• شنبه / ۱۷ آذر ۱۴۰۳ / ۱۰:۲۲
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1403091711660
  • خبرنگار : 71381

گزارش ایسنا از پنجمین روز بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور

گزارش ایسنا از پنجمین روز بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور

پنجمین روز جلسات علنی مجلس شورای اسلامی برای بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور برگزار شد.

به گزارش ایسنا، پنجمین روز از جلسات علنی مجلس برای بررسی لایحه بودجه سال آینده کل کشور امروز (شنبه) هفدهم آذر ۱۴۰۳ به ریاست محمد باقر قالیباف رئیس مجلس  تشکیل شد.

در طول ۹ جلسه گذشته، تعدادی از بندهای بودجه به تصویب رسیده و تعدادی نیز برای بررسی مجدد به کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ ارجاع شده است.

با موافقت نمایندگان، از یکشنبه-یازدهم آذر ۱۴۰۳ جلسات مجلس شورای اسلامی در سه نوبت صبح، عصر و شب برای بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ تشکیل می‌شود.

در جریان بررسی بودجه سال ۱۴۰۴ در پنجمین روز، نمایندگان مجلس موارد زیر را به تصویب رساندند.

مصوبات

* با تصویب بند الف تبصره ۱۵ لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش درآمدی، منابع مالی پرداخت تسهیلات تکلیفی و اشتغال مشخص شد.

* با تصویب بند ت تبصره ۱۶ لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش درآمدی، نمایندگان عوارض کالاهای آسیب‌رسان را حداقل ۲ درصد و حداکثر ۱۰ درصد تعیین کردند.

* با تصویب بند ت تبصره ۱ لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش هزینه‌ای، مقرر شد که موعد پرداخت مالیات خودروهای لوکس حداکثر تا پایان آبان سال ۱۴۰۴ خواهد بود.

* با تصویب بند خ تبصره ۱ لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش هزینه‌ای، سازوکار مجلس برای اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری و صندوق بازنشستگی فولاد در سال آینده مشخص شد.

*‌ با تصویب بند الحاقی ۱ تبصره ۱ لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش هزینه‌ای، فروش آمبولانس‌های وارداتی تا ۱۰ سال ممنوع می‌شود.

* با تصویب بند الحاقی ۲ تبصره ۱ لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش هزینه‌ای، نمایندگان در راستای حمایت از تولید بازی‏‌های رایانه‌ای و ساخت فیلم سینمایی پویانمایی تصویب کردند.

* با تصویب اجزای یک، دو و سه بند الف تبصره ۲ لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش هزینه‌ای، ساز و کاری برای توسعه‌ حمل و نقل، تأمین ماشین‌آلات برای شهرهای مناطق محروم، مدیریت پسماند و واحدهای تبدیل پسماند به مواد و انرژی و احداث تصفیه خانه پساب برای آبیاری فضای سبز شهر مشخص شد.

* با تصویب بندهای (پ) و (ث) تبصره ۲ لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش هزینه‌ای، وزارت امور اقتصادی و دارایی مجاز شد تا از تمامی روش‌های انتشار اولیه اوراق استفاده کند.

* با تصویب بندهای (چ) و (خ) تبصره ۲ لایحه بودجه ۱۴۰۴، مقرر شد که در سال آینده ۱۱ میلیارد یورو ارز با نرخ ترجیحی واحد برای واردات صرفا دارو، ملزومات مصرفی پزشکی، شیرخشک اطفال و کالاهای اساسی کشاورزی اختصاص پیدا کند.

* با تصویب بند د تبصره ۲ لایحه بودجه ۱۴۰۴، ساز و کاری برای جبران خسارات و پیش‌گیری از بلایای طبیعی مشخص شد.

* با تصویب بند ر تبصره ۲ لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش هزینه ای، مقرر شد که کارگروهی به ریاست وزیر امور اقتصادی و دارایی برنحوه انتشار اوراق این قانون نظارت کنند.

* با تصویب بند ذ تبصره ۲ لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش هزینه ای، سازمان بورس مکلف شد تا دسترسی به اطلاعات مالی و مانده اوراق منتشر شده دولت در سبد دارایی‌های نهادهای مالی و بانک‌ها را برای خزانه‌داری کل کشور و بانک مرکزی فراهم کند.

* با تصویب بند ژ تبصره ۲ لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش هزینه ای، ساز و کار تسویه بدهی صندوق بیمه محصولات کشاورزی به بانک کشاورزی مشخص شد.

* با تصویب بند س تبصره ۲ لایحه بودجه ۱۴۰۴ با عنوان «تأمین مالی داخلی و خارجی»،  دستگاه‌های اجرائی مکلف شدند در انتهای آذرماه فهرست بدهکاران بزرگ به میزان صد (۱۰۰) برابر حداقل نصاب معاملات بزرگ سال‌های ۱۴۰۳ و قبل را جهت اطلاع عموم منتشر کنند.

* با تصویب بند ط تبصره ۲ لایحه بودجه ۱۴۰۴ با عنوان «تأمین مالی داخلی و خارجی»، مقرر شد که سرمایه دولت در بانک‌های دولتی حداقل به میزان ۲۰۰ همت در سال ۱۴۰۴ افزایش یابد.

