• چهارشنبه / ۵ دی ۱۴۰۳ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1403100503518
  • خبرنگار : 50534

مصرف روغن‌ در رژیم غذایی ضروری است

مصرف روغن‌ در رژیم غذایی ضروری است

ایسنا/زنجان مختصص تغذیه گفت: افراد در مصرف چربی‌ها در غذای روزانه باید اعتدال را رعایت کنند.

سیدجلال حجازی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه چربی‌ها نیز در بدن‌ ما نقش مهمی دارند درحالی فقط از بدی آن‌ها شنیده‌ایم، اظهار کرد: نقش ذخیره کالری و عایق‌بندی در مقابل ضربه و حرارت از مهم‌ترین وظایف چربی‌ها در بدن است. 

وی با بیان اینکه دور اندام‌های حساس بدن اعم استخوان لگن و استخوان دور سینه و قلب چربی‌ها نقش محافظتی و عایق حرارتی دارند، افزود: برخی از ویتامین‌ها محلول در چربی‌اند و این‌ها مواردی برای نشان دادن اهمیت چربی‌ و روغن‌ها هستند. 

حجازی با بیان اینکه روغن‌ها نیز در رژیم غذایی ما ضروری هستند، بیان کرد: یک سری روغن‌ها؛ چربی‌ و اسید چرب امگا ۳ دارند که نقش ویژه‌ای در بدن ما انسان‌ها ایفا می‌کند. 

کارشناس تغذیه با بیان اینکه مقدار کالری روغن‌ها با هم فرقی ندارد و چاق‌کننده هستند، اضافه کرد: برخی‌ها می‌گویند روغن زیتون می‌خوریم سالم‌تر است، در حالی که فارغ از هرنوع چربی، روغن‌ها کالری بالا دارند. 

وی با اشاره به انواع چربی‌ها، افزود: اسیدهای چرب اشباع در منابع حیوانی اعم از شیر و دنبه پیدا می‌شوند، مصرف زیاد این‌ها نگران‌کننده و موثر در بیماری‌های قلبی و عروقی است‌. بهترین نوع روغن غیر اشباع آن است‌که پیوند دوگانه در ترکیب خود دارد لذا پرخطر به آن صورت نیستند. 

او با اشاره به خواص اسیدچربی به نام اسید اولئیک، بیان کرد: ۲۰ درصد کل کالری دریافتی بایستی از چربی‌های غیراشباع باشد که روغن‌های سویا، آفتابگردان و ... از این دسته هستند. 

کارشناس تغذیه با اشاره به مصرف روغن کنجد و وجود اسید چرب امگا۳ و آنتی‌اکسیدان‌های مفید در این روغن‌ها، افزود: توصیه می‌شود روغن کنجد و روغن‌های دانه‌دار از کارخانه‌های معتبر که نشان استاندارد دارند تهیه شود؛ چراکه امکان فساد یا آلودگی‌هایی مثل باقی مانده سموم ممکن است در دانه‌ها باشد و این مهم در کارخانه‌ها قابل تشخیص و جداسازی است‌. 

حجازی با بیان اینکه یک سری آنتی اکسیدان‌های دستی به روغن در کارخانه‌ها اضافه می‌شود، افزود: این موارد سبب افزایش مقاومت روغن در برابر حرارت و اکسیداسیون می‌شود.‌

او با بیان اینکه روغن‌های خام و تصفیه نشده مقاومت کمتری دارند و می‌توانند در بدن رادیکال‌هایی آزاد تولید کنند، تصریح کرد: از روغن‌های بسته‌بندی شده با نشان سلامت و استاندارد استفاده کنید.  

این کارشناس با اشاره به اینکه تشخیص روغن‌های تقلبی در آزمایشگاه‌ها امکان دارد، تصریح کرد: امکان تقلب در روغن زیتون وجود دارد، پس از برندهای معتبر زیر نظر غذا و دارو استفاده کنید. از طرفی روغن فرابکر که با روش کلدپرس تهیه شده  و بدون حلال خاصی است کیفیت بالایی دارد و برای استفاده تاکید می‌شود. 

وی با اشاره به روغن‌های بکر و پخت و پز روغن زیتون و میزان سلامت این دسته‌ از روغن‌ها، خاطرنشان کرد: برای سرخ‌کردنی‌ها از هوا پز و سرخ‌کن‌های بدون روغن ترجیحا استفاده شود، اما در رستوران‌ها بایستی از روغن‌هایی که مخصوص سرخ کردن هستند حتما استفاده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha