• جمعه / ۱۶ آذر ۱۴۰۳ / ۲۰:۵۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403091611452
  • خبرنگار : 50663

رییس دانشگاه فردوسی مشهد:

دانشگاه جامعه‌محور، در ارتباط با جامعه دانش‌محور است

دانشگاه جامعه‌محور، در ارتباط با جامعه دانش‌محور است

ایسنا/خراسان رضوی رییس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: نه تنها دانشگاه جامعه‌محور بلکه جامعه دانشگاه‌محور را باید در مقابل هم قرار داد و تقویت کرد و این نیاز جامعه است.

عبدالرضا جوان جعفری بجنوردی، با حضور در غرفه ایسنا در نمایشگاه پژوهش و فناوری اظهار کرد: به مناسبت مسئولیتم مروری بر اسناد بالادستی داشتم و بر اساس برنامه‌های موجود در حوزه دانشگاه، متوجه شدم که دانشگاه نه تنها محلی برای تولید علم و تکنولوژی، بلکه محلی برای حل مشکلات جامعه است. به نظر می‌رسد نکته‌ای که دکتر پزشکیان شعار خود قرار داده و از آن استقبال هم شد، این بود که باید بر اساس تخصص پیش رویم، فرمول باید بر اساس تخصص، علم و دانش باشد.

وی افزود: استفاده از دانشگاه به عنوان فرزند رشید و فرهیخته جامعه در تمام حوزه‌ها باید ابزاری برای ارتقاء زندگی اجتماعی باشد. این مهم نیازمند تولید و تقویت گفتمان جدید است که براساس رابطه نهاد جامعه و دانشگاه شکل می‌گیرد. نه تنها دانشگاه جامعه‌محور بلکه جامعه دانشگاه‌محور را باید در مقابل هم قرار داد و تقویت کرد و این نیاز جامعه است. هر جامعه‌ای بر اساس نیازی که دارد، اندیشه‌های جدید خود را تولید می‌کند.

رییس دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به استقبال از شعار دکتر پزشکیان اظهار کرد: جامعه به بلوغی رسیده که باید تمام امور را بر اساس دانش کارشناسی و علمی حل‌وفصل کند. در یک دوره‌ای که دانشگاه‌ها نسل اول بودند و در مرحله آموزش قرار داشتیم، تجربه‌ کسب شد که چطور دانشگاه با تمام وجود به میدان آمد، در زمان جنگ، تمام حوزه‌های تخصصی را دانشگاه ادامه می‌داد، پل‌سازی، جاده‌سازی، ادوات، عملیات و سایر حوزه‌های فنی. چون ارتش کلاسیک منظم را نداشتیم، دانشگاه و دانشجویان تمام قد به میدان آمدند. دانشگاه در آن زمان رسالت خود را به خوبی ایفا کرد.

جوان‌جعفری ادامه داد: نخبگان فقط در دانشگاه نیستند و در حوزه‌های دیگر نیز افراد نخبگی را تجربه می‌کنند، تصور بنده این است که از دانشگاه نسل سوم به همراه نسل چهارم، برای حل همه معضلات اجتماعی استفاده کنیم. چه در حوزه آسیب‌های اجتماعی و اخلاقی و چه در حوزه تکنولوژی، دانشگاه می‌تواند نقش خود را به خوبی ایفا کند. 

وی در رابطه با پژوهش اظهار کرد: تا به حال از یک موضوعی غفلت کردیم و آن هم پتانسیل دانشجویان در برقراری پیوند بین دانشگاه و جامعه است. مخصوصا دانشجویان تحصیلات تکمیلی در مقطع ارشد و دکتری که هرکدام به نوعی متخصص حوزه خود هستند. این افراد شور و نشاط جوانی، خلاقیت‌ و نوآوری و احساس نیاز را دارند. در خصوص دانشگاه جامعه‌محور از ظرفیت هزاران نفر دانشجو تحصیلات تکمیلی به نحو احسن باید استفاده شود. باید از این پتانسیل استفاده کرده و یک گام به جلو برداریم.

رییس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: از نقش اصلی فرهیخته به عنوان راهنمایان دانشجویان نباید غافل شد. متاسفانه از این جمعیت جوان و متخصص خیلی به‌طور جدی استفاده نشده و وقت آن است که از این ظرفیت بزرگ استفاده و پیوند بین دانشجو و جامعه را ایجاد کنیم. 

 جوان‌جعفری در رابطه با پژوهش‌های بین‌المللی اظهار کرد: ارتباط با دانشگاه‌های بین‌المللی در سطوح مختلف تا جایی که بستر اجازه می‌دهد و برقراری ارتباط با کشورهای همسایه، آسیای میانه و کشورهای آسیای جنوب غربی خیلی کمک‌کننده برای رشد و توسعه است. در دوره‌ای دانشگاه فردوسی در سطح کشور مقام اول را در برقراری ارتباط با دانشگاه‌های خارج داشت و بیش از ۳۰۰۰ دانشجو خارجی در مقاطع دکتری و ارشد در دانشگاه تحصیل می‌کردند. پروژه پژوهشی خوبی هم اجرایی شد اما متاسفانه مقداری دانشگاه از آن زمان فاصله گرفته و بنای ما این است در این دوره به این بُعد از پژوهش‌های بین‌المللی و منطقه‌ای توجه کنیم و محصولات فراملی داشته باشیم تا دیپلماسی علمی و فرهنگی را تقویت و زمینه را برای رشد مبادلات تجاری و اقتصادی فراهم کنیم.

وی در رابطه با انتظار خود از مسئولین دیپلماسی جهت تسهیل تعامل بین‌المللی بیان کرد: دستگاه دیپلماسی کشور می‌تواند نقش تسهیل‌گر و تعیین‌کننده‌ای در ارتباطات برای ما داشته باشد. زمینه مبادلات علمی و پژوهش‌های فراملی، ابتدا از دستگاه دیپلماسی و برقراری ارتباط رسمی بین کشورها ایجاد می‌شود و توقع ما این است در زمینه سفر و ارتباط دیپلماسی، نگاهی به برقراری ارتباطات بین دانشگاهی داشته باشند و زمینه را برای ظرفیت بیشتر فراهم کنند تا حداقل ارتباط بین دانشگاهی با کشورهای پیرامون خود بتوانیم برقرار کنیم.

رییس دانشگاه فردوسی مشهد در رابطه با رویکرد خود در ارتباط با صنعت بیان کرد: سنت علمی این است که تمامی بخش‌های صنعتی و تکنولوژی، همیشه در عهده دانشگاه باشد. هر نیازی در حوزه پزشکی، داروسازی و غیره در حوزه علم و صنعت به وجود می‌آید، قراردادی با دانشگاه بسته می‌شود تا از این طریق مشکلات حل شود و کمک بزرگی در واقع به دانشگاه است تا از بودجه و اعتبار مالی بیشتری برخوردار شود. جامعه اعلام نیاز و دانشگاه اعلام آمادگی کرده است، این گفتمان در دانشگاه فردوسی ایجاد شده و زمان آن رسیده که به یک درک مشترک برسیم. هم ما به بخش صنعت و خدمات جامعه نیاز داریم و هم جامعه به علم و دانش دانشگاهیان نیاز دارد.

 جوان‌جعفری اظهار کرد: در دانشگاه این پتانسیل وجود دارد که به مشکلات در حوزه فنی و تخصصی و حتی علمی و انسانی پاسخ مناسب داده شود و نیاز به ارتباط بیشتری است تا طرفین همدیگر را درک و باهم ارتباط برقرار کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha