به گزارش ایسنا، سید محمدامین آقامیری، دبیر شورای عالی فضای مجازی امروز در همایش الگوی حکمرانی اسلامی ایرانی با اشاره به تفاوتهای الگوی حکمرانی در فضای فیزیکی و مجازی، اظهار کرد: حکمرانی در فضای فیزیکی بر اساس قوانین و ابزارهای اعمال قانون پیش میرود. اما در فضای مجازی، حتی با وجود قوانین و چارچوبها، ابزار اعمال قانون چالشی جدی است.
وی افزود: بسیاری از کشورها مقررات متنوعی تدوین کردهاند، اما خلا در ابزارهای اجرایی همچنان بهعنوان یک چالش باقی مانده است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی تأکید کرد: نظام تنظیمگری محتوایی فعلی ما قالبمحور طراحی شده است. در فضای مجازی که سکوها میان خدماتدهندگان و خدماتگیرندگان واسطهگری میکنند، حکمران نمیتواند نقش سنتی خود را اعمال کند. این شرایط، یا به ممانعت از فعالیت کسبوکارها منجر میشود یا به اغماض در تنظیمگری، که نیازمندیهای کشور را پاسخ نمیدهد.
وی همچنین به خلاءهای موجود در مواجهه با مسائل جدید اشاره کرد و گفت: یکی از این مسائل، تأثیر هوش مصنوعی بر انسان است. مشابه تحولات انقلاب صنعتی که نیاز به قدرت فیزیکی را کاهش داد، اکنون این سؤال مطرح است که هوش مصنوعی کدام ابعاد زندگی بشر را جایگزین خواهد کرد.
آقامیری همچنین به اهمیت تعریف چارچوبهای اخلاقی برای هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: سازمانهایی مانند یونسکو روی این موضوع کار میکنند.
وی تأکید کرد که چالش اصلی حکمرانی در هوش مصنوعی، ایجاد چارچوب برای مسائل بدیع و ناشناخته این حوزه است که شاید نیاز به زیرساختهای کلان داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات