به گزارش ایسنا، زوجهایی که هنوز نور و زیبایی فرزند به زندگیشان تابیده نشده، به محض آمدن اولین بچه متوجه شکوه و عظمت، هیجان و لذت زیستن خواهند شد. هرچه برای زوجی که هنوز فرزند ندارند این موهبت وصف شود باز فاصلهها دارد با کشف و شهودی که در تولد فرزند با تمام وجود احساس خواهد شد. اینجا برای اولین بار آماده میشوی درد و گریه دیگری را با تمام وجودت به خود منتقل کنی، به تدریج کسی میآید در زندگیات که دوست داری و افتخار میکنی، از خودت جذابتر، موفقتر و شادتر باشد.
نوزادان تازه متولد شده پر از نکات عجیب و غریب هستند که آنها را جذابتر میکند. از گریههای بدون اشک تا جوانههای چشایی باورنکردنیشان، این انسانهای کوچک مانند اسرار کوچکی هستند که منتظرند کشف شوند. هرچه بیشتر درباره این حقایق بدانید، آمادگی بیشتری برای شگفتزده شدن از کودکتان خواهید داشت.
نوزادان تازه متولد شده بستههای کوچکی از شادی هستند، اما همچنین پر از شگفتی هستند! در اینجا ۶ عادت و ویژگی جذاب نوزادان که بسیاری از مردم درباره آنها نمیدانند، آورده شده است!
نوزادان تازه متولد شده اشک نمیریزند (در ابتدا)
بچهها مدام گریه می کنند، اینطور نیست؟ بله، اما وقتی تازه متولد میشوند، گریههایشان با اشک همراه نیست. چرا؟ چون مجاری اشکی آنها هنوز در حال توسعه است! در حالی که نوزادان تازه متولد شده میتوانند رطوبت کافی برای جلوگیری از خشک شدن چشمهای خود تولید کنند، مجرای اشک کامل مورد نیاز برای اشکهای قابل مشاهده چند هفته طول میکشد تا وارد شوند. بنابراین، آن نالههای بلندی که در روزهای اولیه میشنوید مثل کویر خشک است!
آنها با تقریبا ۳۰۰ استخوان به دنیا میآیند، بیشتر از بزرگسالان!
در اینجا یک واقعیت شگفتانگیز وجود دارد: نوزادان حدود ۳۰۰ استخوان در بدن ریز خود دارند، در حالی که بزرگسالان فقط ۲۰۶ استخوان دارند. استخوانهای اضافی کجا میروند؟ بسیاری از این استخوانها از غضروف ساخته شده و با رشد کودک به هم جوش میخورند. به عنوان مثال، چندین استخوان در جمجمه آنها در بدو تولد از هم جدا هستند تا به آنها کمک کند به طور ایمن از کانال زایمان عبور کنند. با گذشت زمان، این استخوانها به هم میپیوندند و ساختاری را که در بزرگسالان میبینیم ایجاد میکنند.
نوزادان ۱۰۰۰۰ جوانه چشایی دارند
اگر فکر میکنید اهل غذا خوردن هستید، دوباره فکر کنید! نوزادان با حدود ۱۰۰۰۰ جوانه چشایی متولد میشوند که بسیار بیشتر از بزرگسالان (که به طور متوسط بین ۲۰۰۰-۱۰۰۰۰ جوانه چشایی دارند) است. این جوانههای چشایی فقط روی زبان آنها نیست، بلکه در قسمت داخلی گونهها، سقف دهان و حتی گلو نیز وجود دارد. این حس چشایی افزایش یافته به آنها اجازه میدهد تا بین طعمهای شیرین، تلخ و ترش تمایز قائل شوند، اگرچه آنها ترجیح طبیعی برای طعمهای شیرین نشان میدهند. همانطور که آنها رشد میکنند، تعداد جوانههای چشایی کاهش مییابد و آنها را با نقشه طعمی مشابه بقیه ما باقی میگذارد.
آنها گاهی برای مدت کوتاهی نفس نمیکشند
قبل از اینکه بترسید، بگذارید توضیح دهیم - این واکنش کاملاً طبیعی است! نوزادان تازه متولد شده میتوانند چیزی به نام تنفس دورهای را تجربه کنند که در آن برای چند ثانیه بین نفسها مکث میکنند. این به این دلیل است که سیستم تنفسی آنها هنوز در حال یادگیری سیستم موسوم به طناب است. این مکثها معمولاً بیخطر بوده و در طول خواب بسیار رایج هستند. اگر مکثها طولانیتر به نظر میرسند یا با علائم دیگری همراه هستند، همیشه خوب است که برای آرامش خاطر با پزشک مشورت کنید.
آنها به طور طبیعی راست سر هستند
آیا تا به حال متوجه شدهاید که چگونه نوزاد شما ترجیح می دهد هنگام دراز کشیدن سر خود را به سمت راست بچرخاند؟ این پدیده به طور شگفتانگیزی رایج است و حدود ۷۰ تا ۸۵ درصد از نوزادان این ترجیح را نشان میدهند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ میگوید که با رشد مغز و هماهنگی حرکتی آنها مرتبط است. این ترجیح معمولاً با افزایش سن و کنترل بهتر بر روی عضلات گردن یکسان میشود.
اولین لبخند آنها زمان میبرد
آن لبخندهای بی دندان شایان ستایشی است که منتظرش بودید! آنها بلافاصله ظاهر نمیشوند! اکثر نوزادان حدود ۶ تا ۸ هفته طول میکشد تا اولین لبخند خود را نمایان کنند. در ابتدا، انقباضات صورت که مشاهده میکنید، انعکاسی هستند و عمدی نیستند. اما همانطور که آنها شروع به تشخیص چهرهها و صداها میکنند (مخصوصاً مادر)، با آن پوزخند عزیز و قشنگ به شما پاداش میدهند. این روش آنها برای گفتن این جمله است که: هی، من تو را میشناسم و دوستت دارم!
انتهای پیام
۶ راز در مورد تازه متولد شدهها/ گریه نوزادان اشک ندارد!
نوزادان حدود ۳۰۰ استخوان در بدن ریز خود دارند، در حالی که بزرگسالان فقط ۲۰۶ استخوان دارند. استخوانهای اضافی کجا میروند؟
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات