردم در چهارمحال و بختیاری باید ارتقاء یابد، آمایش این استان در قالب گردشگری و کشاورزی بوده و لازم است بانکهای زیرمجموعه پیشرانی برای استان اقدام و حمایت کنند.
رمضانی در ادامه تاکید کرد: تلاش برای معیشت مردم واجب است، ما در ارائه تسهیلات تبصره ۱۸ محدودیتی وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه نباید اجازه داد بیکاری در استان ادامهدار باشد، خاطرنشان کرد: درخواست ما این است که هلدینگها و شرکت شستا در استان ورود و اقدام به سرمایهگذاری کند تا سرمایهگذاران دیگر استانها شستای خود را به این استان هدایت کنند.
همچنین ملکمحمد قربانپور، سرپرست هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری به ظرفیتهای اقتصادی و سیاسی کشور اشاره و بر اهمیت همکاری بین کارفرمایان، کارگران و تولیدکنندگان تأکید کرد و گفت: مدل «مربع توسعه» به عنوان یک الگوی اقتصادی برای همکاری و وفاق بین گروههای مختلف است.
وی بیان کرد: نقش محوری تعاونیها و تشکلهای اقتصادی در توسعه اقتصادی مهم است. مدل «مربع توسعه» میتواند به عنوان راهکاری برای بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور عمل کند.
قربانپور گفت: حمایتهای بانکی و درمانی میتواند به تقویت و توسعه تعاونیها کمک کرده و نقش مهمی در بهبود وضعیت اقتصادی کشور ایفا کنند.
انتهای پیام
نظرات