• سه‌شنبه / ۶ آذر ۱۴۰۳ / ۱۲:۵۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403090603979
  • خبرنگار : 71038

بیانیه خارطوم درباره «جنایات شبه‌نظامیان» علیه زنان در سودان

بیانیه خارطوم درباره «جنایات شبه‌نظامیان» علیه زنان در سودان

وزارت خارجه سودان می‌گوید «شبه‌نظامیان از تجاوز به عنف به عنوان یک سلاح جنگی استفاده می‌کنند تا شهروندان را مجبور به تخلیه روستاها و خانه‌ها برای اسکان مزدوران خود کنند».

به گزارش ایسنا، وزارت خارجه سودان با انتشار بیانیه‌ای یادآور شده که « دوشنبه ۲۵ نوامبر، روز جهانی منع خشونت علیه زنان است. در این مناسبت مهم، وزارت امور خارجه بار دیگر توجه جامعه جهانی را به جنایات بی‌سابقه و گسترده‌ای که شبه‌نظامیان جنجاوید علیه زنان و دختران در دوران کودکی در مناطق مختلف سودان مرتکب شده‌اند، جلب می‌کند». 

سودان می‌گوید «این جنایات شامل تجاوز جنسی، آدم ربایی، بردگی جنسی، قاچاق، ازدواج اجباری، و سایر اشکال خشونت و رفتار غیرانسانی، تحقیرآمیز، ظالمانه و آزاردهنده با زنان، خانواده‌ها و جوامع آن‌هاست».

در ادامه این بیانیه آمده است: حداقل ۵۰۰ مورد تجاوز جنسی توسط مقامات رسمی، سازمان‌های ذی‌صلاح و سازمان‌های حقوق بشری ثبت شده است که به بازماندگان مناطق مورد تهاجم شبه‌نظامیان محدود شده‌اند.

وزارت خارجه سودان بیان کرد که «شبه‌نظامیان از تجاوز به عنف به عنوان یک سلاح جنگی استفاده می‌کنند تا شهروندان را مجبور به تخلیه روستاها و خانه‌های خود برای اسکان مزدوران خود کنند».

خارطوم با بیان اینکه اینکه این شبه‌نظامیان «همچنین از آن به عنوان بخشی از استراتژی نسل‌کشی و پاکسازی قومی خود استفاده می‌کنند که گروه‌های قومی خاص را هدف قرار می‌دهند»، ادامه داد: آن‌ها همه مردان آن گروه‌ها را می‌کشند و به زنان و دختران تجاوز می‌کنند تا کودکانی را به دنیا بیاورند که می‌توانند در قبایلی که اعضای شبه‌نظامیان به آن تعلق دارند ثبت نام کنند.

وزارت خارجه سودان در ادمه این بیانیه آورده است: پس از آنکه شبه نظامیان در آوریل سال گذشته جنگ خود را علیه مردم سودان، نیروهای مسلح و دولت ملی آنها آغاز کردند، دولت سودان، کارشناسان سازمان ملل متحد، برخی از مقامات ارشد آن و تعدادی از سازمان‌های بین‌المللی و ملی حقوق‌بشر از همان مراحل اولیه نسبت به این جنایات هشدار داده‌اند. با این حال، هیچ واکنش بین‌المللی به اندازه این جنایات، که فراتر از اقدامات داعش، بوکوحرام، و ارتش لرد اوگاندا علیه زنان است، ارائه نشده است.

وزارت خارجه سودان با بیان اینکه «این به وضوح نشان دهنده بدترین چیزی است که زنان در جهان امروز در معرض آن هستند»، نوشت: برعکس، کشورها و گروه‌های حامی شبه‌نظامیان تروریستی همچنان از آنها حمایت نظامی، مالی، سیاسی و رسانه‌ای می‌کنند و آنها را به شریک کامل در این جنایات تبدیل می‌کنند.

در پایان این بیانیه آمده است: مقامات و سخنگویان تبلیغاتی شبه‌نظامیان همچنان فعالیت‌های مخرب خود را از پایتخت‌های غربی و آفریقایی برای ترویج و توجیه این جنایات انجام می‌دهند. شکی نیست که همه اینها باعث تشویق معافیت از مجازات می‌شود که منجر به تداوم جنایات و تخلفات علیه زنان می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha