• شنبه / ۱ دی ۱۴۰۳ / ۰۹:۱۴
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1403100100054
  • خبرنگار : 71664

در گفت‌وگو با ایسنا مطرح شد

آمار بالای «سوختگی» در کشور / خیرین بیمارستان‌های سوختگی را دریابند

آمار بالای «سوختگی» در کشور / خیرین بیمارستان‌های سوختگی را دریابند
عکس آرشیوی است.

رئیس بیمارستان سوانح سوختگی مطهری در مورد وضعیت سوختگی و دسترسی به روش‌های نوین درمانی در کشور توضیح داد.

دکتر مصطفی ده‌مرده‌ای در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت سوختگی در کشور اظهار کرد: بررسی‌ آمار و ارقام سوختگی بیان می‌کند که میزان سوختگی در ایران بسیار زیاد است؛ به نحوی که میزان سوختگی در کشور به میزان کشورهای توسعه‌نیافته است.

وضعیت سوختگی در ایران

وی با بیان اینکه عدم رعایت نکات ایمنی از علل میزان بالای سوختگی در کشور محسوب می‌شود، توضیح داد: متاسفانه، وضعیت رعایت ایمنی در کشور مناسب نیست و میزان رعایت نکات ایمنی در کشور با کشورهای توسعه‌نیافته برابر است. با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی باید گفت که وضعیت ایمنی در کشور می‌بایست از شرایط کنونی بالاتر باشد. به طور قطع، میزان سوختگی در کشور باید کاهش یابد و همچنین سطح ایمنی افزایش یابد.

خطر کیفیت پایین در وسایل روزمره و بروز سوختگی

ده‌مرده‌ای با انتقاد از سطح کیفیت محصولات کاربردی در زندگی روزمره گفت: وسایل گرمایشی مانند بخاری‌های گازسوز، خودروهای داخلی و بسیاری از وسایلی که در زندگی انسان‌ها کاربرد دارند، استاندارد نیستند. به عنوان مثال دو خودرو داخلی به نحوی طراحی شده‌اند که لوله رادیوتور این خودروها می‌تواند سبب سوختگی شود که این موضوع را در نامه‌ای خطاب به دادستانی اعلام کرده‌ایم. 

علل مختلف سوختگی در ایرانیان 

رئیس بیمارستان سوانح سوختگی مطهری با بیان اینکه افراد به دلایل مختلف دچار سوختگی می‌شوند، گفت: مایعات داغ مانند آب‌جوش، اغلب در دوران کودکی سبب سوختگی می‌شوند اما دلایل سوختگی در دوران بزرگسالی متفاوت است. در افرادی که در سنین اشتغال قرار دارند نیز این خطر وجود دارد که به دلیل حوادث شغلی دچار سوختگی شوند. حوادث شغلی، طیف گسترده‌ای از حوادث را در بر می‌گیرد؛ به طور مثال، ممکن است فرد در کارخانه‌ محل کار دچار سوختگی شود.

این متخصص جراحی پلاستیک، سوختگی و ترمیمی درباره دیگر علل سوختگی در میان ایرانی‌ها گفت: سوختگی با آتش به ویژه هنگام درست‌کردن کباب از دیگر علل سوختگی محسوب می‌شود. ژل‌های آتش‌زا که برای سوزاندن زغال استفاده می‌شوند نیز می‌توانند سبب سوختگی شوند.‌ 

آمار بالای سوختگی الکتریکی در کشور

وی درباره وضعیت سوختگی الکتریکی در کشور اظهار کرد: متاسفانه، میزان سوختگی الکتریکی در کشور به دلیل رعایت نکردن نکات ایمنی بسیار زیاد است. بررسی‌ها بیانگر این است که میزان سوختگی الکتریکی در کشور نسبت به سایر کشورها بیشتر است. 

ده‌مرده‌ای با بیان اینکه «اسید» از دیگر علل سوختگی است، گفت: سوختگی با اسید به دو روش «سهوی» و «عمدی» اتفاق می‌افتد. خوشبختانه، میزان سوختگی عمدی به وسیله اسید که به دلیل اسیدپاشی اتفاق می‌افتد در سال جاری کاهش یافته است. اگرچه میزان سوختگی عمدی به وسیله اسید کاهش یافته اما سوختگی سهوی ناشی از اسید زیاد است. سوختگی سهوی با اسید به دلایلی مانند استفاده از محلول‌های چاه‌ بازکن‌کن و غیره اتفاق می‌افتد. 

