این نشست که از برنامههای سفر دو روزه رایزن فرهنگی کشورمان به شهر چنای (مدراس) مرکز ایالت تامیل نادو بود با استقبال مدیران این مرکز بزرگ دینی روبرو شد.
در ابتدای این نشست، سوامی میترانندا رییس مرکز دینی میراث چینمایا به معرفی این مرکز و بیان تاریخچه و اهداف تاسیس و فعالیتهای آن پرداخت.
فریدعصر نیز با اشاره به حضور قدرتمند ایران در جشنواره فیلم چنای با طرح برخی پرسشهای دینی به مشترکات معرفتی اسلام و هندوئیسم پرداخت.
این گفتوگوی علمی با ذکر نکاتی از عرفان نظری و عملی در اسلام و هندوئیسم و بررسی شیوههای تربیت و انتقال معارف در دو آیین ادامه یافت.
همچنین، موضوعاتی مانند اشتراکات بین فلسفه اسلامی و هندویسم، برنامه های تبادل فرهنگی، پروژههای تولیدات فیلم در رابطه با موضوعات مورد علاقه دوجانبه و ابتکارات برای ایجاد ارتباطات تمدنی قویتر مورد بحث قرار گرفت.
هر دو طرف بر اهمیت تمرکز بر مشترکات ادیان برای ترویج درک متقابل و همزیستی مسالمت آمیز تاکید کردند.
اهمیت گفتوگو بین دانشمندان هندو و ایرانی، بهویژه پیرامون باورهای رایج فلسفی، از جمله اهمیت تمرین معنوی مورد بحث قرار گرفت و پیشنهادی برای شروع تولیدات سینمایی مشترک با ارزشهای فرهنگی و اخلاقی مطرح شد.
طرفین ایده سازماندهی جشنواره فیلم هند و ایران را بررسی کردند که میتواند حوزه کتاب، نمایشگاههای فرهنگی هنری و صنایع دستی را در برگیرد.
ایده برنامههای تبادل دانشجو بین ایران و شهر چنای هند و همچنین ارتقای همکاریهای فرهنگی و دانشگاهی مطرح شد. پانچاتانترا و اوپانیشادها بهعنوان ابزارهای ارزشمندی برای آموزش بینفرهنگی ذکر شدند.
لزوم تمرکز بر ارزشهای مشترک فرهنگی برای ایجاد روابط قویتر بین ایران و هند
علاوه بر این، ضرورت مقابله با باورهای غلط، به ویژه سردرگمی ها در مورد ایران در رسانههای معاند و تفسیر نادرست از فرهنگ ایران و نیاز بر ترویج همزیستی مسالمت آمیز در هند به عنوان یکی از کهنترین ارزشهای تمدنی این کشور و احترام متقابل بین ملتها مورد تأکید قرار گرفت.
امکان گفتوگوهای مستمر میان محققان هندو و ایرانی و ظرفیت یک مجموعه پادکست یا بستری برای بحث های جاری در مورد اشتراکات آموزههای اسلامی و هندو نیز بررسی شد.
همچنین هر دو طرف بر برگزاری رویدادهایی با تمرکز بر این که چگونه هنر و مذهب میتوانند روایت مثبتی برای آینده روابط هند و ایران ایجاد کنند ابراز توافق کردند.
این نشست با نگاهی مثبت به همکاریهای آینده، با تمرکز بر ارزشهای مشترک فرهنگی و فلسفی برای ایجاد روابط قویتر بین ایران و هند به پایان رسید.
انتهای پیام
نظرات