* با تصویب بند غ تبصره ۲ لایحه بودجه ۱۴۰۴ با عنوان «تأمین مالی داخلی و خارجی»، نمایندگان  سازوکاری جهت بازپرداخت هزینه‌های تأمین و تدارک دارو، لوازم و تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی پزشکی به داروخانه‌ها و شرکت‌های پخش در سال ۱۴۰۴ تأمین‌کننده از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی تعیین کردند.

* با تصویب جزء ۲ بند ب تبصره ۳ لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش هزینه ای،  دولت مکلف شد جدولی از پیش‌بینی درآمد حاصل از فروش نفت خام، میعانات گازی، گاز و فراورده‌های اصلی و فرعی نفتی و گازی را در بخش دوم لایحه بودجه ارائه کند.

* با تصویب بندهای (پ) و (ث) تبصره ۳  لایحه بودجه ۱۴۰۴ با عنوان «نفت و روابط مالی آن با دولت و هدفمندسازی یارانه‌ها»، مشوق‌هایی برای شرکت‌های تابعه وزارت نفت جهت تحقق سیاست‌های کلی برنامه ‏هفتم پیشرفت تعیین شد.

* با تصویب بندهای (ج) و (چ) تبصره ۳ لایحه بودجه ۱۴۰۴ با عنوان «نفت و روابط مالی آن با دولت و هدفمندسازی یارانه‌ها»، وزارت نفت در سال آینده مجاز شد تا از ظرفیت بازار سرمایه برای تسویه معاملات به پشتوانه اسناد اعتباری و انجام قراردادهای آتی کالایی استفاده کند.

* با تصویب بندهای (د) و (ذ) تبصره ۳ لایحه بودجه ۱۴۰۴ با عنوان «نفت و روابط مالی آن با دولت و هدفمندسازی یارانه‌ها»، روزانه معادل ۲۰ هزار بشکه نفت خام به منظور احداث پالایشگاه ۱۸۰ هزار بشکه‌ای خوزستان اختصاص یافت.

* با تصویب بند ر تبصره ۳ لایحه بودجه ۱۴۰۴ با عنوان «نفت و روابط مالی آن با دولت و هدفمندسازی یارانه‌ها»، وزارت نفت موظف شد تا در سال آتی از طریق شرکت تابعه مربوطه نسبت به ارائه سهمیه سوخت نفت‌گاز ناوگان حمل و نقل درون‌شهری و برون‌شهری به صورت اعتبار ریالی اقدام نماید.

* با تصویب بند الحاقی تبصره ۳ لایحه بودجه ۱۴۰۴ با عنوان «نفت و روابط مالی آن با دولت و هدفمندسازی یارانه‌ها»، نمایندگان سهم دستگاه‌های اجرایی از قیر رایگان در سال ۱۴۰۴ را تعیین کردند.

* با تصویب بند الف تبصره ۴  لایحه بودجه ۱۴۰۴ با عنوان «شرکت‌های دولتی»، نمایندگان  به شرکت‌های دولتی اجازه دادند تا سقف ۱۵ درصد سرمایه‌گذاری مصوب در ‏بودجه سنواتی، اوراق مالی اسلامی ریالی با تضمین و ‏بازپرداخت اصل و سود منتشر کنند.

* با تصویب بند پ تبصره ۴  لایحه بودجه ۱۴۰۴ با عنوان «شرکت‌های دولتی»، نمایندگان تمامی شرکت‌های دولتی، بانک‌ها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت را مکلف کردند تا هر سه ‌ماه یک‌بار نسبت به ثبت و به‌روزرسانی اطلاعات خود و شرکت‌ها و مؤسسات تابعه و وابسته، در سامانه یکپارچه اطلاعات اقدام کنند.

ارجاعیات

در جریان رسیدگی به بخش هزینه‌ای لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور، با تصمیم رئیس مجلس شورای اسلامی بند ف تبصره ۲ این لایحه با عنوان «تأمین مالی داخلی و خارجی» مربوط به احداث و خرید ساختمان‌های جدید اداری توسط دستگاه‌های اجرائی جهت رفع ابهام و ایرادات وارده به کمیسیون تلفیق بودجه‌ ۱۴۰۴ ارجاع داده شد.

همچنین با تصمیم محمد باقر قالیباف بند الف تبصره ۳ این لایحه با عنوان «نفت و روابط مالی آن با دولت و هدفمندسازی یارانه‌ها» مربوط به سهم ذینفعان منابع حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی و خالص صادرات گاز طبیعی در سال ۱۴۰۴ در لایحه بودجه سال آینده به کمیسیون تلفیق بودجه ارجاع داده شد.

توضیحات

 نایب رئیس مجلس در جریان رسیدگی به بخش هزینه‌ای لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور درباره موضوع متناسب سازی حقوق بازنشستگان، اعلام کرد که امسال دولت در بودجه منابع حاصل از افزایش یک درصد مالیات بر ارزش افزوده برای اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان را ۱۰۴ همت پیش بینی کرده لذا متناسب سازی ۱۰۴ همت اعتبار دارد.

حمیدرضا حاجی‌بابایی همچنین در جریان بررسی بندی از لایحه بودجه درباره اختصاص ۱۱ میلیارد یورو ارز ترجیحی برای واردات دارو و کالاهای اساسی گفت: دولت در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، ۱۸ میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی هزینه کرد و در لایحه بودجه ۱۴۰۳ مبلغ ۱۵ میلیارد دلار پیش بینی کرد که مجلس عینا آن را به تصویب رساند. قیمت ارز ترجیحی در سال آینده تغییر کرده و از ۲۸۵۰۰ تومان به ۳۸۵۰۰ تومان می‌رسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha