به گزارش ایسنا، فهمی فاضل، وزیر ارتباطات مالزی در مصاحبهای با یک روزنامه مالزیایی، گفت: این پلتفرمها شامل واتساپ، فیسبوک و اینستاگرام شرکت متا، شبکه اجتماعی «ایکس» ایلان ماسک، یوتیوب گوگل، تلگرام پاول دوروف، ویچت شرکت تنسنت هولدینگز و تیکتاک بایت دنس هستند.
از سال آینده، هر شرکت بزرگ پیامرسان و ارائهدهنده خدمات شبکه اجتماعی که بدون دریافت مجوز از دولت مالزی فعالیت کند، با پیگرد قانونی مواجه خواهد شد. کمیسیون ارتباطات و چند رسانهای مالزی اعلام کرده که این اقدام، با هدف مبارزه با موارد فزاینده جرایم سایبری، از جمله کلاهبرداری و قمار آنلاین و همچنین آزار و اذیت سایبری و سوءاستفاده علیه کودکان انجام میشود.
وزیر ارتباطات مالزی گفت: برخی از پلتفرمها با استناد به دلایلی مانند نگرانیها در مورد سرکوب نوآوری و مشکلات راهاندازی یک دفتر محلی، با چنین الزامی مخالفت کردهاند اما دولت بر تصمیم خود ثابت قدم است.
به گفته فاضل، این پلتفرمها بر اساس معیار داشتن حداقل هشت میلیون کاربر در مالزی، ملزم به دریافت مجوز شدهاند و به طور خاص هدف قرار نگرفتهاند. وزارت ارتباطات مالزی، در حال حاضر با این پلتفرمها سرگرم تعامل است.
این مقام دولتی خاطرنشان کرد با توجه به سود حاصل از این پلتفرمها و اهمیت بازار مالزی، آنها باید به قوانین این کشور عمل کنند. برای مثال، شرکت «متا»، سالانه، حدود ۲.۵ میلیارد رینگیت (۵۵۴ میلیون دلار) از تبلیغات در بازار مالزی، درآمد داشته است.
دولت مالزی، روز جمعه، یک دستورالعمل را برای ارائه دهندگان خدمات پیامرسانی اینترنتی و شبکههای اجتماعی منتشر کرد که هدف آن اطمینان از حمایت از ایمنی و امنیت آنلاین، به خصوص برای کودکان و گروههای آسیب پذیر بود.
بر اساس گزارش بلومبرگ، هر محتوایی که مشوق نفرت پراکنی، قلدری، خشونت، افراطگرایی یا تروریسم باشد، مضر است. عرضه کنندگان این خدمات ملزم خواهند بود که گزارشهای ایمنی آنلاین شش ماهه را به کمیسیون ارتباطات و چند رسانهای مالزی ارائه کنند.
انتهای پیام
نظرات