• چهارشنبه / ۷ آذر ۱۴۰۳ / ۰۹:۵۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403090704568
  • خبرنگار : 71654

ایستگاه فضایی برای دومین بار در هفته از یک زباله فضایی جاخالی داد

ایستگاه فضایی برای دومین بار در هفته از یک زباله فضایی جاخالی داد

یک فضاپیمای باری روسی که به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل شده بود، روز دوشنبه(۲۵ نوامبر) موتور خود را روشن کرد تا ایستگاه فضایی برای دومین بار در کمتر از یک هفته یک تکه زباله فضایی را دور بزند.

به گزارش ایسنا، فضاپیمای رباتیک پروگرس ۸۹(Progress 89) روسیه که از ماه اوت به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل شده بود، صبح روز دوشنبه(۲۵ نوامبر) پیشرانه‌های خود را به مدت حدود ۳.۵ دقیقه روشن کرد تا ایستگاه را از انبوهی از زباله‌های فضایی دور کند.

به نقل از اسپیس، مقامات ناسا روز دوشنبه نوشتند: مانور اجتناب از زباله، پایگاه مداری را دورتر از قطعه ماهواره‌ای در نزدیکی مسیر پرواز ایستگاه قرار داد.

به گزارش خبرگزاری دولتی تاس روسیه که بیانیه آژانس فضایی روسکاسموس را نقل کرد، روشن شدن موتور در ساعت ۴:۴۹ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۳:۱۹ به وقت ایران) آغاز شد و مدار ایستگاه را حدود ۱۶۵۰ فوت(۵۰۰ متر) تغییر داد.

پروگرس ۸۹ مانور مشابهی را در روز ۱۹ نوامبر نیز انجام داد. مقامات ناسا گفتند که این مانور حدود ۵.۵ دقیقه طول کشید و اطمینان حاصل کرد که ایستگاه فضایی بین‌المللی از قطعه‌ای از یک «ماهواره هواشناسی دفاعی از کار افتاده» که در سال ۲۰۱۵ متلاشی شد، دور شد.

مدار پایین زمین، جایی که ایستگاه فضایی در آن پرواز می‌کند، این روزها شلوغ‌تر شده است. طبق گزارش آژانس فضایی اروپا(ESA)، در حال حاضر حدود ۱۰ هزار و ۲۰۰ ماهواره فعال در مدار سیاره ما وجود دارد. بیشتر آنها به ابرصورت فلکی پهن باند استارلینک اسپیس‌ایکس تعلق دارند که در حال حاضر از حدود ۶۷۰۰ فضاپیمای عملیاتی تشکیل شده است.

آژانس فضایی اروپا تخمین می‌زند که مدار زمین حدود ۴۰ هزار و ۵۰۰ جرم با قطر حداقل چهار اینچ(۱۰ سانتی متر)، ۱.۱ میلیون قطعه بین ۰.۴ اینچ تا چهار اینچ(یک تا ۱۰ سانتی متر) و ۱۳۰ میلیون جرم با قطر حداقل یک میلی‌متر دارد.

این خرده‌های کوچک می‌توانند برای ماهواره‌ها یا فضاپیماهای سرنشین‌داری مانند ایستگاه فضایی بین‌المللی، با توجه به سرعت فوق‌العاده‌ای که در کنار آنها حرکت می‌کنند، خطرناک باشند. برای مثال، در ارتفاع متوسط ‌ایستگاه یعنی ۲۵۰ مایلی(۴۰۰ کیلومتری)، سرعت مداری حدود ۱۷۵۰۰ مایل در ساعت(۲۸۱۶۰ کیلومتر در ساعت) است.

همانطور که وقایع هفته گذشته نشان می‌دهد، فرار از زباله فضایی یک اتفاق نادر نیست. در واقع، گزارش ماه دسامبر سال ۲۰۲۲ ناسا نشان داد که این ایستگاه از سال ۱۹۹۹ برای ۳۲ بار روشن کردن موتور برای فرار از زباله انجام داده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha