دکتر علی یزدانی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: طی بررسی ۸ ماهه سال ۱۴۰۳، تعداد ۳۵۰ نفر در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد دچار مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن شدهاند که در مقایسه با ۸ ماهه سال ،۱۴۰۲ رشد ۵۷ درصدی را نشان میدهد.
وی تصریح کرد: طبق اعلام سخنگوی سازمان اورژانس کشور، در آبان ماه نیز ۳ استان سمنان، خراسان رضوی و مرکزی بالاترین آمارهای مسمویت ناشی از گاز مونوکسیدکربن را داشتهاند.
دکتر یزدانی مطرح کرد: با وجود افزایش ۵۷ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در ۸ ماهه سال ۱۴۰۳ نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته، خوشبختانه تعداد فوتیها در آمار ۸ ماهه اورژانس پیش بیمارستانی رشدی نداشته ولی آمار دقیق این موضوع باید توسط پزشکی قانونی اعلام شود.
رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: از مجموع افراد مسموم شده با گاز مونوکسید کربن، ۴۰ درصد آقا، ۵۰ درصد خانم و ۱۰ درصد مابقی هم کودکان بودهاند؛ بیشترین میانگین سنی مسمومیتها بین ۲۰ تا ۴۰ سال است.
وی خاطرنشان کرد: در زمان مسمویت با گاز مونوکسیدکربن، باید ابتدا درب و پنجره باز شده و فرد مسموم به فضای آزاد منتقل شود و اگر سطح هوشیاریاش پائین بود، بلافاصله با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند.
رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در چنین مواقعی ابتدا مشاوره و راهنمایی تلفنی انجام شده و اگر مشکل فرد حل نشد، سریعاً نسبت به انتقالش به نزدیکترین مرکز درمانی اقدام میشود.
استفاده از خروجی مشترک برای بخاری و آبگرمکن بسیار خطرناک است
دکتر یزدانی با ذکر این نکته که در روزهای سرد سال هشدارهای زیادی در خصوص پیشگیری از مسمویتهای ناشی از گاز مونوکسیدکربن داده شده، است، تأکید کرد: توصیه اکید ما در این خصوص عدم استفاده از سیستم گرمایشی غیراستاندارد مانند پیکنیک، اجاق گاز و...، همچنین کنترل کردن مسیر خروجی دودکش و نصب کلاهک اچ در بالای آن است، ضمن اینکه بر عدم استفاده از شلنگ و دودکش مشترک هم تأکید داریم، بهخصوص در مورد آبگرمکن که باید خروجیای مجزا داشته باشد و در این خصوص دیده شده که از خروجی مشترک برای بخاری و آبگرمکن استفاده میشود که بسیار خطرناک است.
رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان گفت: عدم توجه به هشدارهای داده شده در خصوص مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن بازی کردن با جان خودمان و اعضای خانواده است.
وی هشدار داد: فوتیهای زیادی به دلیل همین بیتوجهیها در طی سالهای اخیر گزارش شده و بیشک اگر هشدارهای داده شده جدی گرفته شود این حوادث تلخ و غیرقابل جبران بهوجود نمیآید.
انتهای پیام
نظرات