به گزارش ایسنا، بیژن ایرانی در یادداشتی در الف نوشت: "سید عباس عراقچی" وزیر خارجه کشورمان به تازگی به دو کشور سوریه و ترکیه سفر کرده است. این سفر در بحبوحه اوج گیری فضای تنش و ناامنی در سوریه و حمله گسترده تروریستهای تحریر الشام و طیفی از دیگر گروههای تررویستی به خاک سوریه انجام گرفته است. تروریستهایی که حمایت صریح از سوی ترکیه و رژیم اشغالگر قدس را دارند و عملا اهرم میدانی آنها در زمین سوریه هستند.
در عین حال، در جبهه مقابل نیز ارتش سوریه به همراه متحدان خود در حال انجام ضد حملههای گوناگون در محورهای مختلف علیه تروریستها است و به تازگی هم هلاکت ابومحمد الجولانی سرگرده تروریستهای تحریرالشام در یک حمله نیروی هوایی روسیه به شهر ادلب و اتاق عملیات تررویستها تایید شده است. در این میان، سفر عراقچی به دمشق و سپس آنکارا، با دو پیام مهم همراه است.
اولا، حضور وزیر خارجه ایران در دمشق آن هم در بحبوحه انفجار یک بحران امنیتی جدی علیه سوریه، نشان از حمایت کامل و قاطع ایران از این کشور عربی دارد. این همان نکته ای بود که عراقچی قبل از سفر به سوریه نیز بر آن تاکید داشت و رسانههای مختلف نیز گمانه زنیها و اخبار متنوعی را در مورد تشدید حمایتهای ایران از سوریه در نبرد با گروههای تروریستی مطرح و منتشر می کنند.
مسعود پزشکیان رئیس جمهور کشورمان هم به تازگی در گفتگوی تلفنی با بشار اسد رئیس جمهور سوریه تاکید کرده که ایران حاضر به ارائه کمکهای مختلف به سوریه در مبارزه با تروریستها است. این قبیل رایزنیها و ارائه پیامها، صرفا به مردم و دولت و ارتش سوریه قوت قلب نمی دهند بلکه تا حد زیادی تروریستها و حامیان خارجی آنها را هم ناامید می کنند.
در همین بحبوحه، حضور وزیر خارجه ایران در دمشق و صرف شام در یکی از رستورانهای این شهر نیز تا حدی جنگ روانی تروریستها و حامیان آنها با محوریت به هم ریختنِ اوضاع در سوریه و ترساندن مردم این کشور را خنثی کرده است. مسائلی که همه و همه در روزهای آتی می توانند در نهایت به نفع جبهه مقاومت تمام شوند و نمودهای میدانی خود را هم به نمایش بگذارند.
در مورد سفر وزیر خارجه کشورمان به ترکیه پس از سفر وی به سوریه نیز باید گفت که این رویداد در واقع رایزنی با یکی از اضلاع مهم حامی تروریستها در خاک سوریه است. ایران و طیف متحدان این کشور در حمایت از سوریه اراده ای قاطع دارند. تهران به خوبی می داند که ترکیه با ناامن سازی سوریه سعی دارد تا یک حوزه نفوذ موثر برای خود به ضرر کشورمان را در غرب آسیا ایجاد کند.
پیشتر در ماههای گذشته ترکیه در منطقه قفقاز و آسیای مرکزی سیاستهایی را در دستورکار داشته که در نقطه مقابل منافع ملی ایران بوده اند و حال آنکارا بر آن است تا روند تازه ای را با محوریت منطقه غرب آسیا در دستورکار قرار دهد. دراین فضا، ایران رایزنیهای نهایی با ترکیه را در قالب سفر عراقچی به این کشور انجام داده است. به هر حال، ورای قدرت و نفوذ منطقه ای ایران، اقتصاد ترکیه هم تا حد زیادی به مراودات با ایران و سفر شهروندان کشورمان به این کشور و درآمدزایی صنعت توریسم ترکیه از این موضوع نیازمند است.
از این رو، اگر بنا باشد منافع ایران در منطقه با ناامن سازی سوریه به خطر بیفتد، ترکیه نیز باید خود را آماده پرداخت بهایی سنگین کند. موضوعی که احتمالا از کانال سفر وزیر خارجه کشورمان به ترکیه و رایزنیهای او با مقامهای ترکیه ای به آنها اطلاع داده شده است.
*بازنشر مطالب دیگر رسانهها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان میباشد.
انتهای پیام
نظرات