به گزارش ایسنا، قدیر افروند با بیان اینکه دیوارکشی و حصار مجموعه تپه میل برای نخستین بار است که انجام می شود، گفت: «تپه میل» به عنوان معروفترین و پرجاذبهترین اثر باستانی ری برای همیشه حفاظت، دیوارکشی و محصور شد.
مدیر پایگاه میراث ملی ری افزود: یکی از مشکلات مهم مجموعه باستانی تپه میل تاکنون نداشتن دیوار و حصار بود و این کاستی سبب بسیاری از مشکلات ایمنی و حفاظتی میشد که امسال با اعتباری بالغ بر ۲.۵ میلیارد تومان هم بخش ورودی مجموعه دیوارکشی شد و هم بخش جنوبی آن با فنسکشی محصور و حفاظت شد.
افروند ادامه داد: شرایط این مجموعه باستانی ارزشمند با برخی از دیگر اقدامات حفاظتی، مرمتی و تجهیز به شکل محسوس و قابل توجهی تغییر کرد از جمله «پاکسازی، حفاظت و مرمت گچبریهای تاریخی»، «تعمیر، تکمیل پوشش حفاظتی آن»، «پاکسازی محیطی، ساماندهی و حفاظت مجموعه»، «خرید تعدادی دوربین پایش حفاظتی» و «خرید بیش از ۴۰۰ میلیون تومان تجهیزات اداری و تاسیسات مجموعه».
مدیر پایگاه میراث ملی ری گفت: امسال اتفاق مهم دیگری هم که در تپه میل افتاد، استقرار گروه باستانشناسی دانشگاه شهید بهشتی پس از سالها در تپه میل بود که پایگاه آن با حضور ریاست دانشگاه و نیز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در مهرماه افتتاح شد و در اولین سال از این همکاری شاهد فصل نخست از کاوش باستان شناسی در تپه باستانی «چشمه علی» با حضور اساتید برجسته باستانشناسی ادانشگاه شهید بهشتی و دهها دانشجوی این رشته با نتایج پربار و درخشانی، بودیم.
افروند اظهار کرد: با این اقدامات، مردم عزیز شاهد ارتقاء کیفی شرایط مجموعه به منظور خدمات علمی ـ پژوهشی و به ویژه بازدید گردشگران فرهنگی خواهند بود. اکنون و در شرایط جدید مجموعه باستانی تپه میل کاملا مناسب برگزاری برنامههای فرهنگی ـ هنری و جشنوارههای گردشگری است.
انتهای پیام
نظرات