آرش زره تن لهونی، اولین سخن نشست با اصحاب رسانه را که به تعبیر خودش با تاخیر بیش از ۲ ماه برگزار شد، با تقدیر و تشکر از مردم کردستان به دلیل حمایت از وی و تقدیر از رسانه های استان آغاز کرد و خود را معتقد به اصل «رسانه، رکن چهارم دموکراسی» دانست و گفت: این نشست با هدف ارتباط بیشتر با رسانههای کردستان در راستای توسعه استان برگزار میشود.
به گزارش ایسنا، توسعه، امنیت و اقتصاد رسانه مهمترین مباحث مطرح شده از سوی اصحاب رسانه در بخش سوالات خبرنگاران و همچنین وضعیت جادههای کردستان، انتصابات و تغییرات مدیریتی، توسعه اقتصادی و اشتغال هم از دیگر مطالبات، در بخش سوالات رسانه ها بود.
استاندار کردستان، امروز شنبه (۲۴ آذر) در نشست با اصحاب رسانه استان اظهار کرد که زمانی کردستان را تحویل گرفتیم که وضعیت خاصی در شاخص های توسعه نداشتیم.
به گفته وی، برنامههای دولت برای توسعه همه جانبه کردستان است، علاوه بر حوزه اقتصاد، درآمد سرانه استان در وضعیت فعلی بسیار کم است و نرخ بیکاری کردستان فاصله معنا داری با میانگین کشوری و استان های برخوردار دارد.
استاندار کردستان مهمترین ظرفیت توسعه کردستان، نیروی انسانی ذکر و عنوان کرد: کشاورزی، معادن، گردشگری و مرز هم از دیگر ظرفیت های مهم توسعه کردستان است که نیازمند برنامهریزی مدون و مدبرانه است.
مدیران جزیره ای عمل نکنند
وی تاکید کرد که نباید جزیره ای عمل کنیم، چرا که ما برنامه و چشم انداز داریم و در کنار این ها نیز سند آمایش سرزمین کردستان هم موجود است، که سعی شده در حوزههای مختلف برنامههایی برای توسعه استان به صورت اجرایی تر ترسیم و راه توسعه کردستان هموار شود.
لهونی، در ادامه به بحث تخصیص آب به عنوان مطالبه مهم استان اشاره و اعلام کرد که در این زمینه موفق به تخصیص ۱۹ و نیم میلیون متر مکعب آب در شهرستان سقز شده ایم.
توجه به سیما و منظر شهری از مهمترین مباحث مورد تاکید استاندار کردستان است که در این نشست مطرح شد و به گفته وی این امر باید توسط شورای شهر و شهرداری به ویژه در سنندج به صورت جدی پیگیری شود.
به گفته لهونی، ارائه یک پروژه مهم و اولویتدار که باید از مهمترین مطالبات مردم هم باشد توسط فرمانداری شهرستان های استان می تواند از راهکارهای عملی در راستای توجه به سیما و منظر شهری استان باشد.
وی در خصوص حل مشکلات عدیده و مختلف کردستان ادامه داد که تلاش ما بر این بوده که مشکلاتی که در استان قابل حل است در اولویت گذاشته و با حمایت بیش از پیش دولت حل و رفع شود.
کردستان برای توسعه نیازمند حمایت و بودجه جهشی است
استاندار کردستان عنوان کرد که پیشنهاد تشکیل شورای توسعه کردستان با حضور وزرای کشور و حضور مسئولان بخش های مختلف به دولت ارائه شده که خوشبختانه دستور تشکیل این شورا صادر شده است و این امر در کردستان به عنوان اولین استان صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه کردستان در حوزه معدن یکی از استان های غنی کشور است، اما متاسفانه تا کنون بهره ای در این راستا نبرده است، گفت: اجرای پروژه ۱۶ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری با وعده آوردن زنجیره تولید و ایجاد دو هزار شغل مستقیم به استان یکی از اقدامات صورت گرفته در این حوزه است.
فرهنگستان زبان و ادب کردی راەاندازی میشود
استاندار کردستان گفت: یکی از مطالبات ما در استان کردستان راەاندازی فرهنگستان زبان و ادب کردی است کە تاسیس فرهنگستان زبان کردی را در استان خواهیم داشت.
