وحید خسروی ۱۴ آذرماه در این مراسم که در معاونت موسسه برنج کشور در آمل برگزار شد، اظهار کرد: در سالهای اخیر با اجرای طرحهای مشترک برای زیست بوم شالیزارهای مازندران، روند جایگزینی فعالیتهای تحقیقاتی و ترویجی در استفاده از نهادههای شیمیایی که باعث تخریب به بافت و خاک حاصلخیز مازندران منجر میشد، رو به استقبال است.
وی افزود: با توجه به برنامههای هر ساله نهادهای بین المللی برای پاسداشت خاک که از سوی معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در آمل نیز هر سال این برنامه با حضور کارشناسان، محققان و کشاورزان پیشرو برگزار و اهمیت حفظ و راهکارهای حفظ زیستی و حاصلخیزی خاک در مازندران مورد بررسی قرار میگیرد.
رئیس معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور ادامه داد: در این راستا بر اساس کار مشترک معاونت موسسه برنج با موسسه تحقیقات گیاهپزشکی دستورالعمل مدیریت تلفیقی محصول برنج در زیست بوم شالیزار برای مصرف بهینه نهادهها، کاهش خلاء عملکرد و پایداری تولید تهیه شده است.
خسروی ادامه داد: در این دستورالعمل تلفیقی، برای تولید بیشترمحصول و کاهش خلاء عملکردی و مصرف بهینه نهادههایی که بتوان تنوع زیستی را در شالیزارها حفظ وغذای سالم به مردم داد، با همکاری کارشناسان ترویجی و کشاورزان پیشرو، یافتههای تحقیقاتی در شالیزارها اجرا میشود.
وی افزود: امسال همزمان با روز جهانی خاک، برای افزایش آگاهی در مورد اهمیت خاک و ترویج مدیریت پایدار آن و اینکه نقش حیاتی خاک در امنیت غذایی، حفظ تنوع زیستی و تغییرات اقلیمی در نظر گرفته میشود، به کشاورزان اطلاع وهشدارهای لازم داده شد.
در این نشست، ولی محمد فلاح، پژوهشگر پیشکسوت حوزه حاصلخیزی خاک اراضی شالیزاری هم گفت: در کشت محصول، جدای از حفظ و حراست از بستر و محیط خاک، صرفه اقتصادی محصول و درآمد حاصله از تلاش کشاورز برای امرار و معاش مورد توجه و اولویت است.
وی افزود: اینکه بحث اقتصادی هم نقش دارد و صرفا یک فرمول بر اساس فیزیولوژی گیاه نیست و نیاز ارقام مختلف برنج به عناصر غذایی متفاوت است.
انتهای پیام
نظرات