• سه‌شنبه / ۱۳ آذر ۱۴۰۳ / ۱۶:۲۱
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1403091309593
  • خبرنگار : 71573

توضیحات عبدالحسین کلانتری درباره استعفایش

توضیحات عبدالحسین کلانتری درباره استعفایش

عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی سابق وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پس از تحویل این معاونت به محسن جوادی به عنوان سرپرست جدید، از دلایل خود درباره این استعفا سخن گفت.

به گزارش ایسنا، کلانتری در گفت‌وگو با مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت صدیقه طاهره (س)، گفت: در ابتدا باید از وزیر محترم جناب آقای دکتر صالحی بابت اعتماد و حمایت‌هایی که از حقیر داشتند تشکر کنم. از حسن خلق، تواضع، درایت و مدیریت ایشان در همین کوتاه بسیار آموختم و برای بنده فرصت بی‌نظیری بود که با بهترین وزیر دولت همکار شوم. از همکاران خود در وزارتخانه، معاونین محترم، و بالاخص همکاران صبور و مهربانم در معاونت فرهنگی هم بسیار تشکر می‌کنم.

او با تاکید بر اینکه تلاش کرده است تا آخرین دقایق وظایف محوله را پیگیری کند، تصریح کرد: طبیعتا وقتی مسئولیتی را پذیرفتم، انتظار می‌رفت که شبانه‌روز به مسایل آن حوزه بپردازم و بنده هم سعی کردم و وظیفه خود دانستم همین مسیر را بروم و برخلاف برخی شایعات، تا روز آخر به کارهای معاونت می‌پرداختم، اما مقدرات الهی طور دیگری برای بنده رقم خورد که مجبور به استعفا شدم.

معاون فرهنگی سابق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با تاکید بر اینکه همه باید برای حل مشکلات کشور دست به دست هم دهیم، گفت: بنظرم کشور مسایل بزرگ و مهمی دارد که همه، بالاخص اصحاب رسانه باید کمک کنیم که این مسایل در اولویت قرار گرفته و حل شود و از این گردنه‌ها به سلامت عبور کنیم. ما با تمام اختلافاتی که ممکن است با هم داشته باشیم، هم‌سرنوشت هستیم و این نکته‌ای ساده اما بسیار مهم است. در دیدار با اصناف و اتحادیه‌های مختلف و بالاخص دیدار نمایندگان شریف ادیان توحیدی عرض کردم که به قول حضرت مولانا: چونکه بی‌رنگی اسیر رنگ‌ شد / موسئی با موسئی در جنگ شد!

او یادآور شد: بی‌رنگی بهترین رنگ است که همان صبغه‌الله است. باید با یک‌رنگی به دولت کمک کرد و به تعبیر دقیق رهبر معظم انقلاب، از بن دندان به موفقیت دولت باور داشت و در این جهت به دولت کمک کرد. حال چه در دولت باشیم، چه در بخش مدنی و مردمی باشیم، چه در بخش خصوصی باشیم و یا در هر یک از دیگر قوا و کلیت حاکمیت باشیم. لذا از رسانه‌ها نیز خواهش می‌کنم که به حواشی و شایعات نپردازند. بالاخص شایعات و حواشی‌ای که خدایی ناکرده موجب تضعیف وزارت فخیمه فرهنگ می‌شود.

تلاشم ورود حرفه‌ای و علمی به موضوعات است نه ورود حاشیه‌ای

کلانتری در ادامه، با تاکید بر اینکه چارچوب‌های خشک و زنگ‌زده سیاسی را قبول ندارد، گفت: بارها از دوستانم خواهش کرده‌ام که من خودم هستم و من را در چارچوب خشک و زنگ‌زده سیاسی موجود که آن را قبول ندارم، طبقه بندی نکنید. من سال‌ها ایده‌ها و افکارم را در قالب کتاب، مقاله و سخنرانی مطرح کرده‌ام و تا امروز هیچ وقت اهل حاشیه نبوده و نخواهم بود.


وی افزود: تلاش من همواره ورود حرفه‌ای و علمی به موضوعات بوده است و سعی کردم در سخت‌ترین شرایط هم بلطف الهی، از دایره عقلانیت و شعارها و اهداف پرافتخار انقلاب خارج نشوم. لذا حکمرانی مشارکتی و استفاده از ظرفیت‌های مردمی و مدنی را که بن مایه انقلاب اسلامی و بیانیه گام دوم می‌دانم سرلوحه راهبردها و اهداف خود داشته‌ام و در همین مدت کوتاه در این مسیر گام برداشته‌ام.

توضیحات عبدالحسین کلانتری درباره استعفایش


هیچ حاشیه‌ای نیست؛ یک تصمیم سخت گرفتم 

کلانتری با تاکید بر اینکه استعفای او از معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ، تصمیمی شخصی، سخت و به دور از حاشیه بوده است، گفت: از همه دوستان خواهش می‌کنم که تصمیم شخصی و مسائل شخصی بنده برای استعفا را به موضوعات حاشیه‌ای ارتباط ندهند. این تصمیم برای بنده سخت بود و واقعا به‌سختی توانستم وزیر عزیز و نجیب را راضی به همراهی با این تصمیم کنم و ایشان علی‌رغم میل باطنی خودشان و به اصرار بنده، این استعفا را پذیرفتند.


وی تصریح کرد: گاهی خداوند مقدراتی را رقم می‌زند که اراده‌های انسانی در مقابل آن جلوه‌ای ندارد و باید در این دایره قسمت نقطه تسلیم بود. ما باید از این حواشی عبور کنیم و به مسایل اساسی کشور بپردازیم و پیرامون آن‌ها به گفت‌وگو بپردازیم تا به اجماع و تفاهم برسیم.


معاون فرهنگی سابق وزیر ارشاد با بیان اینکه هم‌افزایی تنها راه حل عبور از مشکلات کشور است، اظهار کرد: هیچ گروه و دسته‌ای به صورت انحصاری و بدون استفاده از ظرفیت تمام ذی‌نفعان و نیروهای کشور، نمی‌تواند مسایل موجود را حل کند؛ بالاخص در ساحت فرهنگ که در آن تنوعی از آراء و عقاید وجود دارد.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: این تنوع فرصت در استفاده از تمام ظرفیت‌ها، اگر به‌درستی استفاده و حکمرانی نشود، تبدیل به تهدید می‌شود. باید تاکید کنم که حکمرانی مشارکتی یک ضرورت عصری و تاریخی است و نه یک انتخاب. ضرورتی برای حل مسالمت‌آمیز اختلافات و بهره‌گیری از همه ظرفیت‌ها برای حل مسائل نظام.

در این مسیر باید موانع را رفع کرد و از افراط و تفریط برحذر بود. باید به منطق عرصه فرهنگ که گفت‌وگو، سعه صدر، مدارا و آزاداندیشی است، احترام گذاشت و نگذاشت، سویه‌های تاریک منطق عرصه سیاست بر آن سایه اندازد.
عبدالحسین کلانتری ضمن آرزوی موفقیت برای سرپرست جدید معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد گفت: لازم می‌دانم از برادر بزرگ، اخلاقی، متفکر و خوش خلق خودم، جناب آقای دکتر جوادی هم بخاطر پذیرش مسئولیت، بسیار تشکر کنم.

 انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha