• یکشنبه / ۲ دی ۱۴۰۳ / ۱۶:۲۳
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1403100201352
  • خبرنگار : 30189

تغییر زمان برگزاری جشنواره «فیلم ‌۱۰۰» و یک‌ کنایه به جشنواره فیلم فجر

تغییر زمان برگزاری جشنواره «فیلم ‌۱۰۰» و یک‌ کنایه به جشنواره فیلم فجر

نشست خبری چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ برگزار و جزئیات این جشنواره در بخش‌های مختلف، اهدای جوایز و اضافه شدن یک بخش فیلم ۳۰۰ثانیه‌ای تشریح شد.

به گزارش ایسنا، یوسف منصوری -دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰- طی یک نشست خبری در مورد جزئیات این نشست توضیحاتی ارائه داد و گفت: ما از طریق فیلم‌ کوتاه می‌توانیم مطالبی که مفید است را به جامعه هدف خود و همچنین مردم دنیا نشان دهیم.

وی ادامه داد: ما باید حواس‌مان باشد جوانان فیلم‌ساز در این دوره به خوبی دیده شوند، از طرفی دیگر باید به‌گونه‌ای عمل‌ کنیم که تکنیک‌های یک فیلم‌ خوب هم‌ در این دوره رعایت شود.

منصوری با ارائه گزارشی از سیزدهمین دوره جشنواره فیلم ۱۰۰ تصریح‌ کرد: در دوره گذشته بیش از ۴هزار فیلم به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که بیشترین آثار در بخش بین‌الملل مربوط به کشورهای آمریکایی همچون برزیل است. 

دبیر چهاردهمین جشنواره فیلم ۱۰۰ در مورد این دوره نیز بیان کرد: در این دوره برند و هویت‌سازی جدیدی را برای فیلم ۱۰۰ ایجاد کردیم و برند این‌ جشنواره در این دوره تغییر پیدا کرد و به روز رسانی‌ شد. 

وی با معرفی اعضای شورای سیاست‌گذاری تصریح کرد: آقایان درویش، شهیدی‌فر، حمیدی‌مقدم‌، جاوید و خانم پیرهادی عضو اعضای شورای سیاست‌گذاری ما برای چهاردهمین‌ دوره بودند.

منصوری ابراز کرد: چهاردهمین دوره جشنواره فیلم ۱۰۰ دارای سه بخش ملی، بین‌الملل و فلسطین آزاد است. در بخش ملی ‌با همان عنوان «ایران عزیز» دوره گذشته برگزار خواهد شد، در این بخش پذیرای فیلم‌سازان ایرانی هستیم و هیچ فیلم‌ خارجی اجازه رقابت ندارد، هرآنچه در مورد ایران با موضوعات پیشرفت، امید، میهن‌دوستی، زیبایی‌های ایران اقتصاد و ثروت ملی، اخلاق خانواده و تاریخ ایرانی وجود داشته باشد امکان رقابت خواهد داشت.

دبیر چهاردهمین جشنواره فیلم ۱۰۰ خاطرنشان کرد: در بخش بین‌الملل که با عنوان «کرامت انسانی» برگزار خواهد شد موضوعات نوع دوستی، صلح و عدالت مدنظر است و فیلم‌سازان ایرانی و خارجی می‌توانند در آن به رقابت بپردازند. البته فیلم‌ساز ایرانی می‌تواند در یکی از دو بخش ملی یا بین‌المللی شرکت کند.

وی تاکید کرد: این دوره دارای یک‌ بخش خاص هم هست که آن هم بخش «فرا ۱۰۰» یا «فلسطین آزاد» است، در این بخش هر فیلم‌ساز فعالی مجاز است تا ۳۰۰ثانیه اثر برای ما تولید کند و این بخش تنها منحصر به فیلم‌هایی با موضوع حقوق کودکان و زنان، مبارزه با اشغالگری، مقاومت علیه استعمار، هنر در مقابل نژادپرستی، همبستگی و اتحاد جهانی، غزه در جنگ و نسل‌کشی خواهد بود.

منصوری در مورد جایزه این دوره نیز توضیح داد: در بخش ملی در بخش داستانی، پویانمایی و مستند به فرد برگزیده مبلغ ۱۰۰میلیون تومان و فرد دوم ۷۰میلیون تومان اهدا می‌شود، در بخش بین‌الملل هم سه جایزه ۱۵۰۰ یورویی و در بخش فلسطین آزاد سه جایزه ۲هزار یورویی در نظر گرفته شده است.

دبیر چهاردهمین جشنواره فیلم ۱۰۰ در خصوص زمان برگزاری جشنواره نیز گفت: در دوره‌های گذشته این جشنواره در اسفندماه اکران و اختتامیه را داشت اما امسال برخلاف سنوات گذشته جشنواره در اردیبهشت‌ماه برگزار خواهد شد. مهلت ارسال آثار هم ۲۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ خواهد بود.

اهمیت مساله‌محوری درجشنواره فیلم ۱۰۰

در بخش دیگری از این نشست نیز حمیدرضا جعفریان -رییس سازمان سینمایی سوره- با بیان اینکه جشنواره فیلم ۱۰۰ در دوره جدید سازمان سینمایی سوره نیز مورد توجه بوده و سعی کردیم آن را شکوفاتر کنیم، اظهار کرد: دوره سیزدهم‌ که دو سال پیش در سال ۱۴۰۱ برگزار شد با تعداد آثار زیادی همراه بود و فیلم‌سازان جوان زیادی در آن حضور داشتند و اتفاقات خوبی هم در داخل و هم بخش بین‌المللی رقم‌ خورد.

وی ادامه داد: اعضای شورای سیاست‌گذاری دوره چهاردهم تلاش‌های بسیاری را داشتند و براساس تصمیم‌گیری‌های آنها قرار شد مشکلات امروز جامعه و همچنین اتفاقات منطقه در این دوره محور اصلی باشد.

رییس سازمان سینمایی سوره با بیان اینکه برای ما فیلم‌سازان جوانی که خیلی مورد توجه قرار نگرفته‌اند اهمیت زیادی دارند، خاطرنشان کرد: با توسعه فضای مجازی محتواهای مختلفی فراگیر شده و با دور تندتری باید موضوعات را منتقل کرد و از این رو ساخت فیلم‌های ۱۰۰ثانیه‌ای برای ما اولویت شده است.

جعفریان در پایان یادآور شد: علاوه بر معرفی فیلم‌سازان جوان مساله‌محوری و تاکید بر روی مضامین خاص هم برای ما مهم است.

وی در پاسخ به این سوال که چرا سازمان سینمایی سوره تنها از برخی افراد حمایت می‌کند، گفت: در چهار سال گذشته که بنده در سمت ریاست سازمان سینمایی سوره بودم ۱۳ فیلم برای جشنواره فیلم فجر ساخته شده است و تلاش ما همیشه بر این بوده‌ است که از آثار خوب حمایت کنیم نه افراد.

جعفریان در پایان سخن خود با انتقاد از جشنواره فیلم فجر در بخش فیلم کودک و نوجوان گفت: ما تلاش داریم سالی حداقل دو انیمیشن بسازیم زیرا سینما کودک و نوجوان درحال استقبال خوب است، هرچند که جشنواره فیلم‌ فجر ظاهرا علاقه‌ای به سینما کودک و نوجوان ندارد و ما هم دیگر انیمیشن‌های خود را به فجر ارسال نمی‌کنیم چون برخورد خوبی با آنها نمی‌شود.

«فلسطین آزاد» یک تخفیف ویژه برای فیلم‌سازان جوان 

در بخش پایانی این نشست محدثه پیرهادی -عضو شورای سیاست‌گذاری چهاردهمین جشنواره فیلم ۱۰۰- اظهار کرد: یکی از نقاط کشف استعدادها همین‌ جشنواره است و استعدادهای تازه نفس در حوزه فیلم‌سازی در این‌ جشنواره شناخته می‌شوند و خوشحالم که امسال با موضوعات متنوع‌تری این جشنواره برگزار می‌شود و امید است فیلم‌سازان جدی در این دوره کشف شوند.

وی افزود: بخش «فرا ۱۰۰» امسال امکان بیشتری به فیلم‌سازان می‌دهد و می‌تواند پیشرفت بسیاری از استعدادها را به همراه داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha