ابوالفضل رفیعی امروز (سهشنبه ۴ دی ماه) در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر با بیان اینکه استان زنجان دارای پیشینه تاریخی، فرهنگی و تمدنی غنی و ریشه است، پس لازم است به آن پرداخته شود، اظهار کرد: یکی از راههای تقویت امید به آینده در نسل جوان انتقال عناصر هویتی غنی موجود در تاریخ و فرهنگ کشور و استان است.
وی با اشاره به اینکه از مهمترین اهداف بنیاد ایرانشناسی در استان انتقال عناصر هویت بخش به نسل جدید برای جلوگیری از خودباختگی در مقابل هجمه فرهنگی بیگانگان است، ادامه داد: استان زنجان مجتهدین و علما برجسته و فاخری نیز دارد که شاید خیلیها آنها را نشناسند.
وی با اشاره به استفاده از ظرفیت هنرمندان استان در شناسایی فرهنگ تاریخی و هنری، گفت: باید در قالب فعالیتهای بنیاد ایرانشناسی، اجزای هویتی این داشتهها برای نسل جدید شناسایی و معرفی شود.
رفیعی با اشاره به نگاه سیاسی و مذهبی زنجانیها و نامگذاری این استان تحت عنوان شهر و شعور حسینی، بیان کرد: زنجان دیار دانشمندان، حکیمان، فیلسوفان و فقها است و در مقاطع مختلف شاهد حضور مفاخر متعددی در این مرز و بوم بودهایم. اما متاسفانه شیخ اشراق که بنیانگذار فلسفه بوده خیلی آن طور باید شناخته شده نیست.
وی با اشاره به مفاخر علمی استان اعم شهید شهریاری، اذعان کرد: عنوان دیار غواصان دریا دل هم حاکی از روحیه حماسی مردم این دیار در دفاع از میهن اسلامی است.
رفیعی بیان کرد: در حوزه هنری و صنایع دستی هم زنجان به عنوان شهر جهانی ملیله ثبت شده و در چند سال اخیر میزبان جشنوارههای متعدد گردشگری همچون جشنواره غذای اکو و جشنواره آش بوده است.
بنیانگذار دانشگاه تحصیلات تکمیلی پرفسور ثبوتی نیز در این جلسه گفت: علاوه بر شناختن آثار تاریخی و هویتی استان بایستی هنرمندان، شعرا، نویسندگان، خطاطان، مجسمه سازان و جریان سازان فکری و فرهنگی استان زنجان شناسایی و معرفی شوند. این کارها و اهداف بایستی ادامهدار باشد و وسط راه رها نشود.
پرفسور یوسف ثبوتی خاطرنشان کرد: شناخت ایران در همه ابعاد یک ضرورت است یک برنامه توسعهای در ایران ملزم به ایرانشناسی دارد.
انتهای پیام
نظرات