متین قورچیبیگی به مناسبت سالروز شهادت حضرت زهرا(ع) در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: ولایتپذیری در قرآن کریم به معنای سرپرستی است که حتی افرادی آن را به دوستی معنا میکنند ولی در آیه ۵۵ سوره مائده یا همان آیه ولایت آمده است «إِنَّمَا وَلِیُّکُمُ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِینَ آمَنُوا الَّذِینَ یُقِیمُونَ الصَّلَاةَ وَیُؤْتُونَ الزَّکَاةَ وَهُمْ رَاکِعُونَ؛ ولیّ شما، تنها خدا و پیامبر اوست و کسانی که ایمان آوردهاند: همان کسانی که نماز برپا میدارند و در حال رکوع زکات میدهند» بنابراین ولایت را سرپرستی میدانیم.
وی ادامه داد: هدف و فلسفه وجودی ولی خدا، هدایت انسانهاست برای همین ولی خدا باید همراهانی داشته باشد، حضرت زهرا(س) بهدلیل اینکه از اولیاءالله بودند جایگاه ولی خدا را درک و برای یادآوری و معرفی جایگاه حضرت علی(ع) به مردم، احساس وظیفه کردند.
این مدرس حوزه علمیه بیان کرد: حضرت زهرا(س) در بالاترین درجه شناخت بودند و میدانستند در صورت کنار رفتن ولی خدا، مردم و آیندگان چه ضرری خواهند کرد. آثار اتفاقات امروز در جهان ناشی از عدم ولایتپذیری است کسانی که با ولی خدا بیعت نکردند و با امام جامعه همبستگی نداشتند مسیر را اشتباه رفتند.
در باب ولایتپذیری حضرت زهرا(س)
وی تصریح کرد: حضرت زهرا(س) ضرورت و اهمیت ولی خدا را میدانستند بنابراین تا پای جان ایستادند و حضرت علی(ع) را به مردم معرفی کردند و گفتند من به عنوان دختر پیامبر(ص) برای ولی خدا، جانم را فدا میکنم برای همین حجت بر ما تمام میشود. در عصر امروز به تأسی از حضرت زهرا(س) باید پشتیبان ولی خدا و زمینهساز برای ظهور حضرت مهدی(عج) باشیم.
قورچیبیگی خاطرنشان کرد: حضرت زهرا(س) در خطبه فدکیه به مردم یادآوری میکنند که چه اتفاقاتی افتاده است و به یاد میآورند که شما روزی با امیرالمؤمنین علی(ع) بیعت کردید و امروز آن را پشت سر خود انداختید.
وی ادامه داد: خطبه فدکیه برای دفاع از حق بود، این حق به ولی خدا کمک میکرد تا جامعه را سامان دهد و در نقطه مقابل میخواستند اسلام را تحریم اقتصادی کنندو دست حضرت زهرا(س) و امیرالمومنین(ع) را در اقتصاد ببندند برای همین حضرت زهرا(س) خطبه فدکیه را قرائت کردند تا ولایت را معرفی کنند.
این مدرس حوزه علمیه گفت: خطبه فدکیه فرصتی برای حضرت زهرا(س) بود تا مردم را آگاه کنند و آنها را از حالت انفعال خارج سازند. ایشان با یادآوری شرایط قبل از بعثت، مسئولیتهای اجتماعی مردم را در زمینه امر بهمعروف و نهی از منکر بیان کرده و با اشاره به خدمات حضرت رسول(ص) و ویژگیهای حضرت علی(ع) در حمایت پیامبر(ص)، برتری امام علی(ع) را بیان و حجت را بر مردم تمام کردند، در واقع هدف خطبه فدکیه دفاع از ولایت و بیان اهمیت معرفت و جایگاه امام و ولی خدا بوده است.
خبرنگار: زهرا حسینیفلاح
انتهای پیام
نظرات