• شنبه / ۱۷ آذر ۱۴۰۳ / ۱۴:۳۶
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1403091712085
  • خبرنگار : 50627

استاندار آذربایجان شرقی:

وجود فضای امنیتی در دانشگاه‌ها مورد قبول نیست

وجود فضای امنیتی در دانشگاه‌ها مورد قبول نیست

ایسنا/آذربایجان شرقی استاندار آذربایجان شرقی از فضای امنیتی موجود دانشگاه ها انتقاد کرد و گفت: فضای دانشگاه باید فضای علمی در جهت دانشهای نوین بوده و نسل پنجم دانشگاه‌ها باشد.

بهرام سرمست روز شنبه ۱۷ آذرماه در آیین گرامیداشت روز دانشجو در تالار وحدت دانشگاه تبریز، جنبش دانشجویی را موتور محرکه حرکت های اصلاح گرایانه و انقلابی در سطح جامعه دانست و افزود: طلایه دار و پرچمدار آگاهی، عدالت طلبی، آرمان گرایی، مطالبه گرایی، روشن گرانه و انقلابی از جمله ویژگی های جنبش های دانشجویی در طول تاریخ معاصر بوده‌ است.

وی با بیان اینکه مسئولان باید بیشتر از سخنرانی پیگیر و شنوای مشکلات مردم و دانشجویان باشند، گفت: دانشجویان علاوه بر دانش و کسب آگهی، مسئولیتی در برابر مسائل اجتماعی برعهده دارند.

وی سیاست استانداری را مبتنی بر جایگاه والای آذربایجان در طول تاریخ عنوان کرد و افزود: آذربایجان همیشه برای سربلندی ایران کوشیده‌ است ولی ما استانداری آذربایجان شرقی را در حالی تحویل گرفتیم که در اکثر شاخص‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سرمایه‌گذاری در رتبه‌ی قابل قبولی قرار نداشت و سیاست گذاری ما بر اساس برگشت به جایگاه اولین آذربایجان است.

سرمست با بیان اینکه رتبه دانشگاه تبریز و دانشگاه های استان در رتبه بندی های بین‌المللی علمی و دانشگاهی قابل قبول نیست، ادامه داد: ۷۵۰ سال پیش تبریز بواسطه دانشگاه ربع رشیدی مهد دانشجو و دانشگاه بوده است.

وی سیاست مدیریتی استان را بهره‌مندی از ایده، نظر و توان دانشگاهی عنوان کرد و افزود: دانشگاه های استان بعنوان قطب های علمی و اندیشه ورزی باید همراه و همیار دولت باشند.

وی با بیان اینکه ارتباط دانشگاه و صنعت با سیاستگذاری های دولتی باید افزایش پیدا کند، تصریح کرد: سیاست جذب دانشجو باید بر اساس نیاز صنعت و بخش خصوصی باشد که در این راستا دانشگاه صنعتی سهند قدم های خوبی برداشته است.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین سیاست عزل و نصب مدیران دولتی را بر اساس برنامه و کارنامه عنوان کرد و گفت: من بعضی از مدیران را بر اساس چارچوب دولت وفاق ملی و شایسته سالاری منصوب کرده‌ام.

وی بر لزوم تکمیل پروژه‌های عمرانی با پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصد خبر داد و گفت: متاسفانه اغلب پروژه های نیمه تمام استانی پیشرفت فیزیکی ۱۰ الی ۲۰ درصدی دارند ولی ما بر اساس اهمیت و اولویت پروژه از جمله بزرگراه‌ها، آب، انتقال آب رودخانه ارس برای شرب شهر های شبستر و تبریز که از لحاظ پدافند غیر عامل اهمیت بسیاری دارد، پروژه ها را تکمیل خواهیم کرد.

وی احیای دریاچه ارومیه را ابر بحران فرا ملی دانست و گفت: دریاچه ارومیه با نگاه صرفا دولتی حل نخواهد شد و باید با همکاری همه اقشار و مسئولان استان های کردستان، آذربایجان شرقی و غربی این مسئله را حل کنیم.

سرمست از تشکیل مرکز ارتباط استانداری و دانشگاه ها خبر داد و گفت: من شخصاً برای ارتباط ارگان های دولتی و دانشگاه ها پیشقدم شده‌ام.

به گزارش ایسنا، این مراسم با حضور محمد جعفر قائم‌پناه معاون رئیس جمهور، روسای دانشگاه‌های استان، اساتید دانشگاه و هزاران دانشجوی دانشگاه های استان برگزار شد.

در این آیین نمایندگان نمایندگان تشکل های مختلف دانشجویی از جمله بسیج دانشجویی استان، انجمن اسلامی، کانون های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های استان به بیان نظرات، انتقادات، پیشنهادات و راه‌حل مسائل و مشکلات ملی و استانی پرداختند.

نمایندگان تشکل‌های دانشجویی بی‌واسطه با معاون اجرایی رئیس جمهور در مورد مسائل اقتصادی، افزایش قیمت بنزین، فیلترینگ، مشکلات صنفی از جمله کیفیت غذا و خوابگاه‌های دانشجویی، آزادی بیان، عملکرد ۱۰۰ روزه دولت و تهدیدات رژیم صهیونسیتی گفت و گو کردند.

محمدتقی اعلمی، سرپرست دانشگاه تبریز نیز در این آئین اظهار کرد: دانشگاه تبریز به‌ عنوان یکی از دانشگاه‌های موثر و جریان‌ساز در مسائل سیاسی کشور، نقش بسیار مهمی در انقلاب فرهنگی داشت. بطوریکه حرکت دانشجویان مسلمان پیرو خط امام و شهادت دو دانشجو در سال ۱۳۵۶، منجر به پیش‌زمینه‌ای برای وقوع انقلاب فرهنگی ‌در دانشگاه‌ها شد که البته دکتر پزشکیان رهبری این جنبش‌ها را در دانشگاه تبریز در آن زمان برعهده داشت و دکتر قائم‌پناه- معاون اجرایی رئیس جمهور- نیز در این جنبش‌ها نقش ویژه‌ای ایفا می‌کرد.

وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر سیاسی بودن دانشجویان خاطرنشان کرد: سیاسی بودن دانشجویان یعنی ورود دانشجویان به تحلیل مسائل سیاسی؛ و در این راستا رهبر معظم انقلاب بارها تاکید کرده‌اند که فعالیت‌های سیاسی دانشجویان، جدا از سیاسی کاری است و زلال بودن و شفافیت تشکل‌های دانشجویی باید به کلیه‌ی جریان‌های سیاسی سوق پیدا کند.

سرپرست دانشگاه تبریز در خاتمه تاکید کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب بر کرسی‌های آزاد اندیشی تاکید کرده‌اند، من به‌عنوان مسئول دانشگاه تبریز حتما زیرساخت ‌های لازم برای کرسی‌ها را فراهم خواهم کرد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha