• چهارشنبه / ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۱
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1403121510543
  • خبرنگار : 50130

مدیر گروه بهبود تغذیه علوم پزشکی استان:

شاخص چاقی در کردستان بیش از ۵۹ درصد است

شاخص چاقی در کردستان بیش از ۵۹ درصد است

ایسنا/کردستان مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه شاخص چاقی در استان کردستان ۵۹.۵ درصد است بر لزوم تغییر سبک زندگی و تغذیه سالم برای پیشگیری از این بیماری تأکید کرد.

شیرین هدایت کردستانی امروز چهارشنبه(۱۵ اسفند) در گفت و گو با خبرنگاران استان، به مناسبت روز جهانی چاقی با شعار «تغییر محیط، زندگی سالم‌تر» اظهار کرد: چاقی یک بحران بهداشتی جهانی است که شیوع آن در بسیاری از کشورها به سرعت رو به افزایش است.

وی افزود: متأسفانه در کشور ما نیز اضافه وزن و چاقی در افراد بزرگسال(بالای ۱۸ سال) در سال ۱۴۰۲، ۵۲ درصد بوده که این شاخص در استان کردستان ۵۹.۵ درصد است. همچنین درصد شیوع چاقی شکمی در میانسالان در کشور ۴۵ درصد و در استان کردستان ۵۴ درصد است که این آمارها زنگ خطری برای شیوع بیماری‌های غیرواگیر در استان محسوب می‌شود.

وی با اشاره به عوامل اصلی بروز چاقی و اضافه وزن، افزود: بی‌تحرکی در کنار تغییر الگوی غذایی مانند مصرف بیش از حد غذاهای آماده، پرچرب، شیرینی، تنقلات و نوشابه، و همچنین استرس‌های محیط زندگی، از عوامل اصلی بروز چاقی و اضافه وزن در انسان امروزی هستند. علل دیگر چاقی می‌تواند ژنتیکی، روانی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و محیطی باشد.

هدایت کردستانی با اشاره به عوارض و پیامدهای جسمانی چاقی، گفت: چاقی خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از جمله دیابت، سرطان و بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد و می‌تواند منجر به افزایش فشار خون، چربی خون، بیماری‌های قلبی، التهاب مفاصل، بیماری‌های تنفسی و ریوی، نازایی، بیماری‌های کبدی و گوارشی و برخی سرطان‌ها شود.

وی در ادامه توصیه‌ها و راهنمایی‌های مفیدی برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی ارائه کرد و افزود: از غذاهای کم کالری و مغذی مانند گوشت‌های بدون چربی، حبوبات پخته شده، غذاهای آب‌پز یا بخارپز استفاده شود. همچنین مصرف غذاهای فرآوری شده و تصفیه شده مانند سوسیس، کالباس، نوشابه، چیپس و آبمیوه‌های صنعتی کاهش یابد.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی کردستان، به عادت دادن کودکان به مصرف سبزیجات و میوه‌ها اشاره و بیان کرد: اجتناب از خرید و مصرف غذاهای پرکالری و پرچرب، جایگزینی آب یا دوغ کم‌نمک به جای نوشابه‌های شیرین و گازدار، فعالیت بدنی منظم و جایگزینی آن با ریزه‌خواری، کاهش مصرف روغن و پخت غذاها با روغن کم، استفاده از لبنیات کم‌چرب و سالاد در وعده‌های غذایی و حفظ عادت مصرف سبزی خوردن در وعده‌های غذایی باید مورد اهمیت قرار بگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha