• یکشنبه / ۱۸ آذر ۱۴۰۳ / ۰۹:۰۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403091812533
  • خبرنگار : 50037

مدیر جهاد کشاورزی فامنین:

کشاورزان محصولات خود را بیمه کنند

کشاورزان محصولات خود را بیمه کنند

ایسنا/همدان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین گفت: به کشاورزان توصیه می‌شود برای کاهش ریسک کشت محصولات به ویژه در شرایط دیم، نسبت به بیمه محصولات خود اقدام داشته باشند.

منصور خزایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه پیش‌بینی‌های هواشناسی کشور بارش فصل پاییز امسال را کمتر از نرمال و فصل زمستان را نرمال اعلام کرده است، افزود: همچنین میانگین دمای هوای کشور به‌ویژه در مناطق غرب کشور طی پاییز و زمستان حدود دو درجه بیش از نرمال خواهد بود که می‌تواند با کاهش بارش نسبت برف به باران تاثیر منفی بر ذخیره آب زیر سطحی این مناطق داشته باشد که‌ این موضوع اهمیت بیمه محصولات کشاورزی را ضرورت دو چندان می‌بخشد.

وی با بیان اینکه در سال زراعی گذشته مجموع بارندگی شهرستان ۲۶۵.۴ میلیمتر بوده که البته بارش‌ها برای اکثر مناطق شهرستان پراکنش مناسب و خوبی نداشت، ادامه داد: در سال زراعی جاری تاکنون در شهرستان مقدار ۳۷.۹ میلیمتر بارش از ایستگاه هواشناسی فامنین ثبت شده که این میزان بارش‌ها نسبت به سال قبل ۱۹ میلیمتر و نسبت به بلند مدت ۳۳ درصد کاهش داشته است.

 خزایی در ادامه با بیان اینکه تهیه بذور ارقام اصلاح شده و تغذیه کودی مناسب از عوامل تاثیرگذار در دستیابی به عملکرد مطلوب است، تصریح کرد: کود پتاسه برای کشت‌های دیم در سبد کودی محصولات پاییزه امسال کشاورزان اضافه شده است.

وی میزان کودهای یارانه‌دار توزیع شده از ابتدای سال زراعی تا این تاریخ را حدود ۲۸۷۰ تُن ترکیبی از کودهای ازته، فسفاته و پتاسه برشمرد و خاطرنشان کرد: توزیع کودهای پایه به صورت ترکیبی تا شروع کود سرک ادامه خواهد داشت و کشاورزان با ثبت درخواست کود و با صدور حواله الکترونیکی توسط کارشناسان پهنه نسبت به تحویل سهمیه کود کشت خود اقدام کردند.

خزایی اضافه کرد: از اواخر مهر مقرر شد کشاورزان با ثبت درخواست کود و صدور حواله الکترونیکی توسط خودشان یا بخش خصوصی نسبت به درخواست سهمیه کود محصولات زراعی خود اقدام داشته باشند.

مدیر جهاد کشاورزی فامنین با اشاره به میزان مصرف بذر هم گفت: در اراضی دیم میزان مصرف بذر بین ۱۱۰ تا ۱۲۰ کیلو گرم و در اراضی آبی ۲۲۰ تا ۲۰۰ کیلو گرم بوده و نباید بیشتر از این میزان کشت شود چرا که با استفاده از دستگاه‌های مناسب کشت در اراضی آبی و دیم و رعایت مقدار توصیه شده از تلفات بذر و تحمیل هزینه اضافه به کشاورزان جلوگیری می‌شود. 

خزایی بیان کرد: در حال حاضر در این شهرستان پنج شرکت تعاونی و یک شرکت بخش خصوصی زیر نظر جهاد کشاورزی در حال تدارک و توزیع کود و بذر هستند و توزیع کود صرفا از طریق صدور حواله الکترونیکی انجام می‌گیرد.

 وی با بیان اینکه تاکنون حدود ۲۹۴۴ تن بذور اصلاح شده گندم، جو و کلزا برای کشت‌های پائیزه این سال زراعی به شهرستان حمل و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است، گفت: این بذور اصلاح شده شامل ۱۶ رقم گندم و جو و سه رقم کلزا بوده که در مقایسه با سال گذشته تنوع ارقام جدید گندم و جو بسیار خوب بود اما عدم پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان، آنها را با مشکل خرید بذر گواهی شده موقع کشت مواجه کرد که پرداخت به موقع مطالبات گندمکاران، جو کاران و کلزا کاران مورد درخواست بسیاری از کشاورزان این شهرستان است.

خزایی همچنین افزود: امسال برای بهره‌وری کشاورزان از یافته‌های جدید تحقیقاتی بیش از ۳۰۰ نفر روز برنامه آموزشی در قالب یاوران تولید و جهاد محققان با حضور محققان برجسته مرکز تحقیقات در سطح شهرستان برگزار شده است. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha