• سه‌شنبه / ۴ دی ۱۴۰۳ / ۱۹:۴۰
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1403100403175
  • خبرنگار : 71021

با گذشت ۶ ماه از تعرض به محوطه‌ای تاریخی

شهرداری «پروژه بام ری» را متوقف کرد

شهرداری «پروژه بام ری» را متوقف کرد

مدیر پایگاه میراث ملی ری از دستور شهرداری تهران برای توقف کامل پروژه موسوم به «پارک گردشگری بام ری» که به عرصه و حریم اثر ملی «کوه نقاره خانه» و «گورستان زیرین» تعرض کرده بود، خبر داد.

قدیر افروند، مدیر پایگاه میراث ملی ری در این‌باره به ایسنا گفت: پس از ۶ ماه پیگیری و شکایت‌های متعدد و مکرر از شهرداری ری، سرانجام دوشنبه (سوم دی‌ماه) مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران بر اساس مکاتبه وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، دستور توقف کامل کلیه اقدامات و عملیات اجرایی در پروژه موسوم به «پارک گردشگری بام ری» را به شهردار منطقه ۲۰/ شهر ری ابلاغ کرد. در این نامه تاکید شده است «در اسرع وقت «استعلامات و طرح تهیه شده» به شهرداری مرکز ارسال و در اسرع وقت برای انجام مطالعات تاریخی و فرهنگی زیر نظر پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری از طریق مجاری و مراجع مربوطه اقدام شود.»

افروند یادآور شد: از حدود ۶ ماه پیش پایگاه ملی ری به تذکر و توقف پروژه شهرداری موسوم به پارک گردشگری بام ری از طریق یگان حفاظت میراث فرهنگی پایگاه ملی اقدام کرد که بدون مجوز و طرح مصوب میراث فرهنگی در عرصه و حریم اثر ملی «کوه نقاره خانه» در حال انجام بود و با ماشین‌آلات سنگین جاده‌سازی اقدام به تخریب و گودبرداری کرده بود. متاسفانه مجریان و پیمانکار پروژه بدون توجه به اهمیت این منطقه تاریخی و جایگاه میراث فرهنگی و تمدنی ری باشکوه و بی‌اعتنا به تذکرات و پیگیری‌های پایگاه ملی ری به تخریب‌ها و تعرض‌ها ادامه دادند.

در این زمینه بخوانید:

شهرداری در ری عزم تخریب و امحاء یک گورستان تاریخی را کرده است؟

شهرداری «پروژه بام ری» را متوقف کرد

او ادامه داد: چندین بار شکایت و مراجعه به دادسرای ری و گزارش به فرمانداری شهرستان نیز نتیجه قطعی نداد و سرانجام با پیگیری‌های ستادی مدیر پایگاه ملی از وزارت میراث فرهنگی و گردشگری ضمن بازدید میدانی مسئولان عالی، سرانجام مکاتبه آنها با شهرداری تهران، به صدور چنین دستوری از معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران منجر شد که از همه آنها در ستاد وزارت میراث فرهنگی و معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران سپاسگزاری می‌کنم.

افروند تاکید کرد: پایگاه میراث ملی ری از هیچ‌گونه تخریب و تعرض به آثار تاریخی و میراث فرهنگی و تمدنی ری باشکوه در شهرستان ری و نیز کل پهنه باستانی و کهن ری غفلت و چشم‌پوشی نخواهد کرد و با تمام توان سازمانی و حرفه‌ای و اشراف، به ماموریت وزارت میراث فرهنگی و گردشگری در حفاظت و صیانت از این میراث تمدنی ارجمند جامه عمل خواهد پوشاند و اجازه هیچ‌گونه تخریب و تعرضی را نخواهد داد.

مدیر پایگاه ملی ری سپس گفت: در همین راستا از کلیه مسئولان و متولیان اداره‌ها و دستگاه‌های اجرایی و شرکت‌های پیمانکاری می‌خواهیم پیش از آغاز پروژه های عمرانی و اقدامات اجرایی و میدانی، حتما نسبت طرح و پروژه خود با آثار تاریخی ری را که به‌دلیل اهمیت و جایگاه جهانی آن، باید این روزها به‌جای تخریب و تعرض، آماده مطالبه ثبت جهانی این شهر باستانی باشکوه «شیخ البلاد، ام البلاد و عروس البلاد» جهان و جهان اسلام باشیم، با استعلام از این پایگاه ملی مشخص و قوانین و ضوابط میراث فرهنگی را برای پیشگیری از خسارات احتمالی مادی و معنوی، رعایت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۱۰-۰۵ ۱۹:۲۶

بادرود.مستند با ماده ۱۱قانون مسئولیت مدنی که مقررمی دارد.خسارات کارکنان به مردم برعهده خود آنان است وشخصا مسئول جبران خسارات هستند دادستان ودولت باید ورود کند

avatar
۱۴۰۳-۱۰-۰۷ ۰۱:۳۰

واقعا نمی‌دانم درشهرداری ری چه می‌گذرد