مهرداد نیکو در همایش ملی الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوی خوزستان که امروز ۱۸ آذر در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، با اشاره به اهمیت حکمرانی صحیح، اظهار کرد: کشوری که یک درصد جمعیت جهان و ۷ درصد منابع جهان را دارد حتما نیاز به حکمرانی قوی دارد.
وی ادامه داد: حکمرانی زمانی هویت پیدا میکند که با سیستم اجتماعی روبرو باشد. حکمرانی در سیستمهای اجتماعی اهمیت دارد و سیستم اجتماعی برای رفع نیازهای بشر ایجاد شده و وظیفه حکمرانی پاسخ دادن به این نیازها است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خوزستان گفت: خلاء نظام حکمرانی ما، نبود رگولاتوری است که در نظام فناوری نیز دیده میشود. نهادهای سیاستگذار در نظام علم و فناوری کشور شامل دولت، مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی است که باید توجه داشت این نهادها موازیکاری نکنند.
وی یادآور شد: استمرار هر کاری نیاز به اقتصاد دارد چون موتور اقتصاد محرکه هر مسالهای است. اقتصاد علم و فناوری نیز در اختیار صنعت است و باید ارتباط بین این دو برقرار شود. بنابراین ارتباط صنعت و دانشگاه اهمیت پیدا میکند که در این حوزه گلهمندی وجود دارد چون این ارتباط نظاممند نیست و فردی است.
نیکو با اشاره به ضرورت وجود نهادهای میانجی عنوان کرد: نهادهای میانجی همانند پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد، ترجمان کارهای پژوهشی با صنعت و دانشگاه را انجام میدهند. نهادهای میانجی درگیر رشد کمی شدهاند.
انتهای پیام
نظرات