انواع درجات سوختگی

این متخصص جراحی پلاستیک، سوختگی و ترمیمی با بیان اینکه سوختگی‌ها از نظر عمق به سه دسته تقسیم می‌شوند، خاطرنشان کرد: سوختگی‌ها به سه دسته درجه یک، درجه ۲ و درجه سه دسته‌بندی می‌شوند. همچنین وسعت سوختگی می‌تواند از یک تا ۱۰۰ درصد باشد. 

وی با بیان اینکه هرچه میزان سوختگی عمیق‌تر باشد درجه آن افزایش می‌یابد، توضیح داد: برخی سوختگی‌ها مانند آفتاب‌سوختگی فقط سبب قرمزشدن پوست می‌شوند که به این سوختگی‌ها، سوختگی درجه یک می‌گویند. گاهی‌اوقات، سوختگی با درد و «تاول‌زدن» همراه می‌شود که به آن سوختگی درجه ۲ می‌گویند. گاهی اوقات سوختگی سبب تغییر حالت پوست شده و پوست مانند «چرم» می‌شود و حس ندارد که به آن سوختگی درجه ۳ می‌گویند.

وضعیت دسترسی به روش‌های نوین درمانی

وی درباره روش‌های درمانی سوختگی و دسترسی به داروها و روش‌های درمانی گفت: هر کدام از درجات سوختگی، اندیکاسیون‌های درمانی ویژه خود را دارند. برخی داروهای درمان سوختگی در اختیار بیمارستان‌ها قرار دارند و برخی داروها نیز در داروخانه‌ها عرضه می‌شوند. پانسمان‌های خاص و مدرن، داروهای ضداسکار (داروهای ضدگوشت‌اضافه) بسیار گران هستند و تمام افراد جامعه، قدرت خرید این داروها را ندارند. 

رئیس بیمارستان سوانح سوختگی مطهری ادامه داد: روش‌های رایج درمان در بیمارستان‌ها ارائه می‌شود اما پانسمان‌ها و درمان‌های نوین مانند جایگزین شونده‌های پوست، پانسمان‌های ضد اسکار و لباس‌های سوختگی تحت پوشش بیمه قرار ندارند. اگرچه روش‌های نوین درمانی در ایران در دسترس هستند اما بسیار گران قلمداد می‌شوند.

بروز سوختگی در دهک‌های پایین جامعه

ده‌مرده‌ای گفت: متاسفانه، اغلب افرادی که دچار سوختگی می‌شوند جزو دهک‌های پایین جامعه هستند؛ به نحوی که حتی قدرت پرداخت فرانشیز بیمه‌ در بیمارستان‌ها را هم ندارند. بیمارستان‌هایی که در حوزه سوختگی فعالیت می‌کنند با ردیف‌های وزارت بهداشت به فعالیت خود ادامه می‌دهند؛ چرا که مردمی که دچار سوختگی می‌شوند از قدرت پرداخت فرانشیز بیمه برخوردار نیستند. 

خیرین بیمارستان‌های سوختگی را یاری کنند

وی ادامه داد: اغلب مردمی که دچار سوختگی می‌شوند قدرت پرداخت فرانشیز بیمه را هم ندارند، بنابراین چگونه می‌تواند هزینه ۱۰ میلیون تومانی لباس سوختگی را پرداخت کند؟ من از خیرین می‌خواهم که بیمارستان‌های سوختگی را یاری کنند.

ده‌مرده‌ای با بیان اینکه اقتصاد پایه و اساس تمام مولفه‌ها را تشکیل می‌دهد، گفت: مردم، حاکمیت و ارائه‌دهندگان خدمات درمانی، اضلاع مثلث درمانی را تشکیل می‌دهند و متاسفانه هرکدام از اضلاع ۳گانه مثلث درمانی از وضعیت حوزه سوختگی ناراضی هستند. وزیر بهداشت و رییس‌جمهور با مشکلات حوزه سوختگی آشنا هستند.

وی با بیان اینکه رعایت ایمنی به منظور پیشگیری از سوختگی بسیار ضروری است، گفت: مجددا تاکید می‌کنم که متاسفانه اغلب افرادی که دچار سوختگی می‌شوند جزو دهک‌های بسیار پایین جامعه هستند. هنگامی که آنها دچار سوختگی می‌شوند تمام زندگی آنها تحت تاثیر قرار می‌گیرد. افرادی که دچار سوختگی می‌شوند و مراحل درمانی خود را طی کرده‌اند می‌بایست تغذیه مناسبی داشته باشند اما با توجه به وضعیت مالی خود از چنین توانایی برخوردار نیستند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۱۰-۰۱ ۲۱:۴۰

لطفا پویشی هم به مناسبت کمک به بیمارستانهای سوختگی اختصاص داده شود