وی عنوان کرد: در سالهای اخیر در حوزە زبان و ادبیات کردی تلاشهای بسیاری صورت گرفتە و ما نیز همە تلاش خود را خواهیم کرد تا زحمات این عزیزان هدر نرود.
لهونی ادامە داد: ایجاد فرهنگستان کردی بە حفظ هویت زبان و ادب و حفظ هویت مردم استان کردستان کمک خواهد کرد.
از سرمایەهای انسانی استان در بدنە دولت بهرەخواهیم برد
استاندار کردستان افزود: از سرمایەهای ارزشمند استان، سرمایەهای انسانی و نخبگان هستند، زیرا استان کردستان دارای افراد توانمندی است و اعضای برجستەای بین دانشگاەها وجود دارند کە قطعا میتوانند برای توسعە استان مفید باشند.
وی در ادامە با انتقاد از وضعیت راەهای استان کردستان عنوان کرد که تنها ۳۷۰ کیلومتر راە چهارخطە در استان داریم، و در بحث کریدور شمال بە غرب کشور آن بخشی کە مربوط بە استان کردستان است خوب کار نشدە و تنها ٥۰ درصد پیشرفت داشتە است.
لهونی افزود: در این مدت ۹٤ کیلومتر راە روستایی آسفالتە انجام شدە است کە در این حوزە بە صورت جدیتر تلاش خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در حوزە رفع نقاط حادثە خیز استان کارهایی صورت گرفتە اما رضایت بخش نیست و امیدواریم در عرض سە سال آیندە شاهد رشد شاخصها باشیم.
ساماندهی پروازهای فرودگاەهای کردستان استاندار کردستان بر ساماندهی فرودگاەهای استان تاکید کرد و گفت: فرودگاە سنندج هفتەای ۲ بار و فرودگاە سقز یک بار در هفتە پرواز دارد کە بسیار محدود است، لذا باید در راستای افزایش پروازها اقدامات موثری انجام شود.
لهونی در بحث تغییر مدیران ادارات دولتی استان افزود: تغییرات اداری خارج از استانداری هم حتما انجام خواهد شد و تعیین تکلیف مدیران یکی از خواستەهای ما از وزارتخانەهای مربوطە است تا خللی در مدیریت استان ایجاد نشود.
وی در ادامە با اشارە بە اینکە سعی ما استفادە از نیروهای کارآمد بومی در بدنە مدیریتی استان است، افزود: بحث وفاق ملی یکی از اولویتهای دولت چهاردهم بود کە در همان ابتدای کار مطرح شد، لذا نباید در انتخابات مدیران سنی یا شیعە تعصب بە خرج داد و باید انتخابات مدیران و فرمانداران براساس شایستگیها و تواناییهای افراد صورت بگیرد.
قشلاق بە زایندە رود سنندج تبدیل شود
استاندار کردستان در ادامە سخنان خود بە بحث توسعە گردشگری در استان گریزی زد و افزود: سعی ما براین است کە در هر شهرستان چند پروژە شاخص گردشگری کە خواست مردم و گردشگران است، انجام شود.
لهونی با اشارە بە اینکە استان کردستان دارای ظرفیتهای ویژە گردشگری است، اضافە کرد: پروژە از قشلاق تا گریزە یک ظرفیت گردشگری ویژە است کە میتواند همچون زایندە رود اصفهان بە یک پدیدە گردشگری تبدیل شود.
وی ورودیهای شهر سنندج را نامناسب با یک شهر فرهنگی همچون سنندج دانست و اضافە کرد: در ورودی شهر سنندج از سمت همدان و کرمانشاە فعالیتهایی وجود دارد کە یک سیما و منظر نامطلوبی را ایجاد کردە کە در شان استان کردستان نیست، لذا در راستای ساماندهی ورودیهای شهر اقداماتی را مدنظر داریم کە با اجرایی شدن این اقدامات همە این کسب و کارها پیشە خود را بە حوزە خدمات گردشگری تغییر خواهند داد.
انتهای پیام
نظرات