• سه‌شنبه / ۲ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403110201239
  • خبرنگار : 71604

«ترامپ» در سودای رسیدن به مریخ!

«ترامپ» در سودای رسیدن به مریخ!

«دونالد ترامپ» در مراسم تحلیف خود از برنامه‌های آینده برای اکتشافات فضایی به‌ویژه رسیدن به مریخ صحبت کرد.

به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» پس از ادای سوگند به عنوان چهل‌وهفتمین رئیس جمهور آمریکا در روز ۲۰ ژانویه، چشم‌انداز خود را برای چهار سال آینده در سخنرانی تحلیف بیان کرد و خواستار بازگشت به توسعه‌طلبی و اکتشاف شد.

به نقل از اسپیس، ترامپ در جریان سخنرانی خود گفت: ما سرنوشت آشکار خود را در ستاره‌ها دنبال خواهیم کرد و فضانوردان را برای رسیدن به ستاره‌ها و سیاره مریخ به فضا خواهیم فرستاد.

«ایلان ماسک»(Elon Musk)، مدیرعامل شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) که در مراسم تحلیف شرکت داشت، در واکنش به اظهارات ترامپ درباره مریخ لبخند بزرگی زد. ماسک مدت‌هاست می‌گوید که هدفش از تاسیس اسپیس‌ایکس، فرستادن انسان به مریخ در تلاش برای تبدیل بشر به یک گونه‌ چندسیاره‌ای است.

«ترامپ» در سودای رسیدن به مریخ!

به همین منظور، اسپیس‌ایکس تاکنون هفت پرواز آزمایشی را با موشک بزرگ «استارشیپ»(Starship) خود -بزرگ‌ترین و قوی‌ترین پرتابگر جهان- انجام داده است که جدیدترین آنها در روز ۱۶ ژانویه انجام شد و شامل فرود و گرفتن موفقیت‌آمیز تقویت‌کننده «سوپر هوی»(Super Heavy) بود، اما مرحله موسوم به استارشیپ هنگام صعود منفجر شد. تحقیقات «اداره هوانوردی فدرال آمریکا»(FAA) درباره این ناهنجاری همچنان ادامه دارد.

ناسا پس از سال‌ها تأخیر، موشک اسپیس‌ایکس را برای فرود آوردن فضانوردان ماموریت «آرتمیس ۳»(Artemis 3) خود روی ماه در سال ۲۰۲۷ انتخاب کرد. ماسک گفته است که اسپیس‌ایکس می‌تواند تلاش کند تا اولین استارشیپ بدون سرنشین خود را در سال ۲۰۲۶ به مریخ بفرستد.

«جف بزوس»(Jeff Bezos)، بنیان‌گذار شرکت خصوصی فضایی «بلو اوریجین»(Blue Origin) نیز تنها چند روز پس از این که بلو اوریجین با موفقیت موشک جدید و بزرگ «نیو گلن»(New Glenn) خود را برای اولین بار به مدار فرستاد، در مراسم تحلیف ترامپ شرکت کرد. ناسا موشک نیو گلن را برای پرتاب ماموریت رباتیک بعدی خود به مریخ انتخاب کرده که یک ماموریت فضایی به نام «ESCAPADE» است.

ترامپ در طول اولین دوره ریاست جمهوری خود از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، حمایت قابل توجهی را از اکتشاف فضایی آمریکا داشت. او نیروی فضایی آمریکا را به عنوان شاخه جدیدی از ارتش برای محافظت از منافع این کشور در فضا تأسیس کرد.

همچنین، ترامپ «شورای ملی فضایی» را به سرپرستی «مایک پنس»(Mike Pence) معاون رئیس جمهور وقت احیاء کرد تا ناسا و سایر پروژه‌های فضایی آمریکا را پیش ببرد. دولت «جو بایدن» نیز شورای ملی فضایی را تحت سرپرستی «کامالا هریس»(Kamala Harris)، معاون رئیس‌جمهور وقت ادامه داد که در اولین تلاش ناسا برای پرتاب موشک بزرگ «سامانه پرتاب فضایی» به ماه طی ماموریت آرتمیس ۱ در اوت ۲۰۲۲ شرکت کرد.

اکنون انتظار می‌رود که «جی دی ونس»(J.D. Vance) معاون کنونی ترامپ، شورای ملی فضایی را سرپرستی کند.

ترامپ از «جرد آیزاکمن»(Jared Isaacman)، کارآفرین آمریکایی که دو بار با موشک‌های اسپیس‌ایکس در مأموریت‌های تحت سرمایه‌گذاری شخصی خود به فضا پرواز کرده، به عنوان کاندیدای خود برای ریاست بعدی ناسا نام برده است. «بیل نلسون»(Bill Nelson)، رئیس کنونی ناسا و سناتور سابق فلوریدا روز دوشنبه بازنشستگی خود را اعلام کرد.

نلسون در پلتفرم ایکس نوشت: از خانواده ناسا که روحیه «می‌توانیم انجام دهیم» را تزریق می‌کند، سپاسگزارم. این افتخار زندگی من بوده است که در کنار شما باشم و خدمت کنم. امروز که پس از ۵۳ سال پست دولتی را ترک می‌کنم، از شما به خاطر امتیاز بزرگ یک عمر خدمت به مردم کشور سپاسگزارم.

ترامپ گفت که امیدوار است چهار سال آینده یک نقطه عطف برای مردم آمریکا